تفاوت مهم فوتبال باشگاهی ایران با لیگهای برتر دنیا/ ازسرگیری مسابقات نیاز به پول دارد
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، شیوع ویروس کرونا باعث تعطیلی مسابقات فوتبال در سراسر دنیا شد و برخی کشورها مسابقات را نیمهتمام اعلام کردند. با گذشت زمان مسابقات در برخی کشورها ازسر گرفته شده و کشورهای دیگری هم در آستانه شروع رقابتها هستند یا اینکه تمهیداتی اندیشیدهاند که در آینده نزدیک بازیها دوباره آغاز شود.
این در حالی است که وضعیت در ایران نامشخص است و سازمان لیگ برای تعطیلی یا ازسرگیری رقابتها تصمیمی نگرفته و همه چیز را منوط به ستاد مقابله با کرونا در ورزش کرده است. با نگاهی به تمهیدات کشورهای مختلف 4 لیگ معتبر فوتبال اروپا که در آستانه ازسرگیری مسابقات هستند یا اینکه در ماه آینده استارت ادامه فصل را خواهند زد، وضعیت را در فوتبال ایران بررسی میکنیم تا ببینیم راهکارهایی که مسئولان برگزارکننده دیدارها گرفتند در ایران قابلیت اجرایی دارد یا اینکه مسابقات باید تعطیل شود. البته باید به این نکته هم اشاره کنیم که بر اساس آمار منتشر شده تعداد افراد مبتلا به ویروس کرونا در این کشورها به مراتب از ایران بیشتر بوده است.
بوندسلیگا
رقابتهای بوندسلیگا اولین لیگ معتبری است که اقدامات پزشکی لازم برای برخورد با «COVID-19» را تحت تدابیر شدید بهداشتی انجام داد. پیادهسازی الزامات پزشکی و سازمانی بهصورت منضبط کار دشواری است اما مقامات بهداشت آلمان مسئولیت بزرگ آن را در باشگاهها به بهترین شکل اجرایی کردند.تست هفتگی ویروس کرونا از بازیکنان گرفته میشود و تنها بازیکنانی مجوز حضور در مسابقات را دریافت کردند که دو هفته متوالی تست آنها منفی بود. بازیکنان در شرایطی هفته چهارم تمرین را پشت سر میگذرانند و وارد مسابقات میشوند که بیش از یک هفته در قرنطینه کامل بودند. تمامی عوامل مسابقه قبل و بعد از بازی تست میدهند تا کوچکترین موردی آنها را تهدید نکند. تمامی نکات بهداشتی مسابقات از سوی باشگاهها در تمرینهای انفرادی انجام شد و حالا که دو هفته است اجازه تمرینات گروهی داده شده نیز به صورت کامل موارد انجام میشود. تمامی این دستورالعملها در کنار ضدعفونی کردن تمام نقاطی که افراد با آنها درگیر هستند در حال اجراست و بازیکنان و عوامل تیمها با 3 اتوبوس از هتل راهی محل مسابقه خواهند شد. هتلهایی که کارکنان آن مواد غذایی را پشت در اتاق تحویل اعضای تیمها میدهند و این علاوه بر رعایت تمام نکات بهداشتی است.
لالیگا
تمرینات تیمهای لالیگا با مجوز دولت اسپانیا از 2 می(13 اردیبهشت) آغاز شده اما این مجوز با رعایت پروتکل سخت بهداشتی به منظور تضمین امنیت بازیکنان و پرسنل بود. تمرینات به صورت انفرادی آغاز شد و بازیکنان از خودروی خود مستقیماً راهی محل تمرین که سالن یا زمین چمن بود، میشدند. تمکین اعضای تیمها به قوانین باعث شد تا دولت اعلام کند مسابقات از 12 ژوئن(23خرداد) با رعایت نکات بهداشت برگزار میشود. تستهای پزشکی «COVID-19» هفتهای دو مرتبه انجام میشود و در حال حاضر تیمها به صورت انفرادی تمرین میکنند. تست 5 بازیکن مثبت بوده و اگر روند نابودی زنجیره ویروس مثبت پیش بورد در تاریخ اعلام شده، مسابقات آغاز میشود.
لیگ برتر
در فوتبال انگلیس شرایط به سرعت بوندسلیگا و لالیگا پیش نرفت اما با اخطار اتحادیه فوتبال اروپا مسئولان برگزارکننده مسابقات زیر نظر وزارت بهداشت پروتکل 4 مرحلهای را تدوین کردند که قرار بود در 4 هفته اجرایی شود که بر اساس آن تیمها وارد مرحله تمرینی میشدند تا زمان ازسرگیری مسابقات مشخص شود. طبق این برنامه در ابتدا قرار بود زمان شروه مسابقات از اول می(12 اردیبهشت) به کل انفرادی باشد که با چند روز تأخیر این اتفاق در حال اجراست و تیمها هنوز به مرحله گروهی نرسیدند. تست کرونا از تیمها هفتگی است و شرط ورود به تمرینات گروهی منفی شدن متوالی دو تست است. تیمها از خودرو به محل تمرین میروند و اگر روند کاهش انتقال ویروس ادامه یابد پروژه شروع دوباره مسابقات از 12 ژوئن(23خرداد) کلید میخورد.
سری A
شرایط برای ازسرگیری مسابقات در فوتبال ایتالیا متفاوت با سه لیگ معتبری است که به شرایطشان اشاره شده است. مسابقات از 9 مارس(19 اسفند) تعطیل شده و فشار زیادی برای تعطیلی رقابتها وجود داشته است اما با پیگیری مقامات بهداشت و فدراسیون فوتبال ایتالیا شرایط به نحوی پیش رفته که احتمال برگزاری مسابقات بسیار زیاد است. تیمها تمرینات انفرادی را به صورت متحد شروع نکردند اما قانون تمامی آنها قرنطینه 14 روزه اعضای تیم پیش از شروع تمرینات بوده و برخی تیمها در مرحله انفرادی تمرینی قرار دارند. تست کرونا به صورت متناوب در هر هفته انجام میشود و شرط حضور در مسابقات هم منفی بودن دو دوره تست است. زمان دقیقی برای شروع بازیها مشخص نشده اما احتمالاً پیش از پایان ماه ژوئن مسابقات ازسر گرفته خواهد شد.
لیگ برتر ایران
سازمان لیگ فوتبال ایران همه چیز را منوط به اجازه ستاد مقابله با کرونا در ورزش کرده است. شرایط بهداشتی که در لیگهای معتبر فوتبال دنیا انجام میشود در ایران قابلیت اجرایی دارد چرا که امکانات پزشکی قابل قبولی در کشور وجود دارد اما همانطور که دکتر زهره هراتیان رئیس مرکز ارزیابیهای پزشکی و بازتوانی فوتبال ایران اعلام کرده برای گرفتن تست PCR که سریعترین روش برای تشخیص ویروس کروناست باشگاهها باید هزینههای زیادی پرداخت کنند و بدون تردید باشگاههای لیگ برتری که در عالیترین سطح فوتبال کشور هستند قابلیت پرداخت تست هفتگی را نداند. چه برسد به فوتبال آلمان که پیش از هفتگی شدن در ابتدا چهار روز یکبار تستها گرفته میشد. فدراسیون فوتبال هم عملاً توانایی پرداخت چنین هزینه ای را نخواهد داشت چون نهادی رو به ورشکستگی است. وزارت ورزش و جوانان هم حاضر نمیشود چنین مسئولیتی را قبول کند.
در دیگر مسائل مانند ضدعفونی محل تمرین و مسابقه مشکلی وجود ندارد و بازیکنان هم میتوانند از اتومبیل خود مستقیماً وارد محل تمرین شوند اما باشگاهها که دوست ندارند هزینه ادامه فصل را پرداخت کنند برای دیگر هزینهها مانند استفاده از سه اتوبوس برای انتقال بازیکنان به ورزشگاه و ... مخالفت میکنند. اگر بحث مالی در مبارزه با کرونا حل شود بدون شک باشگاههای ایرانی مشکلی برای ادامه فصل نخواهند داشت اما مسئله مهم تأمین اعتبار است که در هنوز منابع آن مشخص نشده است.
انتهای پیام/4048/
انتهای پیام/