آزمایشگاههای همکار استاندارد در واحدهای دانشگاهی سمنان افزایش مییابد/ کروناویروس زیر تیغ تجهیزات آزمایشگاهی
گروه استانهای خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان بزرگترین دانشگاه حضوری جهان و با داشتن سهم 38 درصدی از آموزش عالی کشور در راستای رونق تولید اقدامات خوبی در سال گذشته انجام داده و مصمم است امسال نیز با ارائه راهکارهای «جهش تولید»، بخشی از منویات مقام معظم رهبری را عملیاتی کند.
بیشتر بخوانید:
فعالیت ۵۰۰ باب آزمایشگاه، کارگاه و مرکز تحقیقاتی در دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجانشرقی
ارائه ۲ هزار و ۴۰۰ خدمت آزمایشگاهی و کارگاهی در دانشگاه آزاد اسلامی همدان
از تولید ماهیان خاویاری تا همکاری با دانشجویان و علمپژوهان
افزایش تولید پروتئین با امکانات آزمایشگاهی و چاشنی علم و تجربه
«جهش تولید» نه تنها بر بهبود وضعیت اقتصادی جامعه و ارتقای سطح رفاه خانوارها تأثیرگذار است، بلکه با توجه به شرایط کنونی کشور میتواند تأثیر بسزایی در رفع مشکلات اشتغال جوانان بهخصوص فارغالتحصیلان دانشگاهی داشته باشد.
یکی از پارامترهای مؤثر بر جهش تولید ارتقای بهرهوری با تکیه بر نیروی دانش و فناوری است و رونق فعالیتهای دانشبنیان، تقویت ارتباط بین صنعت و دانشگاه و هدایت تحقیقات دانشگاهی به سوی پژوهشهای کاربردی و حل مسئله از جمله ملزومات «جهش تولید» است.
در این راستا لازمه تربیت و توانمندسازی نیروی انسانی متخصص، برنامهریزی برای آموزشهای تخصصی با هدف مهارتافزایی است.
دانشگاه آزاد اسلامی نیز با داشتن ظرفیتهای فراوان در شبکه آزمایشگاهی و تحقیقاتی از جمله بیش از 11 هزار آزمایشگاه و کارگاه و 30 واحد پژوهشی در حوزه پزشکی و 160 واحد پژوهشی در حوزه غیرپزشکی یکی از ارکان قدرتمند علمی کشور است.
دانشگاه آزاد اسلامی قادر است با تکیه بر توان و ظرفیت علمی نیروی انسانی و امکانات و توان تجهیزاتی خود در حل مسائل و مشکلات کشور گامهای اساسی برداشته و برای توسعه و پیشرفت کشور بهویژه در مقاطع حساس و سرنوشتساز فعالانه به ایفای نقش بپردازد.
شناسایی ظرفیتهای علمی و تجهیزاتی برای برگزاری دورههای آموزشی تخصصی آزمایشگاهی و کارگاهی در واحدهای دانشگاهی سراسر کشور، تدوین برنامههای جدید و دورههای آموزش تخصصی و مهارتافزایی ویژه منطبق با نیازهای آزمایشگاهها و کارگاهها و همچنین واحدهای تولیدی و صنایع کشور، پیگیری مؤکد برای برگزاری دورههای تدوین و ابلاغ شده در مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی و نظارت مستمر بر کیفیت برگزاری دورههای آموزشی از جمله موارد قابل اشاره در برنامههای پیشروی دانشگاه آزاد اسلامی است.
با توجه به جایگاه مهم و اثربخش آزمایشگاهها و کارگاههای دانشگاهی در آموزش دانشجویان و آیندهساران، توسعه پایدار کشور، بخش تولید بهویژه رونق و جهش آن و مهارتآموزی دانشجویان، خبرنگار آنا در پنجمین شماره از سلسله گزارشها و گفتگوهای معرفی و ارائه خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی به دانشگاهیان، پژوهشگران، صنعتگران با سروش صفاخواه رئیس مرکز خدمات شبکه آزمایشگاهی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان گفتگو کرده است که در پی میآید:
آنا: با توجه به توصیه رهبر معظم انقلاب اسلامی به مسئولان و فعالان جوان در عرصه علم و فناوری و کار آزمایشگاهی در راستای جهش تولید، ظرفیتهای آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه متبوع خود را در این زمینه چگونه ارزیابی میکنید؟
صفاخواه: یکی از مهمترین افتخارات دانشگاه آزاد اسلامی سمنان نقش چشمگیر استان در فعالیتهای علمی و تحقیقاتی کشور است. امکانات و تجهیزات بسیار مدرن و ارتباطات فراوان پژوهشگران واحدهای این استان موجب شده تا تحقیقات قابل توجهی در شاخههای مختلف علمی در زمینه تولید علم صورت گیرد.
اکنون سیاست واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان همراستا با سیاستهای سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی به سمت پژوهشهای تقاضامحور است.
دستگاههایی که در دانشگاه آزاد اسلامی سمنان برند محسوب میشود
با توجه به اینکه یکی از لازمههای گام نهادن در مسیر توسعه علم و فناوری، دسترسی به آزمایشگاههای پیشرفته و افراد متخصص در این زمینه است که بتوانند به پژوهشگران و بخشهای بیرون دانشگاه خدمات لازم را ارائه کنند، دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان نیز با سرمایهگذاریهای هدفمند در این حوزه اکنون دارای 141 باب آزمایشگاه تخصصی مجهز به امکانات پیشرفته و 42 باب کارگاه به همراه کادر آزمایشگاهی و کارگاهی متخصص است.
با وجود ظرفیتهای پژوهشی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان در حوزههای مختلف اعم از تجهیزات آزمایشگاهی، نیروی انسانی، فضای کالبدی اطلاعات علمی و یافتههای پژوهشی، بیتردید با همگرایی و هماهنگی بین این ظرفیتها میتوان گام مؤثری در راه تولید و اشتغال علممحور برداشت.
آنا: چه دستگاهها و تجهیزات شاخصی در دانشگاه آزاد اسلامی سمنان دارید که حتی میتواند برند محسوب شود؟
صفاخواه: از جمله دستگاهها و تجهیزات آزمایشگاهی شاخص واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان که میتوانند به عنوان برند محسوب شوند میتوان دستگاه CNC، دستگاه تست میلگرد یونیورسال، ذوب و انجماد بتن، نفوذناپذیری بتن و دستگاههای آزمایشگاه سازه مربوط به واحد سمنان، دستگاههای جذب اتمی، GC ، FTIR ، HPLC، اسپکتروفتومتر دو پرتوی، اسپکتروفتومترUv-vis، مجموعه اسکیل لب دانشکده پزشکی، دستاگ فلوم تحقیقاتی شیبپذیر 10 متری مربوط به واحد شاهرود، دستگاههای تخصصی داروسازی، دستگاههای مرتبط با زمینه آنالیز دستگاهی و سنجشهای دقیق و دستگاههای در زمینه تحقیقات مولکولی و بیوتکنولوژی در واحد دامغان و نهایتاً دستگاه اتوآنالیزر برای تعیین فاکتورهای خونی، دستگاههای رادیولوژی، سونوگرافی سیار و آندوسکوپی در حوزه دامپزشکی در واحد گرمسار را نام برد.
آنا: کاربرد این دستگاهها برای چه گروههای تحصیلی و پژوهشی است؟
صفاخواه: از این دستگاهها هم به عنوان تجهیزات آموزشی در دروس آزمایشگاههای گروههای آموزشی دانشگاه استفاده میشود و هم قابل استفاده برای اشخاص حقیقی و شرکتهای حقوقی برای امور پژوهشی طبق قوانین ساها است.
آنا: آیا آزمایشگاههای شما به آزمایشگاه همکاراستاندارد تبدیل شده است؟
صفاخواه: با توجه به تجهیزات آزمایشگاهی موجود در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان و بهرهگیری از تخصص اعضای هیئت علمی و کارشناسان خبره دانشگاه اقدامات اولیه لازم برای اخذ مجوز همکاراستاندارد برای آزمایشگاه تخصصی بزرگ مقیاس سازه واحد سمنان و آزمایشگاه صنایع غذایی واحد شاهرود صورت گرفته است.
ساخت دستگاه تبسنج مادون قرمز
اکنون مجوز آزمایشگاه همکاراستاندارد وزارت بهداشت برای دو تست سمیت سلولی و اندازهگیری سطح پروتئین در واحد شاهرود و مجوز آزمایشگاه همکار درباره فلزات سنگین توسط واحد دامغان اخذ شده است. بررسیهای لازم نیز برای تکمیل تجهیزات دیگر آزمایشگاهها و تبدیل آنها به آزمایشگاه همکاراستاندارد در دست انجام است.
آنا: تاکنون چه اقداماتی برای گسترش دانش آزمایشگاهی و علمی دانشگاه متبوعتان داشتهاید؟
صفاخواه: رویکرد کلی دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان در این باره تأکید بر آموزش مستمر به کارشناسان برای تسلط هرچه بیشتر و بهروزتر کارشناسان آزمایشگاه در زمینههای مربوط به فعالیتهای خود است. در این راستا از ظرفیت آموزشی و تجربی استادان مربوط در سایر دانشگاهها، شرکتها و سازمانها نیز استفاده شده است.
آنا: با توجه به شعار سال (جهش تولید) در آزمایشگاهها و کارگاههای واحد متبوعتان چه برنامههایی برای کمک به رونق و جهش تولید در سال جاری دارید؟
صفاخواه: دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان در راستای منویات مقام معظم رهبری برای جهش تولید و با توجه به شیوع ویروس منحوس کرونا، امکانات آزمایشگاهی را در مسیر پیشگیری از شیوع این بیماری و مبارزه با آن بسیج کرد و از نتایج آن میتوان ساخت دستگاه تبسنج مادون قرمز، مدل ثابت غیرلمسی در دانشگاه آزاد اسلامی سمنان، ساخت دستگاه اکسیمتر در دانشگاه آزاد اسلامی سمنان و تشکیل گروه تحقیقاتی مهندسی پزشکی در این دانشگاه را نام برد.
تولید بیش از 2 هزار لیتر مایع ضدعفونی دست و محیط در آزمایشگاه مهندسی شیمی با همکاری شرکت داروسازی کیمیا طیران زکریا مستقر در مرکز رشد پرفسور حسابی دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود، تقطیر و تولید حدود 400 لیتر الکل، استفاده از برج تقطیر مایع به مایع در آزمایشگاه مهندسی شیمی واحد شاهرود و تحویل آن به مراکز درمانی و استریلسازی روزانه بیش از یکهزار ماسک ساخته شده توسط کمیته مبارزه با کرونا شهرستان شاهرود به وسیله دستگاه اتوکلاو موجود در آزمایشگاه صنایع غذایی این واحد از دیگر نتایج و دستاوردها در حوزه آزمایشگاه و تحقیقات است.
در ادامه و در راستای منویات مقام معظم رهبری و تأکید ایشان بر گام نهادن در مسیر تولید دانشبنیان قصد داریم با استفاده از ظرفیتهای آزمایشگاهی استان سمنان گامهای عملی برای تحقق شعار جهش تولید برداریم.
آنا: در زمینه سامانههای ساها و ساتا چه فعالیتهایی داشتهاید؟
صفاخواه: در این باره از دستگاهها و تجهیزات آزمایشگاهی استان سمنان لیستبرداری، تعرفههای مربوط تعیین و در این سامانهها تعریف شده است. دفترچه کاتالوگی برای معرفی تجهیزات آزمایشگاهها و کارگاهها معرفی شده که در اختیار شرکتهای صنعتی، مراکز تحقیقاتی، سازمانها و سایر دانشگاهها قرار داده شده است.
انتهای پیام/4078/4062/
انتهای پیام/