صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۵ - ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۹

بررسی عملکرد شبکه خبر و رادیو پیام در پوشش اخبار زلزله تهران

با توجه به اهمیت فضای‌ مجازی و تغییر مصرف رسانه‌ای مردم، حضور فعال متولیان بحران ازجمله صداوسیما و سازمان مدیریت بحران کشور در مواقع اضطراری در رسانه‌ها ضروری است .
کد خبر : 488287

گروه اجتماعی خبرگزاری آنا-اکبر نصر الهی؛ عملکرد شبکه خبر و رادیو پیام در پوشش اخبار زلزله درخور قدردانی و گامی روبه‌جلو است ؛ پوشش ویژه این رویداد از ساعت حدود ۲.۱۵دقیقه در شبکه خبر و ارتباط تلفنی و تصویری متعدد با خبرنگاران و مسئولان ازجمله این اقدامات قابل‌انتظار است.


راهبرد شبکه خبر در پوشش اخبار زلزله فعال اما رویکرد آن همانند قبل کمی و رویدادی بود؛ باوجود بسیج خبرنگاران شبکه خبر و ارتباط زنده تلفنی و تصویری با آنان، غلبه رویکرد کمی و  آمادگی محتوایی ناکافی در گزارش بحران مشهود بود؛ استفاده از واژه هایی مثل" هنوز به پمب بنزین حمله نشده است"، اگر چه سهوی بود اما از نکات قابل ذکر است.


شروع زیر نویس شبکه خبر از حدود ۱.۴ دقیقه #باتاخیر اما ارتباط با مسئولان از حدود ساعت ۱ بامداد خیلی سریع ( آقایان دکتر مرادی، سلیمی، مهماندار، کولیوند، نجار و... ) بود. باوجوداین ادعای آقای سلیمی رئیس سازمان امداد و نجات در ساعت حدود ۱ بامداد مبنی اعزام تیم‌های ارزیاب فقط چند دقیقه بعد از زلزله و هماهنگی با این تیم‌ها در این مدت کم ، شایسته پیگیری و درخور تامل است.
استفاده از کارشناسان مرتبط و مطمئن در ارتباطات تلفنی و تصویری در مواقع بحران ضروری است اما شبکه خبر تا ساعت نوشتن این یادداشت فقط با سه روانشناس و کارشناس مذهبی ( دکتر حاجی‌آبادی در ساعت ۲.۳۶ دقیقه ، دکتر قیصری در ساعت ۳.۴۳دقیقه و آقای شهاب مرادی در ساعت ۳.۵۵ دقیقه ) ارتباط تلفنی داشت .
 مردم در کنار نیاز خبری به اطلاعات آموزشی در زمان بحران نیاز دارند. باوجوداینکه رسانه‌های حرفه‌ای از قبل بسته‌های آموزشی تصویری و گرافیکی و ... را آماده و در این مواقع انتشار می‌دهند اما شبکه خبر از این ظرفیت استفاده نکرده است. در مقابل در فضای مجازی به این نیاز به‌وفور پاسخ داده شده است .
 پخش زنده تصاویر نخستین جلسه مدیریت_بحران دماوند در ساعت ۳.۷ دقیقه مهم اما به نظر می‌رسد نخستین ارتباط با خبرنگار در ساعت ۳.۳۷ با تأخیر بوده است.
 اگرچه آقای نجار غائب بزرگ بحران کرونا بوده است اما سایت سازمان مدیریت بحران برخلاف بحران گذشته به خبر مرتبط ( مصاحبه با نجار، دستور وزیر کشور به استاندار تهران ، احتمال وقوع پس‌لرزه‌های دیگر) را منتشر کرده است که با توجه به انتقادهای قبلی‌ام به این سازمان ، قدم درخور قدردانی است.


 با توجه به اهمیت فضای‌ مجازی و تغییر مصرف رسانه‌ای مردم، حضور فعال متولیان بحران ازجمله صداوسیما و سازمان مدیریت بحران کشور ضروری است .


انتهای پیام/4145


انتهای پیام/

ارسال نظر