صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۰ - ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹

نقص امنیتی در ابررایانه‌های اروپایی/ بدافزارهای رمزگذاری به قدرتمندترین رایانه‌های اروپا حمله کردند

ابر رایانه‌ها در سراسر اروپا به دلیل حمله رمزگذاری شده سایبری از سوی کاربران ناشناس دچار مشکلات امنیتی شدند.
کد خبر : 490425

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا،  تقریبا همه ابررایانه‌ها در کشورهای مختلف اروپایی با مشکلات امنیتی مواجه شده‌اند. حمله‌های سایبری رمزنگاری شده موضوع جدیدی نیست ولی به تازگی تعداد این حمله‌ها در سراسر اروپا به شدت افزایش یافته است.


گزارش‌های منتشر شده از چند شرکت امنیتی نشان می‌دهد در هفته گذشته هکرها با حمله به تعداد زیادی از ابررایانه‌ها در سراسر قاره سبز مشکلات زیادی را ایجاد کرده‌اند. هکرها برای این حمله از بدافزارهای رمزگذاری شده استفاده کردند. این نوع از بدافزارها به دلیل استفاده از الگوریتم‌های پیچیده قسمت‌های مختلفی از هر سیستم رایانه‌ای را آلوده کرده و به سادگی فعالیت را به پایان نمی‌رساند.


علاوه بر ابررایانه‌های اروپایی سرورهای دانشگاه‌هایی در چین، لهستان و کانادا نیز مورد حمله هکرها قرار گرفتند. بررسی‌های اولیه حاکی آن است که حمله از سوی کاربرانی در چین صورت گرفته ولی هنوز موقعیت و هویت آن‌ها شناسایی نشده است. هر کدام از بخش‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری ابررایانه‌ها میلیون‌ها دلار قیمت دارند و به همین دلیل تعویض و دور انداختن قسمت‌ یا قسمت‌های آلوده شده از این دستگاه‌های ارزشمند به هیچ عنوان مقرون به صرفه نیست.



با اینکه حمله‌های سایبری صورت گرفته رمزنگاری شده بودند ولی اکنون مهندسان اروپایی در تلاش هستند تا با روش‌‍‌های مختلف هر نوع آلودگی ویروس را از ابررایانه‌ها پاک کرده و دوباره آن‌ها را به سطح مطلوب عملکردی خود برسانند. شرکت‌های امنیتی هنوز در مورد علت این حمله بزرگ شک دارند ولی برخی از کارشناسان معتقدند هکرها قدرت و سرعت پردازش این رایانه‌ها را به خوبی درک کرده و قصد داشتند برای استخراج ارزهای دیجیتال از آن‌ها استفاده کنند.


پس از انتشار خبر حمله سایبری به ابررایانه‌ها تعدادی از شرکت‌هایی که در زمینه تحقیقات خود در مورد ویروس کووید-19 از ابررایانه‌ها استغفاده می‌کردند به دلیل آنچه حفظ حریم خصوصی کاربران اعلام شده تصمیم گرفتند تا اطلاع بعدی هرگونه فعالیت تحقیقاتی  را با استفاده از ابررایانه‌ها  متوقف کنند.


حمله‌های سایبری رمزگذاری شده با اینکه در نهایت مانند بسیاری از تهاجم‌های رایانه‌ای قابل کنترل و رفع شدند است ولی تا حد بسیار بیشتری نسب به بدافزار معمولی وقت متخصصان رایانه را گرفته و شاید حتی نتوان بخش از اطلاعات ذخیره شده در سیستم را بازگرداند.


انتهای پیام/4144/


انتهای پیام/

ارسال نظر