صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۱۰ - ۱۰ خرداد ۱۳۹۹
در دانشگاه صنعتی سهند تبریز تولید شد؛

تصفیه آلاینده‌های رنگی و دارویی با نانو فتوکاتالیست‌ها

محققان در دانشگاه صنعتی سهند تبریز به دانش فنی تولید نانوفتوکاتالیست‌هایی دست یافتند. این مواد تصفیه آب‌های آلوده به رنگ و دارو را که روش‌های مرسوم قادر به حذف مواد آلاینده آن نیستند، انجام می‌دهد.
کد خبر : 492869

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری، پساب‌های آلوده تولید شده توسط صنایع گوناگون دغدغه بسیاری را ایجاد کرده است. پساب‌هایی که با وجود مواد سمی و آسیب‌زا وارد محیط زیست می‌شوند. روش‌هایی برای حذف مواد آلاینده این پساب‌ها وجود دارد اما این روش‌های مرسوم قادر به حذف برخی از این ترکیبات نیستند.


 بنابراین محققان در دانشگاه صنعتی سهند تبریز دست به کار شدند و تحقیقات و پژوهش برای جایگزینی روشی نوین را انجام دادند. البته صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی نیز از آنها حمایت کرد.


محمد حقیقی مجری این گرنت پژوهشی درباره آن گفت: استفاده از نانو فتوکاتالیست‌ها روشی نوین برای تصفیه پساب‌ها است. تولید آن‌ها در دنیا در حال صنعتی شدند  و گذراندن پایان مراحل صنعتی است. ما با انجام این گرنت پژوهشی به دانش فنی تولید این نانو فتوکاتالیست‌ها برای تصفیه آب‌های آلوده رنگی و دارویی دست یافتیم. نانو فتو کاتالیست‌ها مواد نوین نانویی برای حذف آلاینده‌ها با استفاده از نور خورشید (نور مرئی) هستند.


 حقیقی ادامه داد: در این روش از یک نانوکاتالیست استفاده می‌شود که با جذب نور خورشید فرآیند تصفیه را انجام می‌دهد. اکنون دانش فنی تولید این مواد در کشور وجود دارد و پس از ثبت اختراع بین‌المللی آن وارد مرحله تولید صنعتی می‌شویم. البته با حمایت صندوق کار ثبت اختراع بین‌المللی آن نیز در مراحل پایانی قرار دارد.


رئیس مرکز تحقیقات راکتور و کاتالیست دانشگاه صنعتی سهند همچنین بیان کرد: چاپ 12 مقاله تحقیقاتی به صورت بین المللی و 9 ثبت اختراع داخلی در حوزه نانوفتوکاتالیست‌ها و تصفیه آب از دستاوردهای این گرنت پژوهشی است.


انتهای پیام/4144/


انتهای پیام/

ارسال نظر