صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۵۲ - ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹

افزایش احتمال تکرار بحران نفتی برای تولیدکنندگان گاز/ جنگ باخت باخت برای قطر

با کمتر شدن محدودیت‌های اجتماعی و فعالیت‌های اقتصادی و همچنین کاهش عرضه نفت از سوی کشورهای اوپک پلاس، قیمت نفت روندی افزایشی را در پیش گرفته است اما در بازار گاز هنوز اول بحران است.
کد خبر : 490609

به گزارش خبرگزاری گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، به لطف افزایش تقاضای نفت در بازار جهانی، با کمتر شدن محدودیت‌های اجتماعی و فعالیت‌های اقتصادی برای کنترل شیوع کرونا در کشورها و همچنین کاهش عرضه نفت از سوی کشورهای اوپک پلاس، قیمت نفت روندی افزایشی را در پیش گرفته است اما در بازار گاز هنوز اول بحران است.


در حالی که بسیاری بر این باورند که تا مدت‌ها بعید است شاهد تکرار دوباره منفی شدن قیمت نفت در بازار جهانی باشیم اما مؤسسه CFTC اخیرا به کارگزاران، مؤسسات مبادله نفتی و دیگر دفاتر درگیر در مبادلات حوزه انرژی هشدار داده که منفی شدن قیمت همچنان محتمل است.


در بازار جهانی گاز نیز شاهد روند مشابهی هستیم.


قطر به عنوان بزرگترین صادر کننده LNG در جهان از یک طرف با کاهش تقاضا مواجه شده و از طرف دیگر مخازن ذخیره گازش رو به اتمام است و دیر یا زود این کشور مجبور خواهد شد یا  تولید خود را کاهش دهد و یا اینکه با پایین آوردن قیمت خود را درگیر جنگ بر سر تصاحب سهم بازار با کشورهایی نظیر روسیه، استرالیا، نروژ و آمریکا کند. در هر دو صورت شرایط برای قطر باخت باخت است.


پس از کاهش تقاضا برای LNG قطر در بازارهای آسیایی این کشور در ماه فوریه محموله‌های خود را به سمت شمال غربی اروپا روانه کرد اما پس از مدتی به خاطر شدت گرفتن شیوع کرونا، در این بازارها نیز تقاضا برای گاز افت کرد و قطری‌ها مجبور شدند مازاد تولید خود را ذخیره کنند.


اما همانند آنچه در بازار نفت شاهد بودیم فضا برای ذخیره گاز به زودی تمام خواهد شد.


قطری‌ها در حال پر کردن 17 سوپر تانکر حمل گاز هستند و نکته اینجاست که هزینه ذخیره گاز در شناورها بسیار بیشتر از هزینه ذخیره نفت در نفتکش‌هاست و به همین خاطر آنها باید خیلی زود فکری به حال ذخایر خود کنند.


پایین بودن هزینه تولید LNG در قطر ممکن است باعث شود این کشور به سمت پایین آوردن قیمت روی بیاورد که در صورت انتخاب این گزینه ممکن است شاهد همان اتفاقاتی باشیم که در بازار نفت بین عربستان و روسیه در جنگ بر سر قیمت بودیم.


در صورتی هم که قطری‌ها به کاهش تولید روی بیاورند این مسئله هم برای آنها زیانبار است چرا که آنها مجبور شده‌اند تولید نفت خود را نیز کاهش دهند.


حتی اگر شاهد کاهش تولید LNG از سوی بازیگران بازار از جمله استرالیا و آمریکا هم باشیم شرایط قمیت گاز در کوتاه مدت همچنان مطلوب نخواهد شد.


همین حالا هم شاهد پایین بودن قیمت گاز برای تحویل در فصل تابستان نسبت به زمستانی که گذشت؛ هستیم. 


چرا که قراردادهای آتی گاز با تخفیفات بسیار بیشتری نسبت به سال گذشته و سال‌های قبل از آن بسته می‌شوند که نشاندهنده فاز نزولی قیمت در آینده نزدیک است.


ممکن است طی هفته‌های آینده شاهد شکل گیری عرضه سنگین گاز در بازار و سقوط قیمت باشیم.


بلومبرگ پیش‌بینی کرده که این مسئله باعث خواهد شد تا در ماه اکتبر شاهد بالاترین مازاد عرضه تولید گاز آمریکا در تاریخ این کشور باشیم.


بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که آنچه در بازار نفت طی ماه آوریل شاهد بودیم ممکن است تا حدودی طی هفته‌های آینده در بازار گاز تکرار شود.


انتهای پیام/4141


انتهای پیام/

برچسب ها: تقاضای نفت گاز نفت
ارسال نظر