صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۲۰ - ۰۵ خرداد ۱۳۹۹
موسوی با رد گزارش اخیر وزارت خارجه آمریکا تصریح کرد؛

آمریکا صلاحیت قضاوت بین‌المللی ندارد

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: آمریکا با سابقه پلید و سیاه، به هیچ وجه صلاحیت سیاسی، حقوقی و اخلاقی برای قضاوت درباره سایر کشورهای جهان ندارد.
کد خبر : 491942

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از وزارت امور خارجه، سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار داشت: آمریکا با آن سابقه پلید و سیاه در اقدامات تروریستی، اعدام‌های فراقضایی، رسوایی‌های جاسوسی، حمایت از نظام‌های فاشیستی و دیکتاتوری و قاچاقچیان بین‌المللی مواد مخدر، ۷۹ کودتا و تغییر نظام در کشورهای مستقل، جنگ‌افروزی بی‌سابقه در تاریخ با ۱۳۵ جنگ، تحریم و تروریسم اقتصادی علیه ۳۳ کشور و ده‌ها جرم و جنایت علیه بشریت، به‌هیچ‌وجه صلاحیت سیاسی، حقوقی و اخلاقی برای قضاوت درباره سایر کشورهای جهان ندارد.


موسوی در ادامه با رد گزارش بی‌پایه اخیر وزارت امور خارجه آمریکا، اتهامات وارده را ناشی از جعل، توطئه و توهم با هدف جنگ روانی و ایجاد فشار خواند و تصریح کرد: این به اصطلاح گزارش طبق رویه مالوف، ملغمه‌ای از تخیل و اتهام‌های واهی است که هیچ‌گاه سندی برای اثبات آن‌ها ارائه نشده و از جانب کسانی مطرح می‌شود که در یک قرن اخیر حداقل در ۵۵ کشور مستقل دنیا به بهانه‌های واهی دخالت کرده که فهرست بلند بالایی از اقدامات غیرقانونی آن‌ها علیه مردم جهان وجود دارد و تحلیلگران و محققان با انتشار صدها کتاب در این رابطه تنها بخشی از آن‌ها را بر ملأ ساخته‌اند.


سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: تنها در فقره تحریم و تروریسم اقتصادی و بر اساس آمار وزارت خزانه‌داری آمریکا صرفاً از سال ۲۰۱۷ تاکنون، ۳۳ کشور جهان مورد تحریم قرار گرفته‌اند که بسیاری از این تحریم‌های یک‌جانبه و فراسرزمینی، تأثیراتی سنگین و مخرب بر مردم آن کشورها داشته است.


موسوی همچنین نظامی‌گری ایالات‌متحده در تاریخ کوتاه پیدایش و حیات خود را از بسیاری از امپراطوری های خونریز و متجاوز تاریخ بیشتر خواند و افزود: این نظامی‌گری به‌قدری بی‌سابقه بوده که این کشور ۱۳۵ جنگ بزرگ در تاریخ خود ثبت کرده و تنها ۱۶ سال از عمر ۲۴۳ ساله‌اش را در جنگ و کشتار و خونریزی و استفاده از همه سلاح‌های متعارف و غیرمتعارف، نگذرانده است.


وی با اشاره به دخالت مستقیم و غیرمستقیم آمریکا در کودتا، تغییر نظام و انقلاب‌های رنگی از پایان جنگ جهانی دوم تاکنون خاطر نشان کرد: آمریکا به‌صورت مستقیم و از طریق سازمان اطلاعات مرکزی (سیا) اقدام به اجرای ۷۹ مورد کودتا و تغییر نظام در کشورهای جهان کرده است که شماری از آن‌ها نیز ناموفق بوده است. علاوه بر این، آمریکا در کشورهای مختلف اقدام به حمایت مستقیم و غیرمستقیم از آشوب و هرج‌ومرج ضد دولتی کرده است که برخی از آن‌ها منتج به روی کار آمدن افراد و دولت‌های دست‌نشانده شده است.


سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین به حمایت آمریکا از نظام‌های فاشیستی و نیز قاچاقچی مواد مخدر در دهه‌های گذشته اشاره کرد که از ۳۵ حکومت مبتنی بر فاشیسم و قاچاق مواد مخدر، فراتر رفته است.


وی افزود: رسوایی جاسوسی آمریکا از رهبران جهان که عمدتاً از متحدان آمریکا بوده از دیگر کارنامه سیاه و هولناک این دولت یاغی است.


موسوی، آمریکا را یکی از دولت‌های حامی تروریسم و مهم‌تر از آن، دولتی تروریستی خواند که بر اساس اطلاعات موجود، از دهه ۱۹۶۰ میلادی، حداقل ۸ گروه تروریستی شناسنامه‌دار با کارنامه سنگین و خونین در غرب آسیا، اروپا و آمریکای لاتین را مورد حمایت قرار داده که از جمله آن‌ها می‌توان به حمایت همه‌جانبه از سازمان تروریستی مجاهدین خلق (منافقین) نام برد که مسئول ترور ۱۷ هزار شهروند و مقام ایرانی در طول چهار دهه اخیر بوده است. ایجاد و حمایت از گروه وحشی و خونخوار داعش از دیگر جنایات تاریخی آمریکایی‌ها در سال‌های نزدیک است.


وی به تلفات غیرنظامیان در عملیات‌های نظامی پهپادی در حداقل ۵ کشور افغانستان، عراق، پاکستان، سومالی، لیبی و یمن اشاره کرد که در این عملیات‌ها که به اسم جنگ علیه تروریسم بوده و همچنان دارد، شمار زیادی از اهداف و افراد غیرنظامی عامدانه مورد حمله قرار گرفتند.


سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه کرد: فهرست جنایات تروریستی و ضد بشری آمریکایی‌ها بسیار طولانی و کریه است؛ اما خوب است دولتمردان آمریکایی به یاد بیاورند کدام قوانین حتی در داخل آمریکا در پس اقدامات تروریستی، قتل‌های هدفمند (Targeted killing)، ترورهای سیاسی (Political Assassinations) و اعدام‌های فراقضائی (Extrajudicial Execution) توسط کنگره برای سرپوش گذاشتن بر این فجایع در افکار عمومی رسماً تصویب شده است!؟ کافی است این واژگان را جستجو کنند تا دریابند "خلاقانه‌ترین تکنیک‌ها در کشتن افراد بی‌گناه" توسط کدام کشور به کار گرفته می‌شود!؟


موسوی در پایان تأکید کرد: با توجه به آنچه در بالا گذشت آمریکا به‌هیچ‌وجه صلاحیت سیاسی، حقوقی و اخلاقی برای قضاوت دیگر کشورها را ندارد و بهتر است اول به سابقه پلید و سیاه خود بپردازد؛ به‌ویژه اینکه مدیریت وزارت امور خارجه آمریکا در حال حاضر با افتخار دروغ را عامل پیشرفت خود می‌داند.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر