دیدنیتر شدن شبکه سلامت با «خرمشهر» / روایتی از آنچه برای تو خیال و برای دیگری زندگی است
گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، سید مرتضی حسینی ـ «خرمشهر» عنوان ویژهبرنامه افطار شبکه سلامت است که در ایام ماه مبارک رمضان به صورت زنده روی آنتن شبکه سلامت میرود. مصطفی امامی کارگردان هنری و عمار باستانفرد کارگردان تلویزیونی این برنامه هستند و محمد حسین امیدی اجرای آن را بر عهده دارد.
این برنامه گفتگومحور، هر روز ساعت ۱۹ با روایت داستان آدمهایی که در زندگی خود با یک اتفاق ویژه مواجه شدهاند پخش میشود. اگر چه در نگاه اول و بدون دیدن برنامه این گمانه شکل میگیرد که «خرمشهر» شبیه سایر ویژهبرنامههای افطار در شبکههای دیگر سیما است اما آنچه در برنامه رخ میدهد از حیث محتوا و شکل و بیان روایتها تفاوتهای عمدهای با اینگونه برنامهها دارد.
گزارش تصویری پشتصحنه برنامه خرمشهر را از ایـنـجا ببینید
در آستانه افطار یکی از روزهای ماه مبارک رمضان فرصتی دست داد تا به استودیوی پخش این برنامه برویم. دقایقی به آغاز برنامه باقی مانده است و عوامل مشغول آمادهکردن دکور و دوربینها هستند. دکوری جمع و جور با رنگ و عناصری آرامشبخش که در گوشهای از آن یک درخت کوچک طراحی شده که کاغذهای رنگانگ از شاخ و برگ آن آویزان است.
اتاق فرمان در طبقه بالای استودیو قرار دارد و کارگردان تلویزیونی و دستیاران او آخرین هماهنگیها را انجام میدهند.
اجرای برنامه با محمدحسین امیدی مجری جوان رادیو است. او که از مجریان موفق رادیو در سالهای اخیر است، در برنامه «خرمشهر» اولین اجرای زنده در یک برنامه تلویزیونی را تجربه میکند. با توجه به این که دقایقی دیگر برنامه روی آنتن میرود گفتگو با او را به پس از پخش برنامه موکول میکنیم.
هر قسمت از برنامه خرمشهر دو مهمان دارد. مهمان اول، یک چهره شناختهشده از جمع بازیگران، ورزشکاران یا اهالی سیاست و فرهنگ است. در بخش ابتدایی مجری و مهمان گپ و گفتی از شرایط این روزهای جامعه و فعالیتهای مهمان در روزهای اخیر و به ویژه حال و احوال او در روزهای کرونایی دارند.
ورود به جزیره خیال در «خرمشهر»
بعد از این مقدمه اولیه، گفتگوی بخش اصلی برنامه با عنوان «جزیره خیال» آغاز میشود. در این بخش، مجری شرایط فرضی و خاصی را برای مهمان ترسیم میکند که عموماً با یک وضعیت فوق العاده و چالشبرانگیز همراه است. مهمان برنامه هم احساس خود نسبت به آن وضعیت یا مسئله را بیان کرده و از واکنشهای خود نسبت این رویداد احتمالی میگوید.
در ادامه، مهمان دیگری به این جمع دونفره اضافه میشود که به نوعی مهمان اجتماعی برنامه است. او نیز گامبهگام از اتفاق یا اتفاقات خاصی میگوید که در زندگیش رخ داده است. مخاطبان به تدریج متوجه شباهت رویدادهای فرضی «جزیره خیال» با زندگی واقعی و اتفاقات شگفتانگیز مهمان ناشناخته برنامه میشوند. به این ترتیب از نمود واقعی آن چه که در گفتگوی اولیه بهعنوان موقعیت خیالی و دور از ذهن شناخته میشد رونمایی میشود. این وضعیت باعث میشود مهمان شاخص برنامه نیز با اشتیاق بیشتری در بحثها مشارکت داشته باشد.
«کاوه خداشناس» بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون و «رضا حاجی» مهمانان برنامه خرمشهر هستند. «رضا حاجی» جوان 29سالهای است که در یک بازه زمانی کوتاه پدر، خواهر و مادرش را بر اثر بیماری از دست داده و شرایط سختی را تجربه کرده است. شرایطی که دقایقی پیش به صورت فرضی برای کاوه خداشناس هم بیان شد و او نیز از واکنش احتمالی خود نسبت یه این شرایط گفت.
در بین صحبتهای مهمان، مستند کوتاهی از تلاش و فداکاری بیشائبه کادر درمانی یکی از بیمارستانهای کشور برای درمان بیماران مبتلا به کرونا پخش میشود. یک آیتم موشنگرافی هم با موضوع پیشگیری از ابتلا به کرونا روی آنتن میرود که درعین کوتاهبودن جذاب و مؤثر از آب درآمده است.
بهاینترتیب انعکاس فعالیتهای کادر درمانی کشور در پیشگیری و درمان کرونا و البته فعالیت گروههای جهادی در این حوزه نیز یکی دیگر از محورهای «خرمشهر» محسوب میشود.
دلنوشتههایی برای درخت آرزو
با پایان برنامه برگههایی در اختیار مهمانان قرار میگیرد تا دلنوشتههای خود نسبت به پزشکان و پرستاران و کادر درمان کشور در این روزها را روی کاغذ بیاورند و از احساس خود نسبت به آنها و البته این روزهای سخت بنویسند. این برگهها در کنار دلنوشته مهمانان روزهای قبل، به «درخت آرزو» که به همین منظور طراحی شده نصب میشود تا درنهایت به دست مدافعان سلامت برسد.
تیتراژ ابتدایی «خرمشهر» را مصطفی پاشایی بر اساس ترانهای از حامد عسکری خوانده است؛صدایی که یادآور صدای برادرش زندهیاد مرتضی پاشایی نیز هست و باعث میشود تا بینندگان خرمشهر در این شبهای عزیز از این خواننده فقید نیز به نیکی یاد کنند. حمید عابدی نیز خواننده آیتمهای برنامه است.
اما تیتراژ پایانی مناجاتی با حال و هوای ماه مبارک رمضان با نوای محمدحسین پویانفر است. این قطعه که ترجیع بند آن شعر معروف «بازآ بازآ هر آن که هستی بازآ» است. با استقبال مخاطبان مواجه شده و در فضای مجازی هم چرخیده است.
«خرمشهر» یک نام زیبا و هوشمندانه
در پایان برنامه، کاوه خداشناس با این که برای رفتن عجله دارد اما پس از گرفتن عکس یادگاری با مهمانان و عوامل برنامه، دقایقی با روی باز با ما هم صحبت میشود. خداشناس با اشاره به این که خود او هم از ساختار برنامه غافلگیر شده است میگوید: من هم از این که قرار است نمود عینی آن موقعیت خیالی و البته تلخ که برایم ترسیم شده را ببینم غافلگیر شدم و برایم سنگین بود. قبل از شروع هم به من درباره جزئیات خرمشهر چیزی گفته نشد و کارگردان برنامه هم گفتند که اصولاً محور برنامه براساس همین واکنش و صحبتهای طبیعی دو مهمان است.
خداشناس که این روزها مشغول بازی در سریال «آقازاده» به کارگردانی بهرنگ توفیقی برای شبکه نمایش خانگی است در ادامه اظهار میکند: دوستان از من پرسیدند با توجه به این ساختار، شما نکته ای ندارید؟ من هم گفتم دست فرمان برنامه دست شماست. اتفاقاً این که من غافلگیر شوم جذابتر خواهد شد و مخاطب هم ارتباط بیشتری با آن برقرار میکند.
این بازیگر سینما و تلویزیون میگوید: یکی از نکات جالب برای من اسم این برنامه یعنی«خرمشهر» است. عنوان قشنگ، هوشمندانه و فکر شدهای است که هم ناظر به معنای عربی «شهر» و ماه خوش و خرّم است و هم به یک شهر با مردمانی خوب اشاره دارد. دکور برنامه هم تر و تمیز و بهاندازه است چون برخی از دکورهای تلویزیون بیش از حد شلوغ و لوکس است.
او در ادامه عنوان میکند: به گروه جوان و پرنشاط «خرمشهر» دست مریزاد و خداقوت میگویم. گروههای جوان در هر فعالیت هنری و اجتماعی و رسانهای که حضور داشتهاند محصولات خوب و موثری را تولید کردهاند و خرمشهر هم از این قاعده خارج نیست.
خداشناس البته در پایان نکتهای را هم گوشزد میکند: البته من سایر قسمتهای این برنامه را به صورت کامل ندیدهام اما در مجموع اعتقاد دارم اگر برنامهها و حتی سریالهای ماه مبارک رمضان فضای شاد تر و موضوعات مفرح تری را هم در برنامه خود بگنجانند جذاب تر خواهند شد. در سالهای اخیر تصویری که تلویزیون از ماه مبارک رمضان ارائه داده شادی و نشاط سهم کمتری داشته است البته مضامین همچنان میتواند معناگرا، عبرتآموز و واقعی باشد اما کمی نشاط و خنده در برنامههای تلویزیونی ماه مبارک رمضان جذابیت کار را دوچندان میکند.
اولین تجربه تلویزیونی برای مجری موفق رادیو
محمدحسین امیدی مجری جوان و خوشصدای رادیو است که از سال 1389 کار خود را در شبکه رادیویی تهران آغاز کرده است. شنوندگان صدای او را در برنامه صبحگاهی پارک شهر رادیو تهران و برنامه شامگاهی رادیو پیام شنیدهاند. حالا او در اولین تجربه تلویزیونی خود اجرای برنامه زنده «خرمشهر» را بهعهده گرفته است.
امیدی با اشاره به این که در این سالها از ورود به عرصه اجرای تلویزیونی نگرانی و اندکی ترس داشته است میافزاید: من سال گذشته مجری آیین اختتامیه جنشواره بینالمللی رادیو بودم. بعد از آن برنامه چند پیشنهاد تلویزیونی از شبکههای مختلف به من شد که هم شامل برنامههای تولیدی و هم برنامههای زنده می شد. اما به دلیل همین نگرانی و این که نمیخواستم حضورم در تلویزیون به فعالیتم در رادیو ضربه بزند باتأمل بیشتری تصمیم گرفتم.
مجری برنامه خرمشهر میگوید: وقتی امسال دوستان سازنده خرمشهر پیشنهاد اجرای این برنامه را دادند چون از ماه مبارک رمضان خاطرات خوبی داشتم، راغب شدم که این پیشنهاد را بپذیرم و با صحبتهای بعدی که با عوامل داشتم این تفاهم فکری و اشتیاق من بیشتر شد و امروز هم خوشحالم که ماه مبارک رمضان را در خدمت مردم خوب کشورمان بودم.
«خرمشهر» برنامهای با یک گروه سازنده جوان
امیدی، جوانی عوامل برنامه خرمشهر را یک امتیاز بزرگ دانسته و میافزاید: افرادی که در گروه سازنده این برنامه هستند، عموماً زیر ۳۵ سال سن دارند که قطعاً در پویایی و بهروز بودن برنامه تأثیر دارد. برنامه ما یک نویسنده ثابت ندارد بلکه با داشتن یک تیم سوژهپرداز قوی نویسندگان متعدد داریم که در کنار مهارتهای کارگردان و تهیهکنندهای کاربلد توانستهایم در استانداردهای یک برنامه تلویزیونی باکیفیت روی آنتن ببریم.
امیدی درباره بخش مورد علاقه خود در این برنامه هم میگوید: «جزیره خیال» برای من جذابیت زیادی دارد چون در آن یک چهره شناختهشده در موقعیتی قرار می گیرد که قابلباور نیست و به راحتی آن را نمیپذیرد اما لحظاتی بعد با کسانی مواجه میشوند که همانموقعیت را چه بسا سختتر در زندگی خود تجربه کردهاند. این حس و حال برای من جذابیت دارد و فکر میکنم بینندگان نیز با آن ارتباط بگیرند.
انتهای پیام/4104/
انتهای پیام/