صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۵ - ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۹
آنا بررسی می‌کند؛

پرداخت بدهی‌های سرخابی‌ها بهترین میراث وزیر ورزش / بی‌نیازی به وعده خصوصی‌سازی

وزیر ورزش با انتخاب مدیران مجرب می‌تواند کاری کند که سرخابی‌ها بدهی نداشته باشند و این کار از خصوصی‌سازی این دو باشگاه مهم‌تر است.
کد خبر : 488109

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، با نگاهی به مدیریت ورزش ایران، وعده‌های متعددی را از سوی مدیران عالی‌رتبه مشاهده می‌کنیم که بسیاری از آن‌ها محقق نشده است. یکی از مهم‌ترین وعده‌های داده شده، بحث واگذاری باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی بوده است. مدیران متعددی بارها به این نکته تأکید کردند که سرخابی‌ها واگذار می‌شوند اما هیچ‌گاه این وعده‌ها شکل حقیقی به خود نگرفته است و باور اینکه روزی این دو باشگاه خصوصی می‌شوند در باور مردم و به‌خصوص تعقیب‌کنندگان فوتبال نمی‌گنجد.


در سال 93 محمود گودرزی که وزیر ورزش بود، اعلام کرد؛ در رأس اقدامات اجرایی وزارتخانه بحث واگذاری استقلال و پرسپولیس از طریق مزایده عمومی است. مزایده‌ای که هیچ‌گاه به خاطر تأیید نشدن اهلیت خریداران به سرانجام نرسید و نهایتاً این دو باشگاه خصوصی نشدند.


اوج اتفاقات زمان گودرزی در سال 94 بود که خریداران متعددی به‌خصوص برای باشگاه پرسپولیس وارد عمل شدند اما هیچ‌یک از آن‌ها اهلیت لازم خریداری سرخابی‌ها را نداشتند و نهایتاً این غائله به اتمام رسید و مشخص شد دولت عزمی برای واگذاری سرخابی‌ها ندارد و به‌دنبال یافتن بهانه‌های راهی برای جلوگیری از خصوصی‌سازی سرخابی‌هاست.


سال 96 بود که مسعود سلطانی‌فر، وزیر ورزش و جوانان فعلی بحث واگذاری سرخابی‌ها را به‌دفعات در اظهارنظرهای خود مطرح کرد. او این وعده را داد که تا پایان سال 96 سرخابی‌ها واگذار می‌شوند اما با ورود به ماه پایانی این سال وی از واگذاری این دو باشگاه تا پایان 6 ماهه اول سال 97 خبر داد و در شهریور این سال نیز وعده داد واگذاری سرخابی‌ها تا انتهای سال اجرایی می‌شود. جالب است که رفتار مشابه وزیر ورزش در سال 98 نیز مشابه دو سال قبل بود و بحث واگذاری استقلال و پرسپولیس در حد حرف باقی ماند.


در شرایطی که در حال سپری کردن دومین ماه از سال 99 هستیم، بحث خصوصی‌سازی سرخابی‌ها با شدت و حدت بیشتری مطرح می‌شود و وزیر ورزش از عزم جدی برای واگذاری سرخابی‌ها سخن می‌گوید. حتی در این زمینه چندین ساختمان به اموال این دو باشگاه اضافه شده تا آن‌ها بتوانند صلاحیت ورود به بازار فرابورس را پیدا کنند اما این صحبت‌ها نشان‌دهنده واگذاری سرخابی‌ها نیست چراکه در حال حاضر آن‌ها در مجموع بالغ بر 200 میلیارد تومان بدهی دارند که 18 ماه پیش این بدهی‌ها تقریباً صفر شده بود و بعد از چند سال بدون در نظر گرفتن بدهی مالیاتی که قرار بر معافیت دو باشگاه به خاطر فرهنگی بودن بود، سرخابی‌ها بدهی نداشتند.


در 18 ماه اخیر وزیر ورزش با انتخاب‌های غلطی که برای مدیریت این دو باشگاه داشته باعث شده تا حجم بدهی‌های سرخابی‌ها افزایش پیدا کند اما  بدون توجه به این مسئله بار دیگر وعده خصوصی‌سازی را سر می‌دهد. بهتر است وزیر ورزش برای آنکه میراث خوبی از خود در آخرین سال حضورش در سِمت رئیس وزارتخانه باقی بگذارد، مدیرانی را برای سرخابی‌ها انتخاب کند که بتوانند حداقل  بدهی به‌ جا نگذارند و بدهی‌های قبلی را پرداخت کنند.


انتهای پیام/4048/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر