صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۰۸ - ۰۳ خرداد ۱۳۹۹
آنا بررسی می‌کند؛

چگونه دانشجویان می‌توانند به دانشگاه‌ها بازگردند؟/ سرنوست دانشجویان خوابگاهی در هاله‌ای از ابهام

تعدادی از دانشجویان از اواسط خردادماه به دانشگاه‌ها بازمی‌گردند و لازم است بازگشت دانشجویان از منظرهای مختلف مورد بررسی قرار گیرد.
کد خبر : 491685

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، براساس اعلام وزارتخانه‌های بهداشت و علوم قرار است دانشگاه‌های کشور با رعایت پروتکل‌های بهداشتی به سمت فعالیت دوباره حرکت کنند.


طبق پروتکل‌های تعیین شده تمام افراد اعم از اساتید، دانشجویان و پرسنل باید در سامانه خوداظهاری وزارت (salamat.gov.ir) ثبت نام کنند و در صورتی که علائم بیماری را نداشتند فرم مربوط را پرینت گرفته و پس از امضا فرم را به مدیر آموزش یا مسئول دانشکده تحویل دهند.


انجام فعالیت‌های ورزشی و جانبی تا اطلاع ثانوی در دانشگاه‌ها ممنوع است و حتی‌الامکان مواجهه چهره به چهره افراد کاهش یابد و سعی شود از تلفن، شبکه‌های اجتماعی و ویدئوکنفرانس برای برگزاری جلسات حتی برای کارکنانی که در یک ساختمان هستند استفاده شود.


براساس تأکید وزارت بهداشت حداکثر زمان حضور در یک کلاس درس باید به یک ساعت کاهش یابد و ضروری است که تمامی جلسات غیرضروری نیز حذف و یا به صورت آنلاین برگزار شوند.


در این دستورالعمل تأکید شده است به منظور جلوگیری از تجمع در سلف سرویس ضروری است مدت‌زمان سرو نهار به دو برابر افزایش یابد. همچنین سرو غذا در محل سرویس با رعایت فاصله یک تا دو متر انجام شود و همچنین فاصله افراد در هنگام دریافت غذا یک تا دو متر باشد.


در صورتی که رعایت شرایط فوق‌الذکر به هر دلیلی مقدور نباشد باید از سایر روش‌های آموزش همچون برگزاری کلاس‌ها به صورت مجازی استفاده شود و در صورت امکان دوره‌های کارآموزی و کارورزی و دستیاری به محل زندگی دانشجو منتقل شود تا از بار خوابگاهی کاسته شود.


به نظر نمی آید که در این دستور العمل، راه حل خاصی برای حضور دانشجویان در خوابگاه‌ها اندیشیده شده باشد چراکه چالش مهم بازگشت دانشجویان به دانشگاه‌ها خوابگاه‌ها هستند. تجمع دانشجویان در خوابگاه ها از شهرهای مختلف کشور می تواند زمینه شیوع کرونا را فراهم کند.


خبرها هم حاکی از این است که برخی از دانشجویان مستقر در خوابگاه‌ها به کرونا مبتلا شده اند. رحمان خدابنده لو مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت می‌گوید  «از تعداد 82 دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان که ساکن خوابگاه بودند و در مراکز درمانی نیز حضور داشتند تست کرونا گرفته شد در نهایت تست نهایی 17 دانشجو از 82 نفر مثبت اعلام شده است.» 


حال باید منتظر بود که آیا دستورالمعل خاصی برای حضور دانشجویان در خوابگاه‌ها اندیشیده می‌شود یا نه؟ دانشگاه‌ها برای دانشجویان مبتلا به کرونا که هیچ علائمی ندارند چه برنامه‌ای دارند؟ این دانشجویان چگونه می‌توانند وارد خوابگاه‌ها شوند؟


انتهای پیام/4040/


انتهای پیام/

ارسال نظر