صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۱ - ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۹
آنا گزارش می‌دهد؛

همه قهر و آشتی‌های آقای خاص کشتی فرنگی/ رکورد منحصر به فرد محمد بنا

محمد بنا آقای خاص کشتی فرنگی ایران است؛ او نتایج درخشانی در تاریخ کشتی فرنگی کسب کرده است اما بدون شک علاوه بر کسب نتایج درخشان قهر و آشتی‌هایش او را خاص کرده است!
کد خبر : 488926

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، سید حامد رحمتی- تدوین چرخه انتخابی تیم ملی این روزها سروصدای در کشتی ایران به پا کرده است.علیرضا دبیر رئیس جوان فدراسیون کشتی بر چرخه انتخابی تیم ملی و عدالت محوری و قانون‌مندی تأکید دارد و قرار است به‌زودی این چرخه انتخابی را در فدراسیون تدوین و به مرحله اجرا برساند. به گفته دبیر این چرخه به کشتی گیران کمک می‌کند تا راه صاحب دوبنده تیم ملی شدن را قانونمند طی کنند و به مسابقات مختلف اعزام شوند.


طبیعی بود پس از صحبت در مورد تدوین چرخه انتخابی اولین کسی که به این موضوع واکنش نشان می‌داد محمد بنا بود. او سال‌ها در کشتی فرنگی طبق نظرات شخصی خود تصمیم می‌گیرد و در هر دوره هم در برابر این موضوع با روسای فدراسیون‌ها به بن‌بست می‌خورد. بنا این بار روبروی مدیر جوان کشتی فرنگی قرار گرفته است و با انتخابی سرسخت مخالف است.


البته او این روزها سکوت کرده و چند روز پیش تنها به یک پست معنادار در صفحه اجتماعی خود بسنده کرده است؛ پستی که خیلی از اهالی کشتی را به این سمت‌وسو برده است که آقای خاص کشتی شاید دوباره قهر کند و از هدایت تیم ملی کشتی کنار برود. البته سخنگوی فدراسیون کشتی این موضوع را تکذیب و اعلام کرد بنا استعفا نکرده است و او همچنان سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی ایران است.


تنها مخالف تدوین چرخه انتخابی تیم ملی محمد بنا نیست و حتی غلامرضا محمدی سرمربی تیم ملی کشتی آزاد هم مخالف این طرح است و اتفاقاً اولین کسی که قهر خود را آشکارا نشان داد محمدی بود. او جلسه با دبیر و دیگر اهالی کشتی را نیمه‌کاره رها و به چرخه انتخابی تیم ملی اعتراض کرد. از نظر سرمربی تیم ملی کشتی آزاد در این چرخه انتخابی اختیارات سرمربیان نادیده گرفته‌شده است و در سال منتهی به المپیک جوان‌گرایی و نادیده گرفته شدن اختیارات سرمربیان تیم‌های ملی ریسک بزرگی است.


بنا به آقای خاص کشتی فرنگی معروف است؛ او چهره دوست‌داشتنی برای کشتی ایران است و در سال 2012 لندن شاگردان او در آوردگاه المپیک بهترین نتیجه تاریخ را کسب کردند. اما تعبیر آقای خاص بودن بنا هم از یک بابت دیگر شاید بتوان مورد بررسی قرار داد و آن هم قهر و آشتی‌های او در کشتی ایران است. البته رفت‌وآمدهای بنا و به تعبیر دیگر قهر و آشتی‌های او به خاطر منافع کشتی ایران بوده است و هر بار هم بازگشته است اما او در طول سال‌هایی که در کشتی ایران حضور داشته قهر و آشتی‌هایی متعددی داشته است که تعداد آن را به انگشتان دو دست رسیده است!


در ادامه نگاه اجمالی به قهر و آشتی‌های بنا می‌اندازیم:


محمدرضا طالقانی رئیس اسبق فدراسیون کشتی، پای محمد بنا را به عرصه مربیگری باز کرد. سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی در آن زمان حسن بابک بود اما خیلی زود این دو نفر با یکدیگر به اختلاف خوردند. اولین قهر بنا به مسابقات جام جهانی تهران برمی‌گردد ولی با وساطت طالقانی بنا بازگشت.


در مسابقات جهانی 2005 بوداپست مجارستان اعضای کادر فنی بازهم به اختلاف خوردند و در فاصله چند روز مانده به این رقابت‌ها بنا دوباره از تیم ملی قهر کرد و این بار نایب‌رئیس فدراسیون وساطت کرد و او دوباره بازگشت.


در سال 84 و بعد از مسابقات جهانی، بنا به دلیل تبعیض بین کشتی آزاد و کشتی فرنگی از سوی فدراسیون دلخوری خود را نشان داد و به‌نوعی از هدایت تیم کناره‌گیری کرد. در آن زمان بنا کشتی فرنگی را بچه سرراهی خواند و به‌نوعی دلخوری خود را به فدراسیون نشینان نشان داد.


اولین تجربه سرمربیگری بنا در تیم ملی کشتی فرنگی بزرگسالان به سال 85 برمی‌گردد. در آن زمان حسن بابک از سمت خود کنار رفت و بنا جایگزین او در رده بزرگسالان شد و در بازی‌های آسیایی دوحه به‌عنوان سرمربی حضور داشت. در این بازی شاگردان بنا موفق به کسب 4 نقره و یک برنز شدند اما پس از بازگشت از این بازی‌ها بنا از سمت خود کنار رفت. در آن زمان یزدانی خرم سرپرست فدراسیون کشتی بود.


در المپیک پکن هدایت تیم ملی کشتی فرنگی به رضا سیم خواه رسید. عملکرد بی‌فروغ فرنگی کاران در المپیک، یزدانی خرم را مجاب کرد که به سراغ بنا برود. در سال 87 بنا دوباره هدایت تیم ملی کشتی فرنگی را برعهده گرفت اما درست 6 ماه بعد بر سر انتخابی تیم ملی در مسابقات جهانی 2009 قهر کرد. در آن زمان بنا به‌شدت مخالف برگزاری انتخابی تیم ملی بود و به دنبال انتصاب کشتی گیران همچون سنوات گذشته بوده است اما فدراسیون نشینان با او مخالفت کردند و در نهایت بنا هم از تیم ملی قهر کرد.


در سال 90 در جریان مسابقات جهانی استانبول، بنا اگرچه با خواهش مسئولان فدراسیون قید استعفایش را زد اما تهدید کرد اگر خواسته‌هایش برآورده نشود ده بار دیگر از سمت خود کنار می‌رود! او در سال 90 از بی امکاناتی گلایه‌مند بود و تبعیضی که وجود دارد به همین خاطر اعلام کرد اگر شرایط مهیا نشود ده بار دیگر هم قهر می‌کند!


در فاصله سه ماه مانده به المپیک لندن بنا بازهم شاگردانش را تنها گذاشت؛ در جریان مسابقات گزینشی قزاقستان و چین و دخالت در کارهای او و همچنین نارضایتی از عملکرد ملی پوشان بنا را دوباره وادار به ترک اردو کرد اما با وساطت برخی ملی پوشان و دوستان قدیمی او این بار به اردو برگشت که در فاصله چند ماه مانده به المپیک شاگردانش تنها نمانند.


در المپیک لندن شاگردان بنا بهترین نتیجه تاریخ کشتی فرنگی را کسب کردند؛ اما حملات شدید او به فدراسیون خطیب در آن سال ماندگار شد. بنا گفت فدراسیون سوء مدیریت دارد و تا زمانی که مشکلات حل نشود برنمی‌گردد. البته سه هفته بعد با وجود اینکه تغییراتی در فدراسیون به وجود نیامد اما با وساطت خطیب و خادم او بازگشت اما اختیاراتی هم کسب کرد.


در دوران ریاست خادم تشکیل شورای عالی کشتی فرنگی گام بلند برای جدایی طولانی مدت بنا شد. محمد بنا خوب یا بد حرف اول و آخر را خودش در تیم ملی می‌زند و دوست ندارد کسی در کارش دخالت کند؛ زمانی که حرف از انتخابی تیم ملی توسط شورای عالی کشتی فرنگی به میان آمد او برنتابید و زیر بار این موضوع نرفت. بنا اعتقادی به مسابقات انتخابی برای تیم ملی ندارد و بر این باور است، تیمش را خودش باید برای مسابقات ارنج کند. اگر بخواهد قهرمان جهان را خط می‌زند تا یک کشتی‌گیر جوان را به میدان بفرستد. اگر هم دوست داشته باشد، کشتی‌گیری که در وزن خودش بی‌رقیب است، ‌به وزنی دیگر می‌برد. برای بنا مهم این است که کسی در کارش دخالت نکند.برای کارهای خود هم یک دلیل داشت و آن هم کسب نتایج درخشان!


به هر حال محمد بنا و رسول خادم مصداق بارز دو پادشاه در یک اقلیم نمی‌گنجند؛ بودند و بحث برگزاری انتخابی تیم ملی چالش جدید این دو نفر بود. در اردیبهشت ۹۳ زمانی که تیم ملی کشتی فرنگی از مسابقات قهرمانی آسیا برگشت، بنا در فرودگاه اعلام کرد می‌خواهد بیرون از فرایند انتخاب تیم ملی عمل کند، در غیر این صورت شاید تیم ملی را رها کند. او قید همکاری با فدراسیون خادم را زد اما خیلی زود بازگشت.


افت تیم ملی فرنگی در آستانه بازی‌های المپیک ۲۰۱۶ ریو باعث شد خادم با همه اختلاف نظری که با بنا دارد او را دوباره به تیم ملی دعوت کند. بنا آن زمان اعلام کرد که فقط به خاطر مردم بازگشته است. در شرایطی که همه فکر می‌کردند خاطرات لندن با آقای خاص کشتی فرنگی در ریو بازهم تکرار می‌شود و کشتی فرنگی نتایج درخشانی کسب می‌کند، اما این اتفاق نیفتاد. ناکامی فرنگی‌کاران در این المپیک باعث شد تصویر تلخی از محمد بنا ثبت شود؛ او مقابل دوربین‌ها اشک ریخت و زانو زد. پس از المپیک ریو او اعلام کرد از کشتی دل‌زده شده است و برای همیشه می‌رود.


هر چند پس از رفتن خادم از فدراسیون و روی کار آمدن بنی تمیم دوباره جاده برای بنا باز شد و او به فدراسیون بازگشت و هدایت تیم ملی را قبل از المپیک توکیو برعهده گرفت. با روی کار آمدن علیرضا دبیر به‌عنوان رئیس فدراسیون روابط به‌خوبی پیش می‌رفت تا اینکه بحث انتخابی به میان آمده است و رئیس جوان فدراسیون هم روی این موضوع تأکید زیاد دارد و حالا این روزها خبر از قهر و استعفای بنا به میان آمده است و باید دید این قهر و آشتی‌ها دوباره به کجا ختم می‌شود.


انتهای پیام/4057/


انتهای پیام/

ارسال نظر