چگونه از پوست خود در برابر مواد ضدعفونیکننده کرونا مراقبت کنیم؟
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، فهیمه عبدالهی مجد که در بیمارستان شهدای تجریش مشغول به کار است، درخصوص مشکلاتی که مواد ضدعفونی کننده شستشوی دست با شیوع ویروس کرونا برای افراد پیش آورده و راهکارهای پیشگیری اظهار کرد: یکی از مهمترین راهها برای اینکه از انتقال بیماری کرونا جلوگیری شود، شستشوی مکرر دستهاست.
وی افزود: طبیعتاً شستشوی دستها مخصوصاً با مواد شوینده و مواد ضدعفونیکننده یا حتی استفاده از دستکشهای لاتکس در بعضی از افراد ممکن است خشکی پوست و حتی در موارد شدیدتر باعث اگزما و علائمی مثل خارش و قرمزی و پوسته شدن شود. در این شرایط مهمترین کار پیشگیری است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: به هر حال مجبوریم دستها را بشوییم ولی باید اقداماتی انجام دهیم که از این اختلالات پیشگیری کند. موقع استفاده از مواد شوینده، حتماً از شویندههایی استفاده کنیم که کرمدار یا گلیسرینه هستند و برای شستشو از آب ولرم استفاده کنیم.
عبدالهی مجد ادامه داد: آب خیلی سرد و آب خیلی گرم ممکن است به پوست آسیب برساند و بعد از هر بار شستشو در صورت امکان مخصوصاً وقتهایی که در منزل هستیم از چربکنندههای پوست استفاده کنیم و اینجا توصیه میکنیم مخصوصاً کسانی که مجبورند زیاد دستهایشان را بشویند یا اینکه سابقه اگزما یا خشکی پوست دارند، بهتر است از کرمهایی استفاده کنند که بر پایه وازلین یا اوسرین هستند چون اینها چربکنندگیاش بیشتر است.
وی همچنین تصریح کرد: کسانی که اگزما یا خشکی پوست دارند، اگر مجبورند دستکش استفاده کنند و اگر سابقه حساسیت مخصوصاً به دستکشهای لاتکس دارند، دستکشهایی که لاتکسفری هستند استفاده کنند که در این زمینه دستکشهای نیتریل لاتکسفری توصیه میشود و میتوانند از آنها استفاده کنند، معمولاً پوست دیگر به این نوع دستکش حساسیت نشان نمیدهند و مثل لاتکس هم میتواند در برابر ویروس محافظت ایجاد کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عنوان کرد: افراد برای انجام کارهای منزل، شستشوی ظروف یا کارهای دیگر حتماً از دستکشهای نخی زیر دستکشهای پلاستیکی استفاده کنند که این کار احتمال حساسیت پوست به دستکشهای پلاستیکی را کمتر میکند.
عبدالهی مجد ادامه داد: اگر دیگر علائم اگزما در افراد ایجاد شده برای مثال قرمزی شدید و خارش شدید پوست یا پوسته پوسته شدن را مشاهده میکنند باید به پزشک مراجعه کرده و بر اساس شدت علائم داروهای مختلفی برای آنها تجویز شود.
وی به افرادی که میخواهند لیزر پوست و تزریق ژلهایی مثل بوتاکس انجام دهند، گفت: هنوز زمان مناسب فرا نرسیده و بهتر است این اقدامات زیبایی انجام نشود، مخصوصاً کارهایی مثل لیزر که به هر حال روی پوست یک اتفاقی که میافتد، برای مثال مو میسوزد یا قسمتی از اپیدرم پوست یا لایههای سطحی پوست دچار سوختگی میشود، آن بخار یا دودی که ایجاد میشود ممکن است حاوی ذرات پوست باشد و خودبهخود وارد مخاط چشم، بینی یا دهان شده و باعث انتقال بیماری شود و الان خیلی زمان مناسبی نیست ولی بهتر است با پزشک متخصص پوستشان در این زمینه مشورت کنند چرا که پزشک متخصص پوست بهتر میتواند افراد را راهنمایی و کمک کند و بر اساس شرایط آن بیمار یا فرد تصمیم بگیرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه ویروس کرونا از طریق پوست بهراحتی منتقل میشود یا خیر، تصریح کرد: ما نیز در بیمارستان شهدای تجريش بیمارانی را داشتیم که مبتلا به کرونا بودند و یکسری ضایعات جلدی خاصی در آنها بروز کرده بود. البته هر روز مقالههای جدیدی در مورد همین تظاهرات پوستی بیماری کرونا منتشر میشود ولی مردم نباید نگران باشند، هر ضایعه پوستی نشاندهنده بیماری کرونا نیست و باید با پزشکشان مشورت کنند.
عبدالهی مجد در پایان خاطرنشان کرد: یکسری ضایعات پوستی خاص است که البته آنها هم باز اختصاصی ویروس کرونا نیست و در بیماریهای ویروسی دیگر هم ما این ضایعات پوستی را میتوانیم ببینیم.
انتهای پیام/4133/پ
انتهای پیام/