صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۱۶ - ۰۳ خرداد ۱۳۹۹
آنا گزارش می‌دهد؛

اذعان آمریکا و رژیم صهیونیستی به توان بالای جمهوری اسلامی در نبردهای سایبری/هکرهای ایرانی دست برتر را در اختیار دارند

آمریکا و رژیم صهیونیستی که حدود یک دهه، سناریوهای مختلفی از جنگ‌های سایبری علیه جمهوری اسلامی به اجرا گذشته‌اند، هر دو اذعان دارند که ایران، حریفی بزرگ و توانمند در این عرصه به شمار می‌آید.
کد خبر : 491634

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا - حسین ارجلو؛ جنگ سایبری غرب با جمهوری اسلامی ایران، قدمتی به طول حدود یک دهه دارد. تهران برای اولین بار در سال 2010 و در بحبوحه چالش هسته‌ای با طرف‌های غربی، از سوی رژیم صهیونیستی و آمریکا هدف حملات سایبری علیه تأسیسات هسته‌ای قرار گرفت. در آن سال، متخصصین ایرانی اعلام کردند که بدافزاری موسوم به «استاکس نت»، علاوه بر آلوده کردن چندین هزار رایانه فعال در مراکز هسته‌ای، سبب اختلال در عملکرد سانتریفیوژهای مورداستفاده در فرایند غنی‌سازی اورانیوم شده است.


در 7 مهرماه سال گذشته، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در گفتگو با شبکه خبریان. بی.سی صراحتاً اعلام کرد که ایران درگیر یک جنگ سایبری با آمریکاست و به مقامات واشنگتن هشدار داد که پایان دهنده هر جنگی که آغاز کنند نخواهند بود. به گفته ظریف، آمریکا و رژیم صهیونیستی با طراحی ویروس‌های «استاکس نت» و «زیرو دی» در قالب عملیات المپیک برای حمله به تأسیسات هسته‌ای، جان میلیون‌ها انسان را به خطر انداخته و مهمتر اینکه این حملات همچنان ادامه دارد. وزیر نفت نیز همزمان، از همه شرکت‌ها و تأسیسات صنعت نفت خواست تا در مواجهه با تهدیدات سایبری دشمن، کاملاً هوشیار باشند.


تعداد این حملات بسیار قابل‌توجه است. «محمدجواد آذری جهرمی»، وزیر ارتباطات و فناوری جمهوری اسلامی، در اوایل تابستان 97 (3 تیر) با انتشار یادداشتی توئیتری به آمار و ارقام هجمه‌های سایبری علیه تأسیسات و زیرساخت‌های کشور اشاره و عدد آن را تا آن مقطع، 33 میلیون حمله ذکر کرد که با سامانه دفاعی «دژفا» خنثی شدند.



سناریوهای حملات سایبری علیه ایران پس از موشک‌باران پایگاه آمریکایی عین الاسد


مقارن با حمله موشکی ایران به پایگاه عین الاسد آمریکا در عراق در 18 دی 98 به‌تلافی ترور ناجوانمردانه فرمانده شهید سپاه قدس، یک فروند هواپیمای مسافربری اوکراینی دقایقی پس از برخاستن از فرودگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) هدف دو موشک پدافند سپاه پاسداران قرار گرفت. این رویداد به باور برخی از محافل کارشناسی داخلی و خارجی، با عملیات سایبری آمریکا علیه سامانه پدافندی سپاه مرتبط بود.



به اعتقاد برخی کارشناسان داخلی و خارجی، سقوط هواپیمای مسافربری اوکراینی همزمان با حمله ایران به پایگاه عین الاسد،  به دلیل جنگ سایبری آمریکا رخ داد.


آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر دانشگاه تهران، یکی از نهادهای علمی داخلی بود که با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: «مسئولیت سانحه تأسف‌بار رخ‌داده به‌صورت مستقیم متوجه رژیم جنایتکار آمریکاست و به دلیل اعمال عملیات فریب بر سیستم فرماندهی و کنترل سامانه پدافند موشکی ایران واقع‌شده است.» کارشناسان غیر ایرانی نیز بر این فرضیه صحه گذاشته و حمله سایبری واشنگتن را در این ماجرا دخیل دانستند.


بیشتر بخوانید:


علت وقوع حادثه هواپیمای اوکراینی ریشه در دانش «سایبرنتیک» دارد/ نقش خطای انسانی منتفی است + اسناد


از باب نمونه، اسماعیل حقی پکین، رئیس سابق اطلاعات ستاد فرماندهی نیروهای مسلح ترکیه در مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی تصریح کرد: «در رابطه با سقوط هواپیمای اوکراینی، سپاه پاسداران نباید خطای انسانی را می‌پذیرفت و سقوط را به عهده می‌گرفت، من یقین دارم این هواپیما توسط جنگ الکترونیک ارتش آمریکا سقوط کرده است. در ترکیه و در عملیات نجات در سال ۱۹۷۴، آمریکا با همین شیوه باعث سقوط یک هواپیما شده و در همین مدت اخیر هم آمریکا باعث شد ارتش سوریه یک هواپیمای روس را با موشک کروز اشتباه بگیرد و آن را منهدم کند.»


گزارش معنادار روزنامه صهیونیستی درباره ناوچه کنارک


از سوی دیگر، شناور پشتیبانی کنارک ارتش جمهوری اسلامی در 21 اردیبهشت‌ماه، در جریان رزمایش شناورهای نیروی دریایی، هدف شلیک اشتباه از سوی ناوچه جماران قرار گرفت. چند روز پس‌ازاین حادثه، روزنامه صهیونیستی جروزالم پست طی گزارشی معنادار نوشت که این واقعه نشان‌دهنده جنگ‌های جدید در افق غرب آسیاست که می‌توان آن را نبرد سایبری بین ایران از یک‌سو با آمریکا و متحدان عربی – صهیونیستی واشنگتن برشمرد.


بیشتر بخوانید:


آمریکایی‌ها رسماً اعلام جنگ سایبری کرده‌اند/ مقاومت فعال بهترین نوع استراتژی دفاعی است


این ‌یک ادعا از سوی یک روزنامه صهیونیستی بود اما طولی نکشید که دیگر رسانه‌های اسرائیلی نیز به میدان آمده و موضوع جدیدی را مطرح کردند. منظومه رسانه‌ای صهیونیسم گزارش‌های منتشرشده در خصوص حملات سایبری تلافی‌جویانه این رژیم به سامانه‌های بندر شهید رجایی را تأیید کرده و با بازنشر گزارش روزنامه «واشنگتن‌پست» ادعا کردند که این اقدام در واکنش به حمله سایبری ایران به تأسیسات توزیع آب شرب رژیم صهیونیستی صورت گرفته است. پیش از آن نیز روزنامه یدیعوت آحرونت اعلام کرده بود که در روزهای پنجم و ششم اردیبهشت سال جاری، ارتش سایبری ایران حداقل 6 تأسیسات آبی در سراسر سرزمین‌های اشغالی را هدف حملات خود قرار داده و اختلالاتی در آن‌ها ایجاد کرده بود.



بندر شهید رجایی اخیراً هدف حمله سایبری رژیم صهیونیستی قرار گرفته است.


از طرفی، آموس یدلین، مقام پیشین امنیتی رژیم صهیونیستی نیز این گزارش را تأیید و مدعی شد که حملات سایبری ایران به تأسیسات آبی رژیم صهیونیستی در پاسخ به حملات مستمر تل‌آویو به نیروهای ایرانی در سوریه صورت گرفته است. وی همچنین خبر داد که حملات متقابل سایبری به تأسیسات بندری ایران، در جلسه محرمانه کابینه امنیتی اسرائیل موردبررسی قرارگرفته بود.


در همین اثنا، فرضیه‌های دیگری مبنی بر حمله سایبری به بندر شهید رجایی با هدف اخلال در روند بارگیری و حرکت پنج نفت‌کش ایرانی به مقصد ونزوئلا مطرح شد که نادیده گرفتن آشکار تحریم‌ها و هشدارهای آمریکا محسوب می‌شد. از سوی دیگر، روزنامه‌های یسرائل هیوم و یدیعوت آحرونت، با انتشار تصویری از ناوچه کنارک مدعی شدند که سامانه‌های این بندر بر اثر این حمله، چند روز از کار افتادند.



انتشار تصویر ناوچه کنارک در کنار خبر حمله سایبری به تأسیسات بندر شهید رجایی، این مفهوم را به ذهن متبادر می‌کند که شلیک موشک از ناوچه جماران بر اثر اختلالی روی‌داده که صهیونیست‌ها عامل آن بوده‌اند. کما اینکه جروزالم پست نیز تلویحاً به آن اشاره کرد.



یگان پردازش از دور رژیم صهیونیستی؛ عامل احتمالی حملات سایبری اخیر علیه ایران


روزنامه اینترنتی «تایمز آو اسرائیل» که یک وب‌سایت خبری-تحلیلی صهیونیستی است، ضمن پرداخت حماسی حمله سایبری رژیم صهیونیستی به تأسیسات بندر شهید رجایی، تصویری از یگان «پردازش از دور» رژیم صهیونیستی موسوم به C41 را منتشر کرد که اشاره‌ای تلویحی به دخالت این واحد ارتش اسرائیل در دور جدید حملات سایبری علیه جمهوری اسلامی ایران دارد.



نمایی از فعالیت یگان پردازش از دور اسرائیل موسوم به C41


طبق اطلاعاتی منتشرشده در وب‌سایت‌های مرتبط با IDF (ارتش رژیم صهیونیستی)، این یگان در سال 2003 تشکیل‌شده و پشتیبانی جنگی ارتش اسرائیل را بر عهده دارد. به این مفهوم که این واحد، سپری در برابر شبکه‌ها و سامانه‌های فناوری اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی است که به نیروی دریایی، هوایی و موشک‌های شلیک‌شده از این دو نیرو کمک می‌کند تا هدف موردنظر خود را با دقت بالا نشانه‌گیری کنند. همچنین، ساخت و راه‌اندازی زیرساخت‌های پردازش از دور ارتباطات واحدهای ارتش نیز ازجمله وظایف این یگان است اما نکته مهم این است که این واحد نظامی برای دفاع و حمله سایبری، دستورالعمل‌های ویژه‌ای از فرمانده ارتش اسرائیل در اختیار دارد تا در مواقع لزوم، سامانه‌های نظامی حریف را از کار انداخته یا در کنترل خود درآورد. با این حساب، گزینه دخالت رژیم صهیونیستی در تراژدی ناوچه کنارک و حمله سایبری به تأسیسات بندری ایران نه‌تنها بعید نیست، بلکه احتمالی قوی است که رسانه‌های اسرائیلی با دادن آدرس‌های غیرمستقیم، سعی در القای آن دارند.


آماده‌باش وزارت امنیت داخلی آمریکا نسبت به حملات سایبری ایران


این در حالی است که وزارت امنیت داخلی آمریکا در 17 دی‌ماه سال گذشته، نسبت به حملات سایبری احتمالی ایران علیه آمریکا به‌عنوان پیامد ترور سردار سلیمانی هشدار داد و در بولتن خبری که روی وب‌سایت این وزارتخانه منتشر شد، اعلام کرد که حملات سایبری تلافی‌جویانه ایران یا نیروهای نیابتی کشورمان «ممکن است با هشداری کوتاه یا بدون هشدار» انجام شود.



وزارت امنیت داخلی آمریکا همچنین اذعان کرد که ایران و حزب‌الله، هم قصد و هم توانایی حملات سایبری علیه ایالات‌متحده را دارند و می‌توانند مشکلاتی جدی ایجاد کنند.



درست در همان روز، وب‌سایت «برنامه سرمایه‌گذاری فدرال آمریکا» هدف حملات هکرهای ایرانی قرار گرفت و وعده کردند که حملات بیشتری را انجام خواهند داد.


به گزارش روزنامه «واشنگتن‌پست»، حملات سایبری ایران برخلاف هجمه‌های اینترنتی آمریکا، عمدتاً بخش‌های خصوصی را هدف قرار می‌دهد تا سامانه‌های دولتی. در سپتامبر 2012 و پس از خسارات‌های هنگفتی که ویروس استاکس نت به تأسیسات هسته‌ای ایران وارد کرد، هکرهای ایرانی زنجیره‌ای از حملات را به بانک‌های خصوصی آمریکا آغاز کردند. وزارت دادگستری آمریکا بعدها در گزارشی فاش کرد این حملات، میلیون‌ها دلار خسارت به شرکت‌های غربی وارد کرده است.



مقارن با کمپین فشار حداکثری آمریکا، هکرهای ایرانی نیز حملات گسترده‌تری را در دوره ریاست جمهوری ترامپ آغاز کردند. واشنگتن مدعی است که این حملات علاوه بر هدف قرار دادن اهداف آمریکایی و صهیونیستی، هم‌پیمانان کاخ سفید در منطقه را نیز هدف قرار داده است، ازجمله انفجار در یک مجتمع پتروشیمی عربستان سعودی در سال 2017. یک سال بعد، وزارت دادگستری آمریکا مدعی شد هکرهای ایرانی، به سازمان‌های شهری و دولت محلی ایالت جورجیا حمله کرده و آن‌ها را از کار انداخته‌اند. در این حمله، 8 هزار پرونده اینترنتی کارمندان شهرداری آتلانتا (مرکز ایالت جورجیا) از دسترس خارج‌شده و وب‌سایت دولت محلی نیز حدود یک هفته از کار افتاد.


یک روز پس از خروج ترامپ از برجام، شرکت امنیتی «کرآود استرایک» هشدار داد که فعالیت هکرهای ایرانی به شکل «قابل‌توجهی» افزایش‌یافته است. در اکتبر 2019 نیز شرکت مایکروسافت خبر از حملات هکرهای ایرانی داد که تلاش داشتند ایمیل مقامات دولت اوباما و یک کمپین انتخاباتی را هک کنند. این در حالی است که پیش از آغاز اولین دور از انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی در اردیبهشت 98، بنی گانتز، رهبر حزب آبی و سفید اسرائیل اعلام کرده بود که تلفن همراه او توسط سازمان‌های اطلاعاتی ایران هک شده است. 


حمله سایبری ایران به هزاران پایگاه اطلاع‌رسانی صهیونیستی پیش از روز قدس


در روزهای منتهی به روز جهانی قدس، هکرهای ایرانی پاسخ قاطعی به حملات سایبری رژیم صهیونیستی به بندر شهید رجایی و دخالت‌های پیدا و پنهان این رژیم در این عرصه دادند. روزنامه معاریو با تأیید این مجموعه حملات نوشت که در همان ساعات اولیه، هزاران پایگاه اطلاع‌رسانی در فضای مجازی اسرائیل موردحمله سایبری قرارگرفته و بر روی صفحه اصلی آن‌ها شمارش معکوس نابودی رژیم صهیونیستی درج‌شده است.


بااین‌حال، قدرت سایبری جمهوری اسلامی علیرغم تحریم‌های وحشیانه و همه‌جانبه، در سطحی قرار دارد که دولتمردان آمریکایی در سال 2014، ایران را تهدید کردند چنانچه خسارات ناشی از حملات سایبری سنگین باشد، آن را به‌منزله حمله نظامی تلقی کرده و پاسخ نظامی خواهند داد! ایران در پاسخ به این تهدید، هزاران حمله هکری به نهادهای آمریکایی صورت داد که به بخشی از آن‌ها اشاره شد ولی سیاستمداران کاخ سفید، سکوت اختیار کرده و جرئت پاسخ متقابل را نیافتند.


این اذعان تلخ، منحصر به آمریکا نیست. چندی پیش، یکی از افسران بلندپایه یگان اطلاعاتی-نظامی رژیم صهیونیستی موسوم به «یگان 8200» اعتراف کرد که ایران از منظر پیشرفت و رشد فناوری از کشورهای بزرگ در این حوزه به شمار می‌آید و جمهوری اسلامی را دشمنی «سرسخت» و «گزینه‌ای دشوار» در زمینه تکنولوژی، تسلیحات و جنگ سایبری دانست؛ اقراری که قطره‌ای از دریای توانمندی‌های جمهوری اسلامی است و بدخواهان این مرز و بوم راه درازی برای شناخت همه‌جانبه ایران در این حوزه فرا روی خود دارند.


انتهای پیام/4106/


 


انتهای پیام/

ارسال نظر