امیدواریم آمریکا علیه نفتکش ایرانی دست به کار احمقانهای نزند/واکنش قاطع و پشیمانکننده جمهوری اسلامی
به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجه گروه بینالملل خبرگزاری آنا، نشست خبری سیدعباس موسوی، پیش از ظهر امروز آغاز شد.
وی در ابتدا روز روابط عمومی را به خبرنگاران و اصحاب رسانه تبریک گفت.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح با اشاره بهروز قدس تصریح کرد تا زمانی که جنایت، قساوت و اشغالگری صهیونیستها پابرجاست، بر این روز تأکید میشود و جمهوری اسلامی ایران پرچمدار آن است.
حمایت از دولت جدید عراق
موسوی گفت: از اتفاقات عراق و افغانستان ابراز خرسندی میکنم که به ثبات سیاسی دستیافته و بعد از کشمکشهای فراوان به آرامش رسیدند. عراق همسایه ما با توطئه آمریکایی دستوپنجه نرم میکند که لزوم وجود دولتی فراگیر حس میشد. این اتفاق روی داد و ایران از آن حمایت میکند.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره دیدارهای الکاظمی با سفرای ایران و آمریکا نیز گفت شنیدههای ما حاکی از این است که نخستوزیر عراق، خواستار بهتر شدن فضاست. ایران بارها اعلام کرده چه با میانجی و چه بدون میانجی خواهان کاهش تنش و صلح با عربستان است.
رئیس پیشین اداره دیپلماسی رسانهای افزود: جمهوری اسلامی از گفتگوهای فراگیر در افغانستان حمایت میکند و امیدواریم شاهد کشوری آباد و توسعهیافته باشیم.
وی درباره زندانیان ایران در خارج از کشور نیز گفت: حدود 3 هزار ایرانی در خارج از کشور زندانی هستند. ادعا میشود که عمده جرائم آنها مواد مخدر و قاچاق است. سفارتخانههای ما در ارتباط هستند و تلاش کردیم به مناسبتهای مختلف آنها را آزاد کنیم و این تحرکات ادامه دارد.
دبیر اول و سرپرست کنسولگری اسبق ایران در هنگکنگ، در خصوص پناهجویانی که در وضعیت بدی در کشورهای خارجی ساکن هستند نیز اظهار کرد: متأسفانه افرادی به دلیل توهم زندگی بهتر یا دیدارهایی که مدنظر دارند، به دنبال یک مدینه فاضله میروند، ولی درنهایت وارد کمپهایی میشوند که شرایط زندگی در آنجا دشوار است و گرفتار میشوند. مشخصاً ما موضوع پناهجویان ایرانی در یونان را پیگیری کردیم، ولی موضوع به شدتی که در رسانهها منعکسشده وخیم نیست. سفارت ایران در آتن پیگیر موضوع است و از وضع پناهجویان اطلاع کسب میکند.
با رهگیری نفتکش ایرانی توسط آمریکاییها قاطعانه مقابله میکنیم
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره احضار سفیر سوئیس و نامه ظریف به دبیر کل سازمان ملل متحد به دلیل تصمیم آمریکا برای رهگیری نفتکش اعزامی ایران به ونزوئلا نیز گفت: تجارت آزاد میان کشورها امری مشروع و مداخله در امور تجارت آزاد و دزدی دریایی نامشروع است که آمریکا سردمدار آن است. دنیا باید از دستاوردهای جهانی که در منشور ملل متحد تأکید شده دفاع کند. این کشتی حامل سوخت است و در راه ونزوئلا. این کشتیها رسماً تجارت قانونی انجام میدهند و هیچ منع قانونی در برابر آن وجود ندارد و امیدواریم آمریکا دست به کار احمقانهای نزند که با واکنش قاطع ایران پشیمان خواهد شد.
درباره کشته شدن اتباع افغانستان در هریرود توسط عوامل ایرانی
وی درباره رویدادهای پیرامون کشته شدن چند تبعه افغانستانی در هریرود تأکید کرد: ما از تجارت اتباع افغان بهصورت قانونی حمایت میکنیم ولی هستند قاچاقچیان انسان و مواد مخدر و گروههای تروریستی بخواهند وارد کشور شدند، ولی در درجه اول، هر کشوری از سرحدات خود دفاع میکند. معلوم نیست این اتباع چگونه جانباختهاند چون شرایط جوی نامساعد بوده و ما این واقعه را که ادعا میشود از سوی عوامل ایرانی بوده بهشدت رد میکنیم.
موسوی تصریح کرد: مرزبانان ما بودند که خواستند برای رفع ابهامات، هیئتی از افغانستان وارد شده و گفتگوهایی انجام شود. اکنون منتظر اعلام نتیجه هستیم. درهرصورت ما معتقدیم در خاک ما و بهوسیله عوامل ما نبوده است. باید حتماً عوامل اصلی چنین موضوعی مشخص شود. احتمالاً در روزهای آینده هیئتی از ایران به افغانستان خواهد رفت.
درباره نقش ظریف در توافق صلح افغانستان
همسایه شرقی ما بسیار برایمان حائز اهمیت است. طبیعی است بر مبنای سیاست همسایگی خواهان کشوری باثبات و امن باشیم که به سود ما خواهد بود. چندین دور تلاش و تماس میان مقامات ما انجام شد و نماینده ایران در امور افغانستان سفرهایی به کابل داشتند و با اکثر جریانها ملاقات کردند. ایران نقش مهمی در ثبات سیاسی افغانستان داشت و از این موضوع خرسندیم. افغانستان امن و باثبات برای ما یک اولویت است.
پاسخ به اتهامات پمپئو
مدیرکل پیشین اطلاعرسانی و امور سخنگویی مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای درباره اتهامات ضد ایرانی پمپئو در سفر هفته پیش به سرزمینهای اشغالی اظهار کرد: وزیر خارجه آمریکا دچار توهمات است که هرچند وقت یکبار بیان میکند. آنچه در سوریه اتفاق میافتد، حضور مستشاری ایران با درخواست رسمی دولت قانونی سوریه با هدف مبارزه با تروریسم است. تا زمانی که دولت سوریه از ما درخواست کند حضور خواهیم داشت و ارتباطی به دولت آمریکا یا رژیم صهیونیستی ندارد.
وی در خصوص ادعاهای مطرح شده درباره تصمیم ایران و روسیه بر سر آینده حکومت سوریه روابط ما با سوریه کاملاً نزدیک، دوستانه و استراتژیک است و ما و دیگران در جایگاهی نیستیم که برای ملت سوریه تصمیم بگیریم. نه ما و نه روسیه دنبال تصمیمگیری درباره آینده حکومت سوریه ازجمله ریاست جمهوری بشار اسد نبودهایم.
دود همراهی اروپا با آمریکا به چشم خودشان خواهد رفت
موسوی در پاسخ به سوال خبرنگار آنا درباره اظهارنظر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا مبنی بر اینکه برای همکاری با آمریکا بهمنظور تمدید تحریم تسلیحاتی ایران فکر خواهد کرد گفت: ما مزاحم فکر کردن آنها نمیشویم . آنها حدود دو سال است که مشغول فکر هستند که چگونه با یکجانبهگرایی و قلدری آمریکا برخورد کنند. بعد از این سالها واقعاً نمیدانم باید در برابر اقدامات کمرنگ آنها چه بگوییم. من فکر میکنم وضعیت درباره موضوع بر همه ازجمله شورای امنیت سازمان ملل متحد روشن است و کشورهای اروپایی نیز بهعنوان عضوی از برجام باید واکنشی نشان دهند.
ما همچنان منتظر واکنشی از سوی آنها هستیم ضمن اینکه در زمانهای گذشته آنها به ایراد بیانیه و خطابهخوانی اکتفا کرده بودند. در هر صورت چه مثبت و چه منفی ما نمیتوانیم روی اروپا دیگر حساب کنیم و اقدامات خودمان را به پیش میبریم ضمن اینکه با آنها نیز در تعامل هستیم. امیدواریم قدری از خود تحرک نشان دهند و از حیثیت تاریخی خود دفاع کنند . این کشورهای مدعی زمانی احساس میکردند الهامبخش هستند، ولی اکنون به این صورت زیر فشار یک رژیم قلدر قرار گرفتند که از آنها میخواهد قطعنامه شورای امنیت را نقض کنند. اروپاییها در برابر این فشار تاکنون جز حرف زدن اقدام خاص دیگری انجام ندادهاند. آمریکاییها در این مقطع بهدنبال نوعی آنارشیسم هستند و هرگونه همراهی کشورهای اروپایی با آنها و سکوت در برابر این قلدری از زیر نظر ما مغفول نخواهد ماند.
تصویب قانون مقابله با اقدامات رژیم صهیونیستی در مجلس
وی در خصوص تصویب قانون مقابله با اقدامات رژیم صهیونیستی در مجلس تصریح کرد قبلاً با ما هماهنگ شده بود. همکاران ما در کمیسیون امنیت ملی حضور داشتند و نقطه نظرات وزارت امور خارجه به آنها منتقل شد. اگر این موضوع تبدیل به قانون شود، وزارت خارجه آن را اجرا میکند. سرنوشت مردم فلسطین و قدس همواره اولویت وزارت خارجه بوده است.
انتهای پیام/4106/4033/
انتهای پیام/