صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۹ - ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۹
معاون وزیر بهداشت:

تصمیم برای شب‌های قدر تا بعدازظهر اعلام می‌شود

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: تا امروز بعدازظهر تصمیم نهایی برای برگزاری مراسم شب‌های قدر اعلام می‌شود ولی ترجیح ما این است که این مراسم با ظرفیت محدود برگزار شود.
کد خبر : 489017

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، علیرضا رئیسی در نشست خبری امروز خود که به‌صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد در ارتباط با اقدامات مهم انجام شده پس از شیوع کرونا در کشور اظهار کرد: در این شرایط مهم‌ترین اتفاقی که رخ داد رعایت بهداشت از سوی مردم بود که اگر این افزایش سواد سلامت اتفاق نمی‌افتاد موفقیتی که در کنترل کرونا به‌دست آمده، حاصل نمی‌شد.


وی در ادامه در ارتباط با مشارکت مردم در مهار کرونا عنوان کرد: روزهای بی‌نظیری را در کشور تجربه کردیم به‌طوری‌که در روز 13 فروردین مردم بیرون نرفتند. همچنین با مشارکت مردم در یک‌ماه 78 میلیون نفر و هم اکنون در مرحله دوم 32 میلیون نفر غربالگری شدند.


معاون بهداشت وزارت بهداشت تصریح کرد: در مرحله‌ای که 78 میلیون نفر در آن غربالگری شدند حدود یک میلیون نفر به‌عنوان افراد دارای علائم کرونا شناسایی و طی 16 ساعت به مراکز درمانی ارجاع شدند و از این تعداد 130 هزار نفر نیازمند توجه بیشتری بودند که از آنها تست کرونا به‌عمل آمد.


رئیسی با بیان این‌که با 400 مرکز نمونه‌گیری سرپایی در کشور راه‌اندازی شد، گفت: این اقدام ورودی بیمارستان‌های ما را کاهش داد.


معاون وزیر بهداشت در خصوص وضعیت شیوع کرونا در خوزستان اظهار کرد: در این استان ما با مشکلات زیادی مواجهیم و به همین دلیل برخی از اماکن را تعطیل کردیم که این اقدام ممکن است برای سایر شهرها هم رخ دهد.


رئیسی درباره شیوع بیماری کاوازاکی همزمان با کرونا در میان کودکان هم بیان کرد: بیماری کاوازاکی 50 سال است که شناخته شده و جدید نیست و ارتباطی هم به کرونا ندارد.


وی تصریح کرد: درگیری کرونا با افراد بالای 18 سال است در حالی‌که کاوازاکی بیشتر افراد زیر 5 سال را درگیر می‌کند هر چند احتمال ابتلای کودکان کمتر از 5 سال هم وجود دارد که این‌ها جزو موارد نادر است.


معاون بهداشت وزارت بهداشت در خصوص میزان رعایت پروتکل‌های وزارت بهداشت در کشور نیز عنوان کرد: استان‌های مرکزی، شرقی، غربی، شمالی و جنوبی کشور به ترتیب 92، 80، 76، 77 و 67 درصد پروتکل‌های وزارت بهداشت را رعایت کردند. در تهران نیز 62 درصد مردم الزامات بهداشتی ابلاغ شده را مورد توجه قرار داده‌اند.


رئیسی در ارتباط با برگزاری مراسم احیا در شب‌های قدر نیز عنوان کرد: تا امروز بعدازظهر تصمیم  نهایی برای برگزاری مراسم شب‌های قدر اعلام می‌شود و ترجیح ما این است که این مراسم با ظرفیت محدود برگزار شود.


وی تصریح کرد: کل زمان انجام مراسم  شب‌های قدر باید 2 ساعت باشد و ائمه جماعات نیز با نظارت دانشگاه‌های علوم پزشکی در رعایت پروتکل‌ها همکاری می‌کنند و در این میان مردم نیز باید به‌منظور حضور در این مراسمات سجاده، مهر و قرآن را برای خودشان بیاورند. در صورتی‌‌که مراسم احیا قرار است در فضای بسته انجام شود می‌بایست اجرای آن با یک چهارم ظرفیت آن مکان باشد.


معاون وزیر بهداشت در ارتباط با عدم رعایت فاصله اجتماعی در سفرهای هوایی نیز گفت: نکته مهم در سیستم هواپیما این است که هوای آن هر سه دقیقه یک‌بار عوض می‌شود که این نکته مثبتی است. همچنین برای ورود ایرانی‌های خارج از کشور از همه تست گرفته می شود و از مبداء که می‌آیند تعهد می‌دهند تا 14 روز در خانه خودشان قرنطینه باشند و از سوی دیگر تعداد مسافران ما از اروپا هم کمتر از یک دهم درصد مورد مثبت کرونا مشاهده شده است چرا که آن جا تحت شرایط قرنطینه سختی است.


رئیسی با بیان این‌که اعلام شده بود هواپیماها باید تا 60 درصد مسافرگیری کنند، عنوان کرد: در صورتی‌که مسافران کنار هم می‌نشینند می‌بایست بسته‌های بهداشتی داشته باشند و علاوه بر این موارد توصیه ما این است که در پروازها حتی بعد از افطار هم چیزی نخورند.


وی در پایان در ارتباط با بازگشایی حرم‌ها به‌ویژه در مشهد و قم هم اظهار کرد:‌ این موضوع با دو مسأله ریسک انتقال در حرم و افزایش مسافرت‌ها به‌منظور حضور در این اماکن همراه خواهد بود که براین اساس ریسک تجمعی باید محاسبه شود. در این خصوص نیازمند تصمیم هوشمندانه‌تری هستیم.


انتهای پیام/4105


انتهای پیام/

ارسال نظر