شورای هماهنگی اصولگرایان در مارپیچ اختلاف/ روایت چهرههای اصولگرا از پا در هوایی وعده باهنر
گروه سیاسی ـ زهرا ترابی: «تشکیل شورای هماهنگی اصولگرایان» وعدهای بود که محمدرضا باهنر دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری اولین بار در اجلاس دبیران استانهای جبهه پیروان خط امام و رهبری مطرح کرد. او گفت: تا پایان شهریورماه این شورا تشکیل میشود. باهنر همچنین در نشست خبری شهریورماه خود مجددا از تشکیل این شورا تا اواسط مهرماه خبر داد. حال سه ماه از اولین وعده باهنر میگذرد ولی شورای هماهنگی اصولگرایان هنوز پادر هواست.
28 آذرماه روز ثبتنام کاندیداهای انتخابات مجلس شورای اسلامی است و طبق نظر باهنر، اصولگرایان یک ماه فرصت دارند این شورا را تشکیل دهند. وقتی ماجرا را از خود اصولگرایان جویا میشویم، هر یک روایتی متفاوت از ماجرا دارند و عصاره تمام این اظهارات این است که گویا امید چندانی به شکلگیری شورای هماهنگی به عنوان محور وحدت اصولگرایان برای انتخابات 94 وجود ندارد.
ترقی: تشکیل شورای هماهنگی دیر شده است
در همین راستا، حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی به خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا گفت: طبیعی است هر وحدتی نیازمند محور است و محور وحدت هم باید چیزی شبیه شورای هماهنگی اصولگرایان باشد تا بتواند زمینه تفاهم و ائتلاف را بین جریانهای مختلف سیاسی همفکر پدید آورد.
وی ادامه داد: در دهههای گذشته این محوریت، افراد، شخصیتها و ریشسفیدان بودند اما در حال حاضر به خاطر نبودن ریشسفیدان طبیعی است که مرکز ثقل و گرانیگاه هر جریانی همین شوراهایی است که مرکب از همه همفکران اصولگرایان باشد.
ترقی تصریح کرد: بنابراین به نظر میرسد، که تشکیل شورای هماهنگی و ایجادش نقش بسیار مؤثری در ائتلاف و وحدت انتخاباتی داشته باشد.
وی درباره اینکه «تشکیل این شورا دیر شده است»، تأکید کرد: البته تشکیل این شورا دیر شده است، اما نوعا ربطی به ثبتنام ندارد. ثبتنام نشاندهنده آمادگی ظرفیتها برای ورود به این صحنه قدرت است و بعد از اینکه افراد آمادگی خودشان را با ثبتنام اعلام کردند و از فیلتر شورای نگهبان گذشتند، آنوقت برای ائتلاف و نهایی شدن لیست دیر نیست.
ترقی همچنین در تشریح علت تأخیر در تشکیل شورای هماهنگی اصولگرایان گفت: علت این موضوع یک مقدار مربوط به تغییر موضع جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بود؛ به همین دلیل تشکیل شورای هماهنگی به تأخیر افتاد ولی بهزودی این مسئله حل میشود و فکر میکنم تا قبل از ثبت نامهای انتخابات مجلس، این شورا تشکیل شود.
کوهکن: اگر هم شورای هماهنگی تشکیل نشود همگرایی نانوشتهای بین اصولگرایان وجود دارد
محسن کوهکن عضو ارشد جبهه پیروان خط امام و رهبری هم درباره تشکیل شورای هماهنگی اصولگرایان به خبرنگار سیاسی آنا گفت: تا به امروز اقدامات جدی و مهمی در این باره شده است ولی چرا اقداماتی که تا به امروز برای تشکیل این شورا انجام شده، رسانهای نشده است باید از خودشان پرسید. تا آنجا که من اطلاع دارم این شورا به صورت جدی در حال پیگیری و رایزنیهای مهم است.
وی درباره تشکیل نشدن این شورا اظهار کرد: تشکیل این شورا برای اتحاد و انسجام بیشتر بین اصولگرایان است. اگر هم این شورا تشکیل نشود نوعی همگرایی نانوشته بین اصولگرایان وجود دارد که با تشکیل این شورا این نانوشته به نوشته پررنگ تبدیل میشود.
نماینده سابق مجلس درباره انتخابات 92 و شکستی که اصولگرایان خوردهاند، آن را منحصر به انتخابات ریاست جمهوری دانست و گفت: در انتخابات ریاستجمهوری چون قرار است روی یک نفر ائتلاف شود، سخت است. ولی انتخابات مجلس رقابت بر سر 290 صندلی است که آنجا هماهنگی و انسجام بین اصولگریان بیشتر است و امیدواریم این شورا هرچه سریعتر تشکیل شود تا اصولگرایان دیگر دچار آن بههم ریختی مجدد نشوند.
وی افزود: اصولگرایان باید هرچه سریعتر تکلیف این موضوع را روشن کنند؛ به دلیل اینکه با توجه به رویکار آمدن دولت تدبیر و امید، اصلاحطلبان عزم خود را برای ورود به انتخابات مجلس بیشتر از قبل جزم کردهاند و همین موضوع باید باعث شود که اصولگرایان هرچه سریعتر اقدامات لازم را انجام دهند.
کوهکن درباره زمان تشکیل شورای هماهنگی گفت: این شورا قاعدتا باید تا آخر آبان ماه تشکیل شود ولی شاید به تأخیر افتادن آن تا به امروز حساسیتهایی ایجاد کرده باشد.
ابراهیمی: هماهنگیهای تشکیل شورای هماهنگی کار آسانی نیست
حجتالاسلام حسین ابراهیمی، عضو جامعه روحانیت مبارز هم درباره تشکیل شورای هماهنگی اصولگرایان گفت: هماهنگیهای تشکیل این شورا کار آسانی نیست و باید با احتیاط کامل تمامی جوانب این کار را مورد بررسی قرار دهیم. در ضمن هماهنگی با هر فردی در این مورد نباید صورت بگیرد؛ بنابراین، تشکیل این شورا بهزودی اعلام خواهد شد.
وی در پاسخ به این سؤال که برخی براین باور هستند «به تعویق افتادن این شورا به دلیل دخالتهای جامعه مدرسین قم است»، اظهار داشت: خیر، چنین چیزی نیست. جامعه مدرسین به دلیل فرمایش امام خمینی(ره) در بحث انتخابات مجلس شورای اسلامی ورود نمیکند. ولی در بحث مجلس خبرگان با جامعه روحانیت همنظر و همعقیده است.
ابراهیمی ادامه داد: برخلاف تصور خیلی از دوستان حتی اصولگرایان، جامعه مدرسین خود را از این موضوع کنار نکشیده؛ بلکه این موضوع از ابتدا به جامعه روحانیت مبارز واگذار شده است چراکه حرکتهای سیاسی عموما با جامعه روحانیت است. جامعه مدرسین فقط در بحث قم میتواند ورود کند و نظر نهایی بدهد. همچنین جامعه مدرسین حرکت جامعه روحانیت مبارز را قبول دارد.
وی افزود: برای اینکه اصولگرایان با هم متحد و منسجم شوند باید این شورا تشکیل شود و به غیر از این راه، راه دیگری وجود ندارد. همه اصولگرایان که نمیتوانند در یکجا جمع شوند. این موضوع را هم اضافه کنم که ممکن است باز با تشکیل این شورا آن انسجام و وحدت بین اصولگرایان ایجاد نشود ولی باز با این حال این شورا حتما تشکیل میشود.
این اظهارات در حالی است که پیش از این، حجتالاسلام احمد سالک، عضو جامعه روحانیت مبارز، در گفتوگویی با خبرنگار آنا، درباره اعلام موجودیت شورای هماهنگی اصولگرایان اظهار کرد: مفصل در این باره دارند مصاحبه میکنند که اعلام موجودیت کرده است، اقدام شده است و دارند کار میکنند.
انتهای پیام/