صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۳۶ - ۱۹ آبان ۱۳۹۴

مدیرعامل بورس کالا: بورس ارز پیش نیاز ورود سرمایه‌گذاران خارجی به بازار سرمایه ایران است

مدیرعامل بورس کالای ایران در همایش اقتصاد ایران در پساتحریم گفت: بورس ارز، پیش نیاز ورود سرمایه گذاران خارجی به بازار سرمایه ایران است.
کد خبر : 48945

به گزارش گروه اقتصادی آنا و به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل بورس کالای ایران، حامد سلطانی نژاد روز سه شنبه 19 آبان ماه در همایش «اقتصاد ایران در پساتحریم، دورازه ورود و در پنل اختصاصی بازار سرمایه کشور» که با حضور مقامات ارشد بازار سرمایه ایران در سالن خلیج فارس مرکز همایش‌های بین المللی کیش برگزار شد، افزود: شناسایی مشتریان و سرمایه گذاران خارجی کار مهمی است، لیکن در تمام کشورهای دنیا سرمایه‌گذاران عموما از طریق نهادهایی به صورت مالکیت نیابتی همانند بورس ها به بازارهای سرمایه ورود می کنند.


وی افزود: یکی از موارد بسیار مهم برای سرمایه گذاران خارجی این است که کشور سرمایه‌پذیر چه فکری برای پوشش ریسک نرخ ارز کرده است، این در حالی است که طی سالهای اخیر بسیاری از فرصت‌های سرمایه گذاری در کشور به علت نوسانات نرخ ارز به تهدید تبدیل شده و تمایل سرمایه گذاران خارجی برای حضور در بازارهای ایران را از بین برده است.


او خاطرنشان کرد: یکی از ابزارهای کمک کننده در این خصوص، پوشش ریسک نوسانات نرخ ارز از طریق راه‌اندازی بورس ارز است و به همین دلیل ما در بورس کالای ایران راه‌اندازی بورس ارز را در دستور کار قرار داده‌ایم.


مدیرعامل بورس کالای ایران با بیان اینکه بورس ارز نمونه یک بازار مالی است که پیشران توسعه در کشور خواهد بود، گفت: با راه‌اندازی بورس ارز در کشور ضمن شفافیت کشف قیمت ارز و تعیین صحیح مزیت‌های اقتصادی، امکان برنامه‌ریزی بلند مدت برای بنگاه‌های اقتصادی فراهم می‌شود.


با راه‌اندازی بورس ارز در کشور ضمن شفافیت کشف قیمت ارز و تعیین صحیح مزیت‌های اقتصادی، امکان برنامه‌ریزی بلند مدت برای بنگاه‌های اقتصادی فراهم می‌شود

سلطانی نژاد افزود: اگر به دنبال توسعه اقتصادی هستیم، باید بستری را برای ارتباط مستقیم بین بازارهای مالی و بخش واقعی اقتصاد فراهم کنیم و این اتفاق نمی‌افتد مگر این که بازارهای مالی را توسعه دهیم. اگر روزی معاملات قراردادهای آتی پتروشیمی، قیر و ارز در بورس کالای ایران راه‌اندازی شود، در آن زمان برای فعالان اقتصادی به صورت روزانه هم فرآیند کشف قیمت این محصول در بورس و هم پوشش ریسک نوسانات قیمت برای آنها فراهم می‌شود.


وی ادامه داد: نمونه‌هایی از بازارهای مالی موفق در قراردادهای آتی در دنیا وجود دارد. به طور مثال بازار قراردادهای آتی محصولات پتروشیمی در بورس دالیان چین فقط روی یکی از محصولاتش، 513 میلیارد دلار گردش مالی دارد.


مدیرعامل بورس کالای ایران در ادامه با بیان اینکه وقتی شما بازار مالی را گسترش می‌دهید با استفاده از ابزارهای مالی در این بازار، اهرمی به وجود می‌آید که به گردش مالی بیشتر کمک می‌کند، گفت: یکی از این ابزارهای مالی، گواهی سپرده کالایی است. به عنوان مثال یکی از مشکلاتی که ما در بحث صادرات داریم حضور واسطه‌ها است. واسطه هایی که محصول را خریداری می کنند و این محصولات را به صورت بی کیفیت صادر می کنند.


او ادامه داد: اگر ما انبارهایی را در سراسر دنیا پذیرش کرده و این امکان را فراهم کنیم که محصولات بتوانند در دنیا به بازارهای مصرف سپرده شوند و به پشتوانه آنها گواهی سپرده کالایی منتشر شود، می‌توانیم این شرایط را فراهم کنیم که هم تولید کننده به صورت مستقیم محصول خود را به دست مصرف کننده در بازارهای جهانی برساند و هم این که واسطه‌ها را به جای این که در بازار واقعی فعالیت کنند، به سمت بازارهای مالی هدایت کنیم.


وی سپس گفت: این همان اتفاقی است که در خصوص محصولات کشاورزی در بورس کالای ایران رخ داده است و بورس کالا در خصوص محصولات کشاورزی بیش از 30 انبار محصولات کشاورزی را پذیرش کرده است. این محصولات کشاورزی در این انبارها مورد معامله قرار می گیرند و توسعه انبارهایی از این دست در داخل و خارج کشور در دستور کار قراردارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر