صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۲۰ - ۲۰ آبان ۱۳۹۴

مدیرعامل خانه کتاب: متاسفانه ملی بودن هفته کتاب را فراموش کرده‌‌ایم

مدیر عامل خانه کتاب، روز گذشته در نشست خبری هفته کتاب،‌ ضمن تشریح برنامه‌های این هفته، درباره رویکرد بیست و سومین دوره هفته کتاب گفت: «هنوز جنبه ملی بودن این هفته محقق نشده و این رویداد رنگ و بوی دولتی به خود گرفته است.»
کد خبر : 48973

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، نشست خبری بیست و سومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، عصر امروز، سه‌شنبه 19 آبان‌ماه با حضور مجید غلامی جلیسه، دبیر هفته کتاب و مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب، مجتبی تبریزنیا، معاون اطلاع‌رسانی و فناوری مؤسسه خانه کتاب و محمد طباطبایی، مدیر روابط عمومی این مؤسسه در سرای اهل قلم برگزار شد.


مجید غلامی ‌جلیسه در این نشست با اشاره به برنامه‌ریزی‌هایی که در طول یک‌سال گذشته از سوی مؤسسه خانه کتاب و با محوریت هفته کتاب انجام شده است، گفت: «فعالیت در راستای برگزاری بیست و سومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از اواسط مردادماه سال جاری و با ارزیابی و بررسی برنامه‌های بیست و دو دوره‌ی گذشته هفته کتاب آغاز شد. پس از بررسی‌ها دریافتیم که در دوره‌های پیشین، مقوله ملی بودن و مردمی بودن هفته کتاب آنچنان که باید پُررنگ نشده است، در نتیجه در این دوره برنامه‌هایی با هدف درگیر کردن مردم با کتاب و هفته کتاب تنظیم شد.»


غلامی ‌جلیسه افزود: «لزوم سپردن مسئولیت ترویج کتاب و کتابخوانی به مردم، یکی دیگر از مواردی بود که مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب به آن اشاره کرد و از برنامه‌ریزی و اجرای فعالیت‌هایی در این دوره در راستای تحقق به این مهم خبر داد.»


وی همچنین شعار بیست و سومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران را «ایران با کتاب، ایران پُر امید» اعلام کرد و گفت: «امیدوارم این شعار از سوی مردم و ملت عزیز جدی گرفته شود. من معتقدم که با ترویج کتابخوانی می‌توان آینده روشنی برای ایران متصور شد.»


غلامی ‌جلیسه با بیان این‌که امروزه کتابفروشی‌ها بیش از گذشته در معرض خطر و آسیب هستند، به اجرای طرحی با عنوان «کتابفروشی به وسعت ایران» در این دوره اشاره کرد و توضیح داد: «کتابفروشی‌ها از یکسو همواره به عنوان پایگاه دائمی ارتباط اهل کتاب با کتاب محسوب می‌شوند اما برگزاری نمایشگاه‌های کتاب در سراسر کشور در طول سال و به صورت مقطعی، موجب مغفول ماندن کتابفروشی‌ها می‌شود. بنابراین در این دوره برنامه «کتابفروشی‌ها به وسعت ایران» از سوی ستاد هفته کتاب و با هدف رونق‌افزایی کتابفروشی‌ و تثبیت کتابفروشی‌ها به‌ویژه در استان‌های دور از مرکز و فروش کتاب 20 درصد تخفیف در کتابفروشی‌ها در طول یک هفته همراه با جشن امضا و دیدار با نویسندگان در کتابفروشی‌ها برگزار می‌شود.»
وی با بیان این‌که در این دوره جشنواره «صدای پای کتاب» در سطح ملی با مخاطبان ملی برگزار می‌شود، از این جشنواره به عنوان یکی دیگر از برنامه‌های شاخص این دوره یاد کرد. مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب به ظرفیت‌های جدید در حوزه کتاب گویا اشاره کرد و گفت: «مردم می‌توانند از این ظرفیت بهره‌مند شوند اما هنوز فرهنگ استفاده از آن جا نیفتاده است، بنابراین این جشنواره برگزار و در آذرماه، آیین اختتامیه آن برپا خواهد شد.»


دبیر هفته کتاب به برگزاری بیش از دوهزار برنامه توسط ادارات و نهادهای مختلف در کل کشور در هفته کتاب اشاره کرد و ادامه داد: «در این دوره ویژه ‌برنامه‌های ادارات و نهادهای مختلف را مطالبه کردیم، به عبارت دیگر در این دوره نوعی فعال‌سازی نهادها و ادارات صورت گرفت. به این ترتیب برای مثال با مشارکت شرکت رجا 6 قطار در مسیرهای تهران ـ مشهد و تهران ـ تبریز به کتاب مجهز خواهند شد. همچنین در این مسیرها، کتابخانه مجازی راه‌اندازی خواهد شد تا مسافران بتوانند از طریق موبایل یا تبلت نیز، به مطالعه کتاب بپردازند.»


وی در ادامه با بیان این‌که برنامه‌های بیست و سومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از شنبه، 23 آبان ماه آغاز می‌شود، درباره ویژه ‌برنامه‌های این دوره، توضیح داد: «ساعت 10 این روز آیین تجدید میثاق با آرمان‌های امام خمینی (ره) در حرم ایشان برگزار خواهد شد. همچنین در این روز، مراسم افتتاحیه هفته کتاب از ساعت 15 تا 17 در فرهنگستان هنر برپا می‌شود که در حاشیه این آیین، دو برنامه با عناوین «اهدای جوایز پیشکسوتان خادمان نشر» و «برپایی نمایشگاه کتاب‌های هنر» اجرا خواهند شد، در این نمایشگاه، نزدیک به 60 ناشر با بیش از دوهزار عنوان کتاب حضور دارند.»
مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب افزود: «یکشنبه (24 آبان‌ماه) نخستین روز هفته کتاب با عنوان کتاب و خانواده و شعار «کتاب، چراغ امید در خانواده» است. ساعت 9 صبح با همکاری نهاد کتابخانه‌های عمومی، برنامه ترویج کتابخوانی و گفتمان عمومی برگزار می‌شود. همچنین در این روز، آیین رونمایی از وب‌سایت جدید شابک، در سرای اهل قلم برپا خواهد شد.»


غلامی‌ جلیسه گفت: «دوشنبه (25 آبان‌ماه) با عنوان کتاب و دانشگاه و با شعار «کتاب، بنیاد دانش» جشنواره کتاب سال دانشجویی از ساعت 9 و 30 دقیقه تا 12 در پژوهشگاه فرهنگ و هنر برگزار خواهد شد. همچنین در این روز، نمایشگاه کتاب دانشگاهی افتتاح می‌شود. همایش کتاب و رسانه نیز از دیگر برنامه‌های این روز است که در آن، در سینما چهارسو، هفت فیلم با موضوع کتاب نمایش داده خواهد شد که در نهایت یک فیلم به عنوان فیلم برگزیده معرفی و قدردانی می‌شود. از دیگر برنامه‌های این روز، می‌توان به برپایی نشست‌های نقد و بررسی با حضور سینماگران، کارگردانان و مؤلفان اشاره کرد.»


وی ادامه داد: «سه‌شنبه (26 آبان‌ماه) روز کتاب و رسانه با شعار «کتاب، رسانه کهن» است که ساعت 10 تا 12 همایش قدردانی از افراد و گروه‌های برگزیده در ترویج کتابخوانی، در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بر گزار خواهد شد. همچنین در این روز جشنواره کتاب و رسانه از ساعت 15تا 17 در فرهنگسرای شفق برگزار می‌شود. دیدار اهالی نشر با وزیر کار از دیگر برنامه‌های این روز محسوب می‌شود.»


دبیر بیست و سومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: «چهارشنبه (27 آبان‌ماه) روز کتاب و میراث با شعار «کتاب، میراث ماندگار» است که در آن، آیین یک میلیون کتاب برگزار خواهد شد. مؤسسه خانه کتاب از سال 1357 تاکنون توانسته است بیش از یک میلیون کتاب منتشر کند. به همین دلیل نسبت به برپایی این همایش مبادرت ورزیده‌ایم. همچنین در این روز تفاهمنامه‌ای میان سازمان محیط زیست و معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منعقد خواهد شد که احتمالاً این مهم در سرای اهل قلم محقق می‌شود.»


وی ادامه داد: «پنج‌شنبه (28 آبان‌ماه) روز کتاب و کودک با شعار «کودک کتابخوان، آینده روشن» است که در آن، جشنواره کتابخانه‌های خانگی برگزار خواهد شد. امسال ستاد هفته کتاب توجه ویژه‌ای به بخش کودک دارد که متعاقباً برنامه‌های آن اطلاع‌رسانی می‌شوند. به این بهانه، بیش از 100 نویسنده شاخص در شهرهای مختلف سطح کشور به مدارس اعزام می‌شوند تا دانش‌آموزان را با اهمیت کتاب و کتابخوانی آشنا کنند، این برنامه با مشارکت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و انجمن نویسندگان کودک انجام خواهد شد.»


مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب گفت: «جمعه (29 آبان‌ماه) روز کتاب و تکنولوژی با شعار «فضای نو، ابزار جدید» است که در این روز، نخستین دوره جشنواره کتاب مجازی برگزار خواهد شد. شنبه (30 آبان ماه) روز کتاب و هنر با شعار «کتاب، تعالی هنرمندان» است که در آن، آیین افتتاحیه طرح سالانه هنر طراحی کتاب، در فرهنگستان هنر برپا خواهد شد. برای این طرح، بیش از یک هزار اثر به دبیرخانه اسال شده و داوری‌های آنها نیز به اتمام رسیده است. رونمایی از پایگاه اهدای الکترونیک کتاب نیز از دیگر برنامه‌های این روز محسوب می‌شود. یکشنبه (1 آذرماه) آیین اختتامیه بیست و سومین دوره هفته کتاب برگزار خواهد شد.»


در ادامه مجتبی تبریزنیا، معاون اطلاع‌رسانی و فناوری مؤسسه خانه کتاب درباره اپلیکیشن کتابفروش‌ها که در این نشست رونمایی شد، توضیح داد: «در این اپلیکیشن اطلاعات بیش از سه‌هزار کتابفروشی تعبیه شده است و به صورت رایگان قابلیت دانلود آن وجود دارد.»


همچنین در بخش پایانی این نشست، پوستر بیست و سومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران رونمایی شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر