صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

۳۴ هزار هکتار از دیم‌زارهای آذربایجان غربی ساماندهی می‌شود

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی با بیان اینکه این طرح در شهرستان‌های پیرانشهر، بوکان و اشنویه درسال گذشته در سطح ۹ هکتار اجرایی شد، اظهار کرد: امسال نیز این طرح شامل ساماندهی ۲۴ هزار و ۵۰۰ هکتار گندم و ۱۰ هزار هکتار نخود و جو دیم در سطح ۹ شهرستان استان است.
کد خبر : 49245

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، جمشید دارا گفت: این طرح در ۹ شهرستان حوضه آبریز دریاچه ارومیه شامل شهرستان‌های ارومیه، بوکان، میاندوآب، پیرانشهر، نقده، اشنویه، شاهین دژ، تکاب و مهاباد اجرا می‌شود.


دارا افزایش حداقل ۲۵ درصد عملکرد در ۵۰ درصد از اراضی دیم استان را از مهم‌ترین هدف طرح ساماندهی دیمزارها عنوان کرد و افزود: این اقدام از طریق رعایت تاریخ مناسب کشت، بستر مناسب و اصولی، استفاده از بذور اصلاح شده، رعایت عمق کشت و تراکم مناسب و استفاده از ردیف کارهای مجهز به جاگذاری کود زیر بذر محقق می‌شود.


وی از اجرای طرح انتخاب مشارکتی ارقام p.v.c در مزارع گندم آبی و دیم استان در سال زراعی جاری خبر داد و افزود: این طرح در شش سایت، شامل دو سایت گندم آبی در شهرستان‌های نقده و میاندوآب و چهار سایت گندم دیم در شهرستان‌های پیرانشهر، بوکان، سلماس و شاهین دژ اجرا می‌شود.


مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی ادامه داد: هدف از اجرای این طرح استفاده از ارقام موجود به عنوان ارقام شاهد و ارقام تحقیقاتی جدید به عنوان ارقام گواه با مشارکت خود زارعین در این سایت‌ها است تا زارعین با مقایسه عملکرد ارقام شاهد و گواه، خودشان در استفاده از ارقام تحقیقاتی جدید برای کشت در سالهای آینده پیشقدم شوند.


وی مجموع اراضی دیم زیر کشت محصولات زراعی در استان را ۴۰۰ هزار هکتار عنوان کرد و افزود: سالانه در حدود ۳۷۰ هزار هکتار از اراضی دیم استان زیر کشت محصولات گندم، جو و حبوبات می‌رود که ۳۰ هزارهکتار نیز به صورت آیش برای سال اینده نگه داری می شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر