از حضور قاطعانه در کنار ستاد ملی مقابله با کرونا تا دستگیری مجرمان کرونایی
به گزارش خبرنگار انتظامی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، شاید کرونا در همان روزهای نخست فقط یک اسم بود اما طولی نکشید تا اسم و رسمی به هم زد و از راهنرسیده چنان یکهتازی کرد که صدرنشین اخبار رسانهها شد؛ در ابتدا مدارس و دانشگاهها را تعطیل و سپس بسیاری را خانهنشین کرد، از همان ابتدا که ویروس کرونا وارد کشور شد، همه دستگاهها برای مقابله با این ویروس منحوس به میدان آمدند و در طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا مشارکت کردند در این میان نیروی انتظامی خدمات زیادی را برای مقابله مقابله با کرونا انجام داد که پرداختن به چند نمونه از این اقدامات خالی از لطف نیست.
برخورد قاطع با خلافکاران کرونایی
در همان روزهای نخست مقابله با کرونا، فرمانده نیروی انتظامی اولین دستورات را در مورد مقابله با کرونا به تمام یگانها صادر کرد، برای مثال بلافاصله پس از شیوع ویروس کرونا در کشور فرمانده ناجا جلساتی را با وزیر بهداشت برگزار کرد که موجب اقدامات عملیاتی در زمینه مقابله با کرونا شد.
سردار حسین اشتری، فرمانده ناجا در مورد اقدامات نیروی انتظامی در مقابله با کرونا گفت: در روزهای اول شیوع این ویروس با احتکار سنگین لوازم بهداشتی و ضد عفونی مواجه شدیم که با کار اطلاعاتی خوب پلیس بسیاری از انبارها شناسایی و در دل محتکران ترس و خوف افتاد و اقلام کشف شده نیز به دانشگاههای علوم پزشکی تحویل داده شد.
وی افزود: پس از اینکه رهبر معظم انقلاب (مد ظله العالی) تأکید کردند «نیروهای مسلح و دستگاههای مرتبط پای کار بیایند» نیروی انتظامی نیز با تمام توان در این حوزه ورود پیدا کرد.
سردار اشتری تصریح کرد: یکی از موضوعاتی که در روزهای اول باعث نگرانی و تشویش اذهان عمومی میشد فضای مجازی بود که پلیس فتا با افرادی که در این فضا شایعه پراکنی میکردند برخورد قاطع و قانونی کرده و بیش از یک هزار و 300 تارنما را شناسایی و 320 نفر را نیز دستگیر کرد.
فرمانده ناجا گفت: در اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی بیش از 30 هزار محور مواصلاتی توسط پلیس کنترل شد و نیروها شبانهروز بدون داشتن هیچ گونه تنشی با اقتدار و صبر و مردمداری خدمت رسانی کردند.
اشتری بیان کرد: همچنین بیمارستان های ناجا نیز پای کار آمدند به طوری که بیش از 51 هزار نفر به مراکز درمانی نیروی انتظامی مراجعه کردند.
فاتب پای کار است
در تهران که یک کلانشهر است، اداره انتظامی شهر مانند دیگر دستگاهها در صف مقابله با کرونا بود، سردار حسین رحیمی فرمانده انتظامی تهران بزرگ درباره اقدامات پلیس تهران بزرگ در زمان شیوع ویروس کرونا، اظهار کرد: ماموران پلیس از همان روزهای نخست اعلام ورود کرونا به کشور در حالت آماده باش بوده و در این زمینه تمهیدات و تدابیری برای حفظ امنیت و نیز برخورد با سودجویان و محتکران را در فضای حقیقی و مجازی در دستور کار قرار دادند.
وی با بیان اینکه در این زمینه همکاران من در پلیس امنیت اقتصادی، پلیس پیشگیری، پلیس امنیت و ... اقدامات قابل توجهی انجام دادند، گفت: بیش از ۷۸ میلیون ماسک احتکار شده طی این مدت در پایتخت کشف و ضبط شده است. همچنین صدها لیتر مواد ضدعفونی کننده نیز کشف شده که این اقلام پس از بررسی وضعیت بهداشتی به وزارت بهداشت تحویل داده شده است.
سردار رحیمی افزود: همچنین بیش از ۲۰۰ نفر نیز تا به این لحظه که اقدام به احتکار و سودجویی در این فضا کرده بودند شناسایی و دستگیر شدند که پرونده آنان به مرجع قضایی تحویل داده شده است.
عملیات سرکوب کرونا
شاید یکی از اقدامات چشمگیر پلیس در مقابله با کرونا عملیات سرکوب کرونا بود که با شستوشو و ضدعفونی سطح شهر تهران برای مقابله با ویروس کرونا توسط یگان ویژه نیروی انتظامی اجرا شد. اتفاق مشابه آنچه پیش از این در شهر ووهان و شانگهای چین دیده شده بود و در ابعاد کوچکتر در ماههای گذشته در قم و رشت هم انجام شد.
این اقدام پلیس باعث شد تا شهروندان احساس امنیت بیشتری کنند زیرا نشان داد نیروی انتظامی جدا از حافظ امنیت بودن نسبت به سلامت شهروندان نیز بی تفاوت نیست.
برنامه ریزی دقیق پلیس
از سوی دیگر نیروی انتظامی با حضور فعال در جلسات ستاد ملی مبارزه با کرونا نظرات موثری در اداره کشور در شرایط کرونایی ارائه کرد، سردار شرفی در این مورد اظهار کرد: کمک برای آرایش کرونایی شهر از دیگر اقدامات پلیس بود. پلیس برای قطع زنجیره شیوع کرونا، ترددها، اجتماعات، مراسم و هر جایی که جمعیت وجود داشت را تعطیل کرد. برای نظام ما سخت بود نماز جمعه و زیارت حرمها را تعطیل کند، اما این امر باید صورت میگرفت.
وی با اشاره به مراکز خدمات رسانی پلیس افزود: برنامهریزیهای مناسبی در زمینه خدمات پلیسی مانند گذرنامه، تعویض پلاک و ... انجام دادیم. همچنین با ایجاد فرصتهای قانونی، مراکز خدمات پلیسی را تعطیل کردیم و برخی خدمات را الکترونیکی کردیم.
شهر زیرزمینی تحت نظر پلیس
حضور گسترده و فعال پلیس در مترو نیز باعث شد تا در شرایط کرونایی شهر زیرزمینی تهران امنترین مکان ممکن برای مردم باشد، عطاءالهی فرمانده یگان انتظامی مترو به دستگیری فردی مشکوک به کرونا که قصد داشت دیگران را مبتلا کند اشاره کرد و گفت: شخصی اهل آلمان که در اواخر سال گذشته در مترو دستگیر شد اقدام به تشویش اذهان عمومی کرد و آب دهان خود را روی کارکنان مترو انداخت و پس از متواری شدن، در خارج از ایستگاه مترو دستگیر شد و هدف او ایجاد عملیات روانی بود. پس از آزمایش مشخص شد اصلا این فرد مبتلا به کرونا نبوده و صرفا قصد ایجاد تشنج در جامعه را داشته است.
وی در ادامه با اشاره به تجهیز پرسنل به اقلام پیشگیرانه افزود: نیروی انتظامی حفاظت از مامورین خود برابر کرونا را در دستور کار قرار داده است. کلیه لوازم ایمنی و بهداشتی در اختیار آنها قرار گرفته و با اشخاصی که دستورالعملها را مورد توجه قرار ندهند، برخورد میشود. مردم نیز حتما باید ماسک و دستکش در مترو تردد کنند زیرا این محیط بسته احتمال شیوع را چند برابر میکند.
برخورد با احتکارکنندگان
سردار کیوان ظهیری هم در گفتگویی که با خبرنگار انتظامی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا داشت در مورد اقدامات پلیس پیشگیری از زمان آغاز شیوع کرونا در کشور گفت: پلیس پیشگیری پایتخت از زمانی که شیوع کرونا در کشور آغاز شد با احتکار کنندگان برخورد کرده و میکند و کسانی که امنیت مردم را زیر سوال میبرند پلیس پیشگیری با تمام قوا با آنها برخورد میکند.
رئیس پلیس پیشگیری تهران بزرگ افزود: تمام تلاش ما حفظ امنیت و آرامش جامعه است و در این خصوص با کسی تعارف نداریم.
نیروی انتظامی همچنان پای کار
به نظر میرسد نیروی انتظامی علیرغم همه فشارهای کاری و مأموریتهایی که در ذات ساختاریاش وجود دارد همچون دیگر دستگاههای مسئول پای کار مبارزه با حواشی ایجادشده ناشی از شیوع کرونا ایستاده و در کنار ستاد ملی مقابله همچنان به وظایفش در این حوزه عمل میکند.
انتهای پیام/4148/پ
انتهای پیام/