آمادگی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز برای همکاری با بخش صنعت
به گزارش خبرگزاری آنا از تبریز، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی تبریز در دومین کنفرانس ملی مکانیک کاربردی این دانشگاه گفت: تحقیق و پژوهش باید به عنوان یک صنعت معرفی شود و ارزش افزوده داشته باشد.
دکتر ناصر مدیرشهلا افزود: ارتباط مستمر بین صنعت و دانشگاه، تأمین بخشی از هزینههای پژوهش توسط دولت، سهیم کردن استادان و دانشجویان در منافع صنعت و اعطای معافیتهای مالی برای پژوهشگران برخی از راههای سوق دادن پژوهش به سمت صنعتی شدن است.
این مسئول گفت:دانشگاههای نسل سوم و کارآفرین نباید تحقیق وپژوهش را به کتابخانهها و آزمایشگاهها معطوف کنند زیرا در آن صورت راه به جایی نخواهند برد.
وی تأکید کرد: مهمترین دستاورد پژوهش ایده است، ایدهای که متناسب با فرهنگ، روح، روان و اقتصاد جامعه باشد.
مدیرشهلا آمادگی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز را برای هرگونه همکاری با بخش صنعت اعلام کرد.
سرپرست دانشکده مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی تبریز هم در این کنفرانس گفت: رشته مکانیک یکی از جامعترین رشتههای مهندسی است که دربرگیرنده تمامی علوم و فنونی است که با تولید، تبدیل انرژی، ایجاد، تبدیل حرکت و انجام کار، تولید وساخت قطعات و ماشین آلات و بهکارگیری مواد مختلف در ساخت آنها مرتبط است.
دکتر رقیه مطلبزاده افزود: تهیه وساخت دستگاههایی که انرژیهای مختلف مانند خورشیدی،هستهای و شیمیایی را به کار میگیرند و نیز طراحی و کنترل سیستمهای مکانیکی، حرارتی و سیالاتی از دیگر مباحث مرتبط با مهندسی مکانیک است.
وی تصریح کرد: مکانیک سیالات،ترمودینامیک وانتقالات حرارت، دینامیک، ارتعاشات و کنترل، انرژی و محیط زیست، مکانیک جامدات، هوافضا، ساخت وتولید، بیومکانیک، مکاترونیک، نانوتکنولوژی، مکانیک خودرو، نفت، گاز و پتروشیمی و مکانیک ماشینهای کشاورزی از محورهای این کنفرانس است.
مطلبزاده افزود: از 514 مقاله رسیده به این کنفرانس،120 مقاله پذیرفته شده است که 61 مقاله به صورت پوستر و 59مقاله به صورت سخنرانی ارائه خواهد شد.
وی در پایان از رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان، معاون پژوهش و فناوری واحد تبریز و کلیه عواملی که در حمایت و برگزاری این کنفرانس نقش داشتند، تقدیر و تشکر کرد.
صنعت به معنای واقعی باید از بطن دانشگاه ها متولد شود
به گزارش خبرگزاری آنا، رسول خادم مدیرعامل شرکت ماشینسازی تبریز نیز گفت: صنعت به معنای واقعی باید از بطن دانشگاهها متولدشود.
خادم در دومین کنفرانس ملی مکانیک کاربردی این دانشگاه افزود: صنعت کشور ما محدود به صنایع خودروسازی و چند صنعت دیگر است که شاهد سرنوشت آن در کشور هستیم، صنعت به معنای واقعی در کشور باید ازبطن دانشگاهها متولدشود و کلیه تکنولوژی، خط تولید، طراحی، ساخت و تولید همه ساخت داخل کشور باشد.
خادم افزود:برخی دانشگاهها مانند دانشگاه مالک اشتر از طرف علم و صنعت حمایت میشود و ما هر روز شاهد دستاوردهای آنها در رسانهها هستیم.
مدیرعامل شرکت ماشینسازی تبریز تصریح کرد: زیربنای صنعت باید خوب باشد تا دچار بحران و مشکل نشود و این با حضور دانشگاهها در صحنه عملی صنعت میسر میشود.
وی ضمن تأکید پتانسیل خوب و بستر مناسب در دانشگاه آزاد اسلامی تبریز در زمینه صنعت خواستار ایجاد شرکتهای صنعتی، طراحی، پژوهشی و فناوری در این دانشگاه شد.
دومین کنفرانس ملی «مکانیک کاربردی» به همت دانشکده مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی تبریز امروز و فردا (20 و 21 آبان) در سالن شهریار این دانشگاه در حال برگزاری است.
انتهای پیام/