صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۵ - ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
آنا گزارش می‌دهد:

چرا شورای شهر پنجم از سوی نهادها و سازمان‌های مختلف جدی گرفته نمی‌شود؟

نادیده گرفته شدن نظر شورای شهرتهران در طرح توسعه مجلس ریشه در عملکرد این شورا دارد که با بی‌توجهی به دغدغه شهروندان وقت خود را صرفاً محدود به بازی‌های رسانه‌ای کرده بود.
کد خبر : 489534

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در آخرین جلسه شورای اسلامی شهر تهران بخشی از زمان این نهاد به موضوع تصویب طرح توسعه مجلس و حواشی آن اختصاص داده شد که این طرح در روز قبل از آن(دوشنبه بیست و دوم اردیبهشت) در شورای‌عالی شهرسازی و معماری کشور به تصویب رسیده بود.


در جلسه شورای‌عالی شهرسازی و معماری کشور دو عضو شورای شهر تهران (محسن هاشمی رئیس شورا و محمد سالاری رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری  شورای شهر) به‌عنوان اعضای ناظر حضور داشتند که مصوبات این جلسه مورد انتقاد هر دو قرار گرفت.


سالاری در ارتباط با مصوبات این جلسه می‌گوید: در محدوده طرح توسعه مجلس مشخص نشده که خانه‌های ساخته شده در چه جانمایی قرار دارند و همچنین مشخص نیست خانه‌هایی هم که ساخته نشده‌اند کجا باید ساخته شوند. در این خصوص قابلیت راستی ‌آزمایی برای شهرداری تهران، نسبت به وزارتخانه وجود نداشته و امکان دسترسی به آن نیز نیست.


وی در ارتباط با عدم رعایت اصول شهرسازی و معماری به ویژه در حوزه سیما و  منظر شهری در این طرح نیز معتقد بود: در تمامی دنیا ساختمان‌های عمومی و حاکمیتی، نمادهای فاخر معماری کشورها محسوب می‌شوند در حالی که ساختمان جدید مجلس به هیچ عنوان اصول مربوط به معماری ایرانی اسلامی را که همواره مورد تأکید مقام معظم رهبری بوده است را رعایت نکرده است.


عدم دسترسی مردم به محدوده طرح توسعه مجلس، عدم شفافیت در پرداخت عوارض ساختمان‌های طرح و محدوده ساخت و ساز در اطراف ساختمان مرکزی مجلس هم از دیگر موارد اعتراضی از سوی رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران بود.


محسن هاشمی رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز که از عدم حضور شهردار تهران در جلسه شورای‌عالی شهرسازی و معماری گلایه داشت و این عدم حضور حناچی را رضایت وی مبنی بر تجاوز به حقوق عمومی در این طرح تلقی و به شهردار پایتخت تذکر داده بود نیز مواردی را در بی‌توجهی شورای‌عالی شهرسازی و معماری به نظر شورای شهر عنوان کرد.


بلند‌مرتبه‌سازی، عدم تطابق نمای ساختمان‌های ساخته شده در طرح با معماری مجلس، تغییر کاربری ساختمان‌های طرح توسعه از مسکونی به اداری، بسته شدن دو طرف این طرح که خیابانی با نام مردم در آن واقع است و تلاش برای مصوب و قانونی کردن آن که البته به تصویب هم رسید از جمله موارد انتقادی هاشمی بود.


رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان این‌که در ارتباط با این طرح نه مشورتی با شهرداری شده و نه شورای شهر تهران در جریان این اتفاقات بود، اظهار کرد: به نظر می‌آید این کار اصولی نیست و بیشتر روند کار رابطه‌ای در حال انجام است.


به‌نظر می‌رسد با وجودی‌که نظرات شورای اسلامی شهر تهران در این خصوص قابل پذیرش است ولی ایراد نادیده گرفته شدن مدیریت شهری در این زمینه متوجه خود شورای شهر است ولاغیر.


اعضای شورای شهری که در دوره پنجم در سال 96 با اعتماد تهرانی‌ها بر کرسی نظارت بر شهرداری پایتخت تکیه زده و بهشت‌نشین شدند چنان عملکرد ضعیفی در حدود این 3 سال از خود به نمایش گذاشته‌اند که شورای اسلامی شهر تهران به موضوعی که به مجلس و دولت (وزارت راه و شهرسازی) مربوط است که هیچ بلکه در خود مجموعه شهرداری هم چندان به آنها اهمیت نمی‌دهند.


نمونه این بی‌توجهی شهرداری به شورایی‌ها را می‌توان در جلسه روز یک‌شنبه (بیست و یکم اردیبهشت‌ماه) جستجو کرد که در آن حجت نظری به‌دلیل بی‌توجهی معاون و خود شهردار به موضوع دسترسی اعضای شورای شهر به سامانه جامع منابع انسانی اشاره کرد که پس از حدود یک‌ماه از این تذکر به تذکری مجدد منجر شد و حتی قالب تهدید استیضاح شهردار هم به خود گرفت.


از اعضای شورای شهری که به جز چند عضو محدود آن از جمله احمد مسجدجامعی که هر از چندگاهی با طرح‌های تهران‌گردی به میان مردم می‌رود باقی هیچ تعاملی با شهروندان نداشته و ارتباط خود با مردم را یک‌سویه و از طریق انتشار مصاحبه‌ها و اظهاراتشان در جلسات شورای شهر محدود کرده‌اند چه توقعی می‌توان داشت که از سوی مسئولان اجرایی شهرداری و حتی مردم جدی گرفته شوند.


بهتر است تا اعضای پارلمان شهری تا پیش از اتمام دوره خدمتشان به‌جای بهانه گرفتن نسبت به عملکرد پیشینیان و بازی‌‌های رسانه‌ای کمی به موضوعات اساسی  مبتلابه مردم آشنایی پیدا کرده و دین خود را به شهر و شهروندان ادا کنند تا از این طریق در میان مسئولان سایر دستگاه‌ها و نهادها هم جدی گرفته شوند.


انتهای پیام/ 4105


انتهای پیام/

ارسال نظر