صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۱ - ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
طالبیان:

۶۲ موزه جدید در سراسر کشور ایجاد شده است/ ثبت جهانی اورامانات در آینده نزدیک

معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: در سال میراث فرهنگی گذشته ۶۲ موزه در سطح کشور ایجاد شده است.
کد خبر : 490519

به گزارش خبرنگار حوزه میراث فرهنگی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، محمد حسن طالبیان در نشست خبری‌ که امروز و به‌مناسبت هفته میراث فرهنگی در این وزارتخانه برگزار شد با اشاره به این‌که از اردیبهشت هر سال تا زمان مشابه سال بعد به‌عنوان سال میراث فرهنگی در نظر گرفته می‌شود، گفت: در طول سال گذشته ۶۲ موزه در سطح کشور ایجاد شده است.


وی افزود: از این تعداد موزه ۳۹ موزه در اختیار بخش خصوصی، ۶ موزه در اختیار سازمان و ۱۷ موزه در اختیار سایر دستگاه‌ها است.


معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در ادامه در خصوص افزایش سطح ایمنی موزه‌های کشور نیز عنوان کرد: تاکنون برای افزایش ایمنی موزه‌ها تعداد ۷۰ مکان به سیستم الکترونیکی متصل شده‌اند.


طالبیان ادامه داد: تاکنون ۲ مخزن امن در استان‌های قم و همدان آماده شده و به زودی افتتاح می‌شود.


وی در ارتباط با اقدامات انجام شده وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: در یک سال گذشته یک‌صد هزار شب ساماندهی شده و کار مرمت ۸هزار و ۶۰۰ شی تاریخی مرمت شده و همچنین یک هزار و ۷۸۳ مورد استرداد اشیاء تاریخی انجام شده است.


معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در ارتباط با بحث جهانی پرونده اورامانات و ثبت کوریدور راه آهن شمال-جنوب هم عنوان کرد: مراحل کار ثبت جهانی پرونده اورامانات تقریباً به پایان رسیده و امور مربوط به ثبت کوریدور راه آهن شمال-جنوب هم پیگیری شده که به‌دلیل شیوع کرونا و عدم امکان حضور کارشناسان ایکوموس موقتاً این اقدام متوقف شده که با فراهم شدن شرایط ادامه این فعالیت در دستور کار قرار خواهد گرفت.


طالبیان در ادامه با اشاره به شیوع ویروس کرونا در کشورمان گفت: موزه‌ها به‌صورت آنلاین به فعالیت خود ادامه دادند و امروز نیز سایت emiras.ir برای همه موزه‌های کشور راه‌اندازی می‌شود و تلاش می‌کنیم که بسترهای الکترونیکی در تمامی موزه‌های کشور ایجاد شود.


وی ادامه داد: امسال پرونده کاروانسراهای کشور را هم برای ثبت جهانی نیز در دستور کار داریم که در این خصوص باید مرمت‌های زیادی انجام گیرد و کار سختی را در پیش رو داریم.


امیر رحمت‌اللهی فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی نیز در ادامه این نشست خبری گفت: مهم‌ترین اولویت، حفظ و نگهداری آثار تاریخی است و توسعه گردشگری نیز با این مقوله ارتباط دارد. در خصوص حفظ و نگهداری آثار تاریخی با مواردی مواجه می‌شویم که عناوین مجرمانه‌ای دارد و یگان حفاظت بر اساس قانون با آن‌ها برخورد می‌کند.


وی با بیان این‌که مهم‌ترین موضوعی که در حال حاضر با آن مواجه هستیم حفاری غیرمجاز است، عنوان کرد: در این خصوص رویکردهای کیفری و غیر کیفری را در دستور کار قرار داده‌ایم.


فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی افزود: در راستای حفظ میراث فرهنگی طرح میراث‌بانان افتخاری را در دستور کار قرار داده‌ایم و دستورالعمل آن تهیه‌شده و توسط وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ابلاغ خواهد شد. با این طرح مشارکت‌پذیری مردم در راستای حفاظت از آثار تاریخی را افزایش می‌دهیم.


رحمت‌اللهی با اشاره به این مطلب که طرح میراث‌بانان افتخاری در سه سال گذشته آغاز به کار کرده است و دستاوردهای خوبی را نیز روزبه‌روز کسب کرده است، عنوان کرد: امیدواریم با ابلاغ رسمی آن عمده مشکلات در حوزه حفاری غیرمجاز و حفاظت از میراث فرهنگی حل شود.


وی ادامه داد: برخوردهای کیفری صرف با مجرمان ممکن است بازدارندگی لازم را نداشته باشد مخصوصاً جرائمی که در فضای مجازی اتفاق می‌افتد، بنابراین بر اساس پیگیری‌ها مجوز دسترسی آنلاین به یگان حفاظت میراث فرهنگی داده شده است که به‌صورت مستقیم در حوزه فضای مجازی ورود پیدا کند.


فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی افزود: یکی از مواردی که در فضای مجازی در حوزه حفاری و کشف میراث فرهنگی مطرح می‌شود دستگاه‌های فلزیاب است و در حال حاضر یگان حفاظت با پیگیری‌هایی که انجام داده تبلیغ دستگاه فلزیاب در فهرست کارگروه مصادیق مجرمانه دادستانی کل کشور درج شده و دستگاه فلزیاب در فهرست کالاهای مجاز مشروط قرار دارد و بر اساس قانون قاچاق کالا و ارز یک تا سه برابر ارزش دستگاه فلزیاب جریمه نقدی اخذ می‌شود.


رحمت اللهی در ادامه در خصوص کشفیات یگان حفاظت میراث فرهنگی در سال گذشته نیز گفت: در سال گذشته، ۳۹هزار و ۵۵۴ شیء تاریخی کشف شده که ۱۹ هزار و ۴۱۴ قلم شیء اصل و ۱۶ هزار و ۵۸۸ قلم نیز بدلی بوده است که همین موضوع نیز جرم کلاه‌برداری تلقی می‌شود. البته خوشبختانه با فرهنگ‌سازی‌هایی که انجام‌شده ۲۵۶ قلم شیء تاریخی توسط مردم به‌صورت داوطلبانه تحویل داده شده است.


وی اضافه کرد: سال گذشته ۶۶۵ مورد حفاری غیرمجاز نیز در سطح کشور داشتیم که با شناسایی متخلفین برخورد قانونی با آن‌ها صورت گرفته است و ۹۱۳ نفر نیز در این حوزه دستگیر شده‌اند. همچنین ۳۰۸ دستگاه فلزیاب نیز کشف و ضبط شده ۱۶۰ سایت اینترنتی غیرمجاز خریدوفروش دستگاه فلزیاب از طریق دادستانی کل کشور نیز مسدود و برخورد قاطع در این خصوص صورت گرفته است.


انتهای پیام/4145


انتهای پیام/

ارسال نظر