تخلف سایپا و ایران خودرو در پیش فروش خودرو/ یک میلیون دستگاه بیش از حد مجاز ثبت نام کردهاند!
به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، بهرام پارسایی در جلسه علنی امروز مجلس گزارش کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی در مورد بررسی اجمالی مشکلات آسیبها و چالشهای مرتبط با صنعت خودرو و طرز کار وزارت صنعت معدن تجارت و شرکت های خودرو ساز داخلی را قرائت کرد.
وی افزود: صنعت خودروسازی دومین شاخص مهم اقتصاد ملی پس از نفت و گاز همواره مورد توجه سیاستگذاران قرار گرفته است. به لحاظ نگاه مدیریتی کوتاه مدت، خودروهای تولیدی از نظر تنوع کیفیت، ایمنی نتوانسته نظر مشتریان را جلب کند. رشد فزاینده قیمت خودروهای تولیدی و وارداتی در سالیان و به ویژه روزهای اخیر و سیاستگذاریهای اشتباه و اعتراضها در این حوزه کمیسیون اصل 90 را برآن داشت تا گزارشی را این صنعت تهیه کند.
سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی در تشریح آسیبها و مشکلات صنعت خودرو گفت: رهبر معظم انقلاب در بازدید از شرکت ایران خودرو در سال 89 توصیههای عالمانه خود را به تأکید بر افزایش کیفیت قرار دادند. متأسفانه این رهنمود در عمل اجرایی نشده است.
وی افزود: مجلس در راستای ارتقای کیفیت خودرو و کاهش مصرف سوخت در سال 26 بهمن 89 قانون ارتقای کیفیسازی تولید خودرو و سایر تولیدات صنعتی را تصویب و طی آن وزارت صمت مکلف شد در مدت 3 ماه از این تاریخ برنامههای خود برای ارتقای کیفتی تولید خودرو را پس از تصویب به هیئت وزیران ابلاغ کند.
محمدی با بیان اینکه شکایات واصله مؤید این حقیقت است که محصولات تولیدی ایران خودرو و سایپا از کیفیت لازم برخوردار نیست، گفت: طبق گزارشهای پلیس راهور 40 درصد تصادفات جادهای بهدلیل ضعف بدنه خودرو بوده است و با اینکه از سال 88 سامانه مربوط به ترمز ایبیاس بر روی خودرو نصب شده است ولی سامانه ترمز ایبیاس ترمز الکترونیکی خودرو نصب نشده است.
پارسایی گفت: دلیل فوت 56 درصد جانباختگان جادهای ضربه سر بوده است.
سخنگوی کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: از بیش از 16 هزار مرگ و میر ناشی از تصادفات جادهای 5 هزار و 441 مرگ سرنشینان پراید و 3 هزار و 866 سرنشینان پژو 405 بوده است.
وی خاطرنشان کرد: 300 هزار مصدوم سالیانه هم به دلیل نقص ایمنی خودروها بوده است.
پارسایی با اشاره به تخلفات در قراردادهای پیش فروش خودروسازیها اظهار کرد: بررسیها حاکی از آن است که همواره تعداد خودروهای پیشفروش شده در ایران خودرو و سایپا طی سالهای 95 تا 97 از مجوزهای اخذ شده در همان سالها بیشتر بوده است.
وی گفت: شرکت خودروسازی سایپا مجوز پیش فروش ۱۸۸ هزار دستگاه خودرو را داشته اما یک میلیون و ۱۸۸ هزار دستگاه پیش فروش کرده است و شرکت خودروسازی ایران خودرو هم مجوز پیش فروش ۱۶۳ هزار و ۸۳۰ دستگاه خودرو را داشته اما بالغ بر یک میلیون و ۱۳۲ هزار خودرو پیش فروش کرده است.
سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: همچنین ضوابط ثبتنام در پیش فروش خودروها رعایت نشده است و در برخی موارد 60 تا 80 درصد خریداران خودروها از کاربران نمایندگیهای فروش خودروسازیها بوده است. گاه 18 خودرو در نمایندگی با یک IP ثبتنام شده است.
پارسایی اضافه کرد: طبق گزارش پیش فروش ها در 6 ماهه دوم سال 97 بدون اعمال محدودیت کد ملی بوده که موجب شده برخی مشتریان بالغ بر 200 دستگاه خودرو با زمانبندی تحویل در شهریور تا اسفند 98 ثبت نام کنند.
انتهای پیام/4034/
انتهای پیام/