نخستین پیوند سلول بنیادی کبد انجام شد
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، یک نوزاد 6 روزه در ژاپن سلولهای کبد حاصل از سلولهای بنیادی جنینی را دریافت کرد و بدین ترتیب نخستین پیوند سلول بنیادی کبد در جهان با موفقیت انجام شد. این روش که «درمان پل» نام دارد، نوزاد را تا زمانی که آماده دریافت پیوند کبد باشد، سالم نگه میدارد.
این نوزاد از اختلال چرخه اوره رنج میبرد که بیماری ژنتیکی بسیار نادری است. در این بیماری کبد آنزیم حیاتی مورد نیاز برای تجزیه نیتروژن به اوره را نمیسازد (اوره از طریق ادرار دفع میشود). بدین ترتیب آمونیاک در جریان خون انباشته میشود و درنهایت باعث مرگ فرد میشود.
برای درمان این بیماری ژنتیکی به پیوند کبد نیاز است اما برای این کار بیمار باید حداقل سه تا پنج ماهه باشد. بدین ترتیب پزشکان مرکز ملی بهداشت کودکان ژاپن به این نتیجه رسیدند که از پیوند سلولهای کبد استفاده کنند. پیدا کردن منبع ثابتی برای تأمین سلولهای کبدی مورد نیاز کار دشواری است اما در این مورد دانشمندان سلولهای کبدی را در سلولهای بنیادی جنینی پرورش دادند. در مرحله بعدی سلولهای کبدی به رگهای خونی کبد بیمار تزریق شد. پس از انجام این کار، غلظت آمونیاک خون افزایش نیافت.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/