برنامه جامع راهبردی ۵ ساله، مدیریت اداری را به مدیریت پروژهمحور تبدیل خواهد کرد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی در دیدار معاون و مدیران کل معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی که صبح امروز برگزار شد، اظهار کرد: خدا را شاکریم که نعمت ماه رمضان را به بندگان خود عطا کرد و در این ماه، شبهای قدر که ارزش آن برابر با هزار ماه است، قرار داد. امیدوارم همگی از فضائل شبهای قدر بهره کافی ببریم.
وی ضمن تبیین برنامه جامع راهبردی پنج ساله دانشگاه آزاد اسلامی به ارائه الزامات برنامه چابکسازی و تحقق فناوری و نوآوری در دانشگاه پرداخت و گفت: برنامه جامع راهبردی پنج ساله دانشگاه آزاد اسلامی براساس سند دانشگاه اسلامی طراحی شده و باید به نحو احسن نهایی و به اجرا درآید. این برنامه باید در تمامی حوزهها از جمله معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری از ادبیات یکسانی برخوردار باشد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به مدل بهکارگرفته شده در برنامه جامع راهبردی پنج ساله دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: مدلی که در این برنامه انتخاب شده، از ترکیب مدل رویکرد چارچوب منطقی (Logical Framework Approach) و مدل پروژهمحور (Project Portfolio Management) به دست آمده که طیفی از طرح مسئله در سطح کلان و حل مسئله در سطح خرد را شامل میشود و به ارائه راهکار میرسد. در واقع مدیریت اداری را به مدیریت پروژهمحور تبدیل خواهیم کرد.
برنامه جامع دانشگاه آزاد اسلامی براساس مأموریتهای سند دانشگاه اسلامی است
دکتر طهرانچی با اشاره به جزئیات سند دانشگاه اسلامی تصریح کرد: براساس مأموریت سند دانشگاه اسلامی، آموزش عالی کشور رسالتهای مختلفی در ابعاد فرهنگی-تربیتی، آموزشی، پژوهش و فناوری و مدیریتی برعهده دارد که باید آنها را بهصورت نظامواره لحاظ کرد که «تربیت متخصصان متعهد، خلاق، ماهر و کارآفرین»، «تولید، انتقال و انتشار علم و فناوری در خدمت نیازهای جامعه اسلامی» و «ساختاری کارآمد و اثربخش با تعامل سازنده و اثرگذار در سطوح ملی، منطقهای و فراملی» مهمترین آنهاست. دانشگاه آزاد اسلامی براساس این مأموریتها، بستههای برنامه خود را تعریف کرده است.
وی با اشاره به فرآیند طراحی، اجرا و بازبینی اقدامات در هر بسته کاری برنامه جامع و راهبردی دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: این فرآیند از شروع چرخه برنامهریزی آغاز شده و با بازبینی سالیانه فرآیند و میزان پیشرفت شاخصها، بازبینی آخر سال و آماده شدن برای برنامه جدید، ادامه پیدا میکند.
عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه در برنامه جامع و راهبردی دانشگاه آزاد اسلامی، بستههای کاری متفاوتی طراحی شده، گفت: برای مثال در بسته «دانشگاه حل مسئله» به موضوعاتی از جمله «ارتقای تعامل حوزه و دانشگاه با تأکید بر حل مشکلات فرهنگی، سیاسی و اجتماعی جامعه»، «نهادینهسازی تعامل آموزشی بین حوزه و دانشگاه»، «فراهم آوردن فرصتهای رسمی و ضابطهمند جهت انتقال تجربیات و مطالعات بروندانشگاهی به دانشگاهها» و... پرداخته شده و بسته دانشگاه کارآفرین نیز به موضوعاتی از جمله «افزایش روحیه نشاط، امید و پویایی در دانشگاهیان»، «مدیریت زمان جهت بهرهوری بهینه از سرمایه عمر با بهرهگیری از آموزههای اسلامی»، «ایجاد و اصلاح رشتههای تحصیلی کاربردی و متناسب با نیازهای جامعه اسلامی و بومیسازی آنها» و «تقویت بعد کارآفرینی و افزایش اشتغال مولد و پایدار» میپردازد.
دکتر طهرانچی ادامه داد: گامهای اجراییسازی در هر بسته برنامه دانشگاه آزاد اسلامی شامل تجزیه، تحلیل و اجراست. در مرحله تجزیه، تبیین مسئله، تبیین سیستم ارزشی و تبیین راهکار و ترکیب آن قرار میگیرد. بخش تحلیل شامل تحلیل سیستم، وضعیت پیشنیاز اجرایی مبتنی بر عوامل بسترساز و فرهنگساز و اولویتسنجی و بهینهیابی و تصمیمگیری است. بخش اجرا نیز پیادهسازی و ارزیابی را در بر میگیرد.
وی به ارائه جزئیاتی از برنامه جامع و راهبردی دانشگاه آزاد اسلامی نظیر پروژه، راهکار، مدلهای پیادهسازی، عوامل فرهنگساز، عوامل بسترساز، اساس و اجزای پشتیبان سند دانشگاه اسلامی، اجرایی سازی و... اشاره کرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خطاب به معاون و مدیران کل معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری تأکید کرد: با اجرای بندها و مأموریتهای برنامه جامع و راهبردی دانشگاه آزاد اسلامی که براساس سند دانشگاه اسلامی نوشته شده است، تمام توان خود را بهمنظور چابکسازی و تحقق فناوری و نوآوری در دانشگاه بهکار گیرند.
انتهای پیام/۴۱۱۸/
انتهای پیام/