صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۰۹ - ۰۵ خرداد ۱۳۹۹
بررسی‌ها نشان می‌دهد؛

موفقیت‌های قابل توجه دانشمندان در ساخت چشم روباتیک

مهندسان روباتیک موفق شدند گام‌های بزرگی در زمینه ساخت روبات بسیار شبیه به چشم انسان را بردارند.
کد خبر : 491919

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محققان دانشگاه فناوری هنگ‌ هنک به تازگی موفق شده‌اند نوعی جدید از چشم روباتیک را طراحی کنند که علاوه بر امکان استفاده از آن‌ها در روبات‌های انسان‌ نما می‌توان امیدوار بود که در آینده‌ای نزدیک به منظور افزایش کیفیت دید افراد کم بینا به کارگیری شود.


سازندگان این چشم روباتیک آن را Robotic Eyeball نامیده‌اند و تمام تلاش خود را می‌کنند تا آن را بسیار شبیه به چشم انسان و با همان کیفیت دید طراحی کنند. چشم انسان از قسمت‌های مختلفی تشکیل شده و با بهره‌گیری از سیستم عصبی بسیار پیچیده عملکردی دقیق و یکپارچه دارد. هر لحظه تصاویر مقابل چشم انسان با سرعتی باورنکردنی پردازش شده و به وسیله شبکه‌هابی انقال دهنده این عضو با اهمیت بدن به مغز منتقل می‌شود.



همین ساختار و نوع فرایندی که هر لحظه در چشم انسان رخ می‌دهد موجب شده ساخت چشم روباتیکی کاملا همانند چشم انسان بسیار سخت باشد. یکی از عملیات‌های دقیق و ظریف چشم تنظیم میزان نور دریافتی است. به این منظور مهندسان دانشگاه فناوری هنگ کنگ از حسگرهای ویژه‌ای برای تنظیم شدت نور و افزایش کیفیت تصویر دیده شده به وسیله چشم روباتیک استفاده می‌کنند.


تا این لحظه بزرگ‌ترین مشکل دانشمندان برای تولید Robotic Eyeball طراحی شبکه‌ای عظیم از نانوسیم‌هایی است که تصاویر مشاهده شده را به مغز دستگاه منتقل می‌کند. اگر چه چشم انسان در مقابل ضربه و اشیا تیز و برنده به شدت آسیب پذیر ولی مهندسان می‌خواهند مقاومت نمونه روباتیک آن را افزایش دهند. چشم روبات باید به گونه‌ای باشد که علاوه بر سبک بودن مقاومت بالا در برابر صدمه داشته باشد.


دانشمندان فعال در این پروژه در آزمایش‌های اخیر خود به نتایج شگفت‌انگیزی دست یافتند. چشم روباتیک Eyeball می‌تواند در هر ثانیه 86 تصویر متفاوت را ببیند این تعداد تا حدودی برابر با توانایی چشم انسان است. در ضمن وقتی انسان از نور به سمت تاریکی و بالعکس می‌رود برای مدت کوتاهی به شدت کیفیت ایده‌آل دید خود را از دست می‌دهد ولی چشم روباتیک این گونه نیست و فورا خود را با محیط هماهنگ می‌سازد.


اگر پروژه چشم روباتیک به زودی تمام شده و دانشمندان بتوانند از آن در واقعیت استفاده کنند قطعا در آینده مشکلات بسیاری از افراد معلول و کم بینا حل خواهد شد.


انتهای پیام/4144/


 


انتهای پیام/

برچسب ها: روبات هوشمند
ارسال نظر