صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۶ - ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
روحانی در جلسه هیئت دولت:

جزئیات حادثه ناوچه کُنارک به مردم اعلام خواهد شد

رئیس جمهور در جلسه هیئت دولت با اشاره به حادثه شناور سبک کُنارک گفت: دلایل این موضوع در آینده روشن و پس از مشخص شدن، برای مردم بیان می‌شود.
کد خبر : 489475

به گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام حسن روحانی صبح امروز در جلسه هیئت دولت ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت علی (ع) اظهار کرد: ایام شهادت مولای متقیان توأم با ایام دعا، مراسم مهم احیاء، شب‌های نزول قرآن و لیالی قدر است. انصافاً وقتی به تاریخ برمی‌گردیم، حادثه سحرگاه امروز یکی از دردناک‌ترین حوادث تاریخ بشر بود؛ یعنی هنگام طلوع فجر که آن دست ناپاک به حرکت درآمد و شمشیر به سمت فرق مبارک حضرت رفت، مردم دو ندا شنیدند. یک ندا این بود که به مردم گفته شد که پایه‌های عدالت ریخت و ویران شد.


وی افزود: چطور یک انسان می‌تواند به جایگاه و مقامی برسد که زندگی او معادل با هدایت جامعه و بشریت و شهادت تو معادل با فروریختن بنای هدایت جامعه باشد. طرف دیگر از آن حرکت شمشیر بدتر، کلمه‌ای بود که این قاتل به کار برد، گفت حکومت از آن خداست و از آن تو نیست ای علی و این جمله بسیار تکان‌دهنده است. آدمی که این جمله را ادا می‌کند علی‌الظاهر به خدا معتقد است و علی‌الظاهر کسی است که مبنا را حکومت الهی بر بشر می‌داند اما به‌هرحال، جهل دینی و تحجر این آدم او را به بدترین عمل در تاریخ کشاند.


رئیس‌جمهور عنوان کرد: این درس بزرگی برای همه ماست که دین‌دار و شریعتمدار بودن، بدون تعقل، تفکر، عدالت، تعادل و بدون میانه‌روی و تحجر می‌تواند برای ما مسیر هدایت را مشخص کند. اگر آدم اعتقادی داشته و آن اعتقاد درست نباشد و در چارچوب نباشد، همان اعتقاد می‌تواند بزرگ‌ترین لطمه به جامعه بشری و دنیای اسلام وارد کند.


روحانی ادامه داد: به نظر من از این جملات مهمتر، رفتار امیرالمؤمنین در این حدود ۴۸ ساعت یعنی از سحرگاه روز نوزدهم تا آخر شب، شب بیست و یکم ماه مبارک بود. رفتار ایشان رفتار عجیبی بود. اولین توصیه ایشان این بود که عبدالله بن ملجم که امروز اسیر شماست فقط اسیر است و با او مدارا کنید.


به جز از علی که گوید به پسر که قاتل من // چو اسیر توست اکنون، به اسیر کن مدارا؟


کجا ما در تاریخ می‌توانیم این را پیدا کنیم؟ کدام حقوق بشر و عدالت؟ کجای عالم می‌توانیم پیدا کنیم مولایی با این عظمت که از پیشانی او خون می‌چکد و زیر بغل تو را گرفتند و به خانه آوردند اولین توصیه‌اش این است که با قاتلش مدارا شود.


وی تصریح کرد: شب بیست و یکم هم که ایشان خطاب به فرزندان و یاران نزدیک خود، وصیت کردند و فرمودند به خاطر کشته شدن من خونریزی به پا نکنید، جامعه را به هم نریزید، دودستگی ایجاد نکنید، جنگ به وجود نیاورید، به خاطر کشتن من اگر قرار است کسی کشته شود، یک نفر باید کشته شود. او یک ضربه زده و شما هم بیش از یک ضربت حق ندارید به او بزنید. ما به چنین مولا، امام و مقتدایی در تاریخ افتخار می‌کنیم که تمام زندگی‌اش از روز اول تا لحظه پایانی عرفان، انسانیت، حقوق انسان، مدارا با مردم، دستگیری از فقرا و ایتام و شهادت در میدان نبرد و دشمنان بود و بهترین بیان حکیمانه برای هدایت مردم بود.


رئیس قوه مجریه بیان کرد: اینکه مردم ما بعد از قرن‌ها عاشق امیرالمؤمنین ماندند و روز به روز عشقشان بیشتر می‌شود. در این شب‌ها درست است که شب‌ها را به خاطر شب قدر زنده نگه می‌دارند اما در این شبها نام امیرالمؤمنین و عشق امیرالمؤمنین هم جایگاه خاص خودش را دارد. ما باید در پیشگاه خداوند شکرگزار باشیم. احساس من این است، علت اینکه در این حادثه ویروس کرونا ملت ما جایگاهی متفاوت از تمام ملت‌های جهان دارد، همین موضوع است. این همه انفاق، دستگیری، بسته‌های معیشتی، کمک‌های مردمی در همه مساجد و حسینیه‌ها و در سراسر کشور را در کجا دارید؟


روحانی افزود: البته از نظر من کار بیمارستان، پزشک و کادر درمانی ما هم ممتاز است و هیچ کجا این فداکاری در ایران یافت نمی‌شود. این فداکاری و ایثار پزشک و پرستار و انفاق و کمک مردم به نظر من همه ریشه‌اش برمی‌گردد به آن فرهنگ دینی، اسلامی که منشأ آن قرآن مجید، زندگی پیامبر و مولای ما و ائمه هدی علیهم‌السلام است.


وی با تأکید بر اینکه ما امروز در روزهای سخت تاریخی قرار داریم اما مردم ما با شهامت، متانت و آرامش زندگی می‌کنند، گفت: این آرامش مردم بسیار مهم است. اینکه صف نمی‌ایستند تا کامیون به در فروشگاه برسد و جنس خود را خالی کند و بریزند داخل فروشگاه در عرض چند ساعت محموله کامیون را ببرند و ظهر به بعد قفسه‌های فروشگاه خالی باشد، اینکه مردم هم را یاری می‌کنند و به فکر هم هستند و دستگیر هم هستند، ریشه‌اش به فرهنگ ما برمی‌گردد و به پیروی ما از خاندان رسالت و مولا امیرالمؤمنین که او در تمام عمرش این چنین بود.


رئیس جمهور خاطرنشان کرد: در این روز که روز مولایمان است، می‌خواهم از ملت عظیم ایران بار دیگر تشکر و سپاسگزاری کنم. دیشب برای مراسم احیاء برای ساعاتی مساجد ما باز شد. از قبل نگرانی‌هایی بود که اگر مساجد باز شود مردم تا چه حد به دستورالعمل‌های بهداشتی عمل می‌کنند؛ اما دیشب دیدید مراسمی، ویژه بود و دل‌ها از هر شب نوزدهم دیگری سوخته‌تر بود. مردم از هر شب نوزدهم دیگری متأثر بودند. از اینکه نمی‌توانستند به اماکن مقدس بروند و اجتماعات عظیم داشته باشند اما آنجاهایی که رفتند همه اصول را رعایت کردند و تمدن انسانی و ایرانی و سرمایه اجتماعی را نشان دادند.


روحانی ادامه داد: کجای دنیا هست که بدون قوه قهریه، مردم تنها با سفارش و توصیه و تشریح متخصصین، این چنین دقیق عمل کنند و فاصله‌ها را رعایت کنند. هم عبادت خدا را به‌جا بیاورند و هم اصولی که از جانب خداست را مراعات کنند. چقدر خوب دیشب صداوسیمای ما این کمبود و مشکل را با دوربین‌های خود و تصویر خود برطرف کرد.


وی با اشاره به حادثه شهادت تعدادی از پرسنل نیروی دریایی ارتش، گفت: برای ما بسیار جای تأسف و تأثر بود که جوانان نیروی دریایی خود را در یک حادثه دلخراش از دست دادیم.


رئیس جمهور ادامه داد: شنیدن این خبر برای ما سخت بود ولی مردم در سراسر کشور و همه مسئولان ابراز همدردی کردند. با صراحت و با تواضع به خانواده شهدا می‌گویم همه دولت را سهیم در غم خود بدانید. دلایل این موضوع در آینده روشن و پس از مشخص شدن، برای مردم بیان می‌شود.


روحانی ادامه داد: رزم در آب جایگاه دیگری در روایات ما دارد؛ همه جا ایستادگی، ایثار و شهادت مقدس است اما رزم و شهادت در دریا، اجر آن 10 برابر رزم در زمین است. خانواده آن‌ها بدانند همه مردم در غم‌شان سهیم هستند و امیدواریم این گونه حوادث در جمع رزمایش‌ها و تمرینات نظامی ما به حداقل کاهش یافته و بتوانیم نظم دقیقی را شاهد باشیم.


وی با اشاره به اینکه از اواخر بهمن که این ویروس آغاز شد تا پایان اردیبهشت که نزدیک آن هستیم، کار بزرگی انجام شده است، تصریح کرد: مردم، نیروهای مسلح، بخش اقتصاد، نهادهای عمومی غیردولتی، بسیج، سپاه، نیروی انتظامی، ارتش، دانشگاه‌ها و حوزه‌ها و غیره همه حضور داشتند. رسانه‌ها فداکاری کردند اما یک بار سنگینی هم بر دوش دولت به عنوان وظیفه بود. خداوند ما را لایق این آزمایش سخت و سنگین قرار داده است.


رئیس جمهور اظهار کرد: هرکسی، دولتی، ملتی و جمعی مورد آزمایش‌های بسیار سنگین قرار نمی‌گیرد؛ دولت و ملت ایران امروز در یک آزمایش سخت بی‌نظیر قرار گرفتند. درست است که ملت‌های دیگر نیز سهیم هستند ولی هیچ ملتی نیست که دو سال مداوم زیر ضربات سنگین و حصر باشد و این بیماری و ویروس وارد کشور شود. من که اشراف ندارم اگر هست تاریخ دانان بگویند.


روحانی ادامه داد: من یاد ندارم کاخ سفیدی به این صورت در آمریکا ظاهر شده باشد؛ تا این حد ضد بشر، تا این حد با قساوت قلب و بی‌رحم؛ تا این حد ناتوان؛ یک جمع ناآشنا. وقتی وزیر امور خارجه این کشور را می‌بینید، انگار یک کلام الفبای سیاست نخوانده است.


بدترین و شرورترین حکومت در آمریکا بر سرکار است


رئیس جمهور اظهار کرد: بدترین و شرورترین حکومت در آمریکا بر سرکار است، کدام حکومت را می‌شناسید که فرمانده نظامی ما را در هنگام مأموریت ترور کند. آمریکا همیشه تروریست بوده ولی تا این حد بی سابقه است. آمریکا همیشه علیه ملت‌های مستقل و مظلوم حرکت کرده اما در شرایط این بیماری عالم‌گیر برای ورود دارو اذیت می‌کند.


روحانی خطاب به دستگاه‌های اقتصادی گفت: فروش سهام عدالت را تسهیل کنید. هر کسی می‌خواهد به بانک مورد علاقه خود برود و سهام خود را بفروشد و این کار توسط شورای عالی بورس مصوب شد. همه باید تلاش کنیم دیگر یک فشار مضاعف به مردم وارد نشود.


وی اضافه کرد: این فشار قیمت اجناس در بازار است که باید همه مراقبت کنیم عده‌ای دارند سوء استفاده می‌کنند اگر همه چیز به صورت طبیعی بود می‌گفتیم پیش آمده ولی عده‌ای سوء استفاده کردند عده‌ای در ماسک و دستکش هم سوء استفاده کردند تا چه برسد به ارز و سکه که در آن هم سوء استفاده کردند. من خواهش می‌کنم همه توان را به کار بگیریم.


رئیس قوه مجریه ضمن تشکر از آن‌هایی که تا دو روز پیش در وزارت صمت فعالیت داشتند، گفت: امروز که بار مسئولیت به دوش آقای «حسین مدرس خیابانی» قرار گرفته است، همه باید کمک کنند تا بار سنگین این مسئولیت ادامه داشته باشد تا شرایط بهتری داشته باشیم. چهار وزارتخانه در یک ساختار جمع شده و به یک وزارتخانه بزرگ تبدیل شده است، مدیریت وزارت صمت بسیار سخت و سنگین است.


وی بیان کرد: همه باید تلاش کنیم تا با سختی کمتری بتوانیم این روزها را بگذرانیم. مطمئن هستم که از این روزهای سخت می‌گذریم و کارآفرینان ما شرایط را می‌دانند و با غیرت ملی خود تا آخرین دلار را به بانک مرکزی برمی‌گردانند و ان‌شاءالله جهش تولید در کشور محقق خواهد شد.


انتهای پیام/4079/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر