صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۳ - ۰۷ خرداد ۱۳۹۹

برنامه ردیابی کرونا بیش از 1 میلیون قطری را در خطر قرار داد

بررسی‌ها نشان می‌دهد برنامه ردیاب کرونا در کشور قطر اطلاعات تعداد زیادی از شهروندان این کشور را در معرض خطر قرار داده است.
کد خبر : 492290

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دولت قطر مدتی است برای ردیابی ویروس کووید-19 از اپلیکیشن‌های تلفن همراه استفاده می‌کند و به همه مردم نیز توصیه کرده برنامه ردیاب کرونا را روی گوشی خود نصب و آن را برای ارتقا سطح سلامت در جامعه به کارگیری کنند.


هم اکنون بیش از یک میلیون شهروند قطری از برنامه ردیاب کرونا استفاده و اطلاعات خود را در اختیار سرورهای این اپلیکیشن قرار می‌دهند. بررسی‌های جدید نشان می‌دهد شهروندانی که از این نرم‌افزار استفاده می‌کنند به شدت در معرض خطر قرار داشته و هکرها می‌توانند با بهره‌گیری از حفره‌های امنیتی به راحتی اطلاعات شخصی کاربران را به سرقت ببرند.


تهدید امنیتی برنامه ردیاب کرونا در قطر تا پیش از انتشار گزارش جدید سازمان عفو بین‌الملل در حد تهدیدی نظری بود ولی بر اساس اسناد ارائه شده در گزارش این سازمان برنامه ردیاب کرونا پس از آن که کاربران اقدام به صحبت کردن با گوشی خود می‌کنند علاوه بر رصد مکالمه تلفنی به بخش‌های مختلفی مانند محل ذخیره تماس نفوذ کرده و آن‌ها را به سرور مورد نظر خود انتقال می‌دهد.



کاربران قطری برای شناسایی کاربران دیگر در این برنامه باید از QR کد استفاده کنند. یعنی مسئولان طراحی این نرم‌افزار در ظاهر تلاش کرده‌اند تا امکانات امنیتی کاملی را برای برنامه به وجود آورند. هر شهروند قطری ملزم است پس از نصب این برنامه روی تلفن همراه خود اطلاعاتی نظیر نام، نام خانوادگی، کد ملی و چند مورد دیگر را وارد و اجازه دسترسی به قسمت‌های مختلف گوشی را به برنامه بدهد.


این اپلیکیشن برای ردیابی کرونا از سیستم موقعیت یاب جهانی(GPS) و رصد مکالمه‌های صوتی و تصویری و نوشتاری کاربران استفاده می‌کند. دولت قطر به کاربران این نرم‌افزار در کشور خود هشدار داده کسانی که از ظرفیت‌های موجود در برنامه سوء استفاده کنند تا 55 هزار دلار جریمه می‌شوند. برنامه ردیابی کرونا تنها به نوع خاصی از سیستم عامل محدود نبوده و در تقریبا در همه گوشی‌های مجهز به سیستم عامل اندروید و iOS‌قابلیت نصب شدن دارد.


انتهای پیام/4144/


 


 


انتهای پیام/

برچسب ها: تهدید امنیتی
ارسال نظر