کتاب رويكردهای علامه مجلسی در اعتبارسنجی روايات بحارالانوار منتشر شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از پردیس، بههمت پژوهشکده قرآن و عترت و دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس كتاب «رويكردهای علامه مجلسی در اعتبارسنجی روايات بحارالانوار» تأليف ابوطالب مختاری استاديار دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرديس- همزمان با سالروز وفات علامه مجلسی منتشر شد.
مختاری در این کتاب با ارج نهادن به تلاشهای علمی پژوهشگران پيش از خود درباره اين موضوع و مطالعه آثار آنان در تكميل پژوهشهای آنان با بازنگری عبارات آثار گوناگون علامه مجلسی، مبانی اعتبارسنجی روايات نزد علامه مجلسی را استخراج و تبيين کرده است.
كتاب «رويكردهای علامه مجلسی در اعتبارسنجی روايات بحارالانوار» در چهار فصل به بررسی و تشریح كليات تحقيق خود در فصل نخست، بیان مختصری از تاريخ حديث شيعه از ابتدای اسلام تا عصر حيات علامه مجلسی، بررسی زمینههای شکلگیری بحارالانوار در فصل دوم، تبيين مبانی اعتبارسنجی روايات از ديدگاه علامه مجلسی و بررسی روش تالیف بحارالانوار در فصل سوم و دستهبندی اقوال دانشوران و انديشمندان شيعه در مورد وجود احاديث ضعيف در بحارالانوار در فصل چهارم پرداخته است.
نگارنده در این کتاب مهمترین مبانی علامه مجلسی را در اعتبارسنجی روایات پیروی وی از قدمای محدث در نظام قرائن کتابشناسانه و تقدم متن محوری بر سندمحوری عنوان کرده و بر آن است که علامه مجلسی در مقدمه پرفایده خویش در بحارالانوار در بحث اعتماد بر مصادر، بيش از بيست قرينه عنوان كرده كه رايجترين آنها «جايگاه علمی و جلالت مؤلف»، «شهرت و متداول بودن تأليف» و «محتوای سودمند كتاب» است.
نگارنده با ارئه شواهد و مستندات كافی نشان داده بر خلاف نظر مشهور علامه مجلسی منابع و احاديث بحارالانوار را گزينش میكرده است.
این کتاب که با مقدمه حجتالاسلام حسن طارمی دانشیار دانشنامه جهان اسلام چاپ و منتشر شده برگرفته از رساله دکتری نگارنده با عنوان (بررسی مبانی اعتبارسنجی بحارالانوار) است که در شهریور ۹۶ در دانشگاه کاشان پایان یافته است.
بهگزارش آنا، علامه محمد باقر مجلسي (1037-1110 ق) از دانشوراني است كه در سایه حكومت صفويان، و با تأثيرپذيري از پدر دانشمندش محمدتقی مجلسی فرصت مناسب و توفيق کمنظیری برای احيای علوم اسلامی با محوريت احاديث ائمه معصومین(س) پیداکرد.
علاقمندان به دانلود کتاب میتوانند به سایت پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی به آدرس http://tasnim.iau.ir مراجعه کنند.
انتهای پیام/۴۱۱۷/
انتهای پیام/