صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۹ - ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
علیزاده در گفتگوی مشروح با آنا:

دولت شرکت‌های ناکارآمد را وارد بورس کند/ فرهنگ سهامداری به مردم آموزش داده شود

منتخب مردم سپیدان و بیضا در مجلس شورای اسلامی گفت: نباید اجازه دهیم این اتفاق میمون و مثبتی که در بازار سرمایه رخ داده و منابع از بازارهای کاذب به سمت بورس اوراق بهادار هدایت شده با تصمیم‌های غلط افراد آسیب ببیند و نقدینگی از بازار سرمایه خارج شود.
کد خبر : 488060

محسن علیزاده در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، درباره مسائلی که جذب نقدینگی در بازار سرمایه را با خطر مواجه می‌کند، اظهار کرد: در ادبیات مالی هر نوع فعالیت پولی را سرمایه‌گذاری نمی‌‌دانیم. سرمایه‌گذاری در اصل زمانی صورت می‌گیرد که افراد از مصارف کوتاه مدت خود چشم‌پوشی کرده و بخشی از درآمد خود را به امیدی که  در آینده از طرق گوناگون آن را افزایش دهند تجمیع کنند.


وی با بیان اینکه در واقع مفهوم سرمایه‌گذاری یعنی اینکه پول خود را در فرآیندی به‌کار بگیریم که در نهایت اصل پول را علاوه بر بازدهی داشته باشیم، افزود: متأسفانه یک تعریف غلط از سرمایه‌گذاری در کشور ما نهادینه شده که چندین دهه به اقتصاد آسیب وارد کرده است.


عوامل چرخش نقدینگی در بازار


این کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به اینکه در دهه‌های اخیر افراد به دلیل کاهش‌های مکرر و مداوم ارزش پول تمایل زیادی به سرمایه‌گذاری در بازارهای کاذب پیدا کردند، اظهار کرد: خرید طلا، ارز، ملک در واقع یک فرآیند اقتصادی نیست و مردم صرفاً به دلیل اینکه ارزش سرمایه خود را مقابل تغییرات حفظ کنند به آن تمایل دارند، لذا به چنین رفتارهایی سرمایه گذاری نمی‌گوییم.


منتخب مردم سپیدان و بیضا در مجلس یازدهم تصریح کرد: متأسفانه چنین روش‌هایی سبب چرخش تورم در کشور شد و نقدینگی‌های سرگردان در هر دوره به یکی از بازارهاگرایش داشتند که بازارهایی مانند طلا، خودرو، ارز، ملک از آنها متأثر می‌شدند. حتی در زمانی در دهه 70 این نقدینگی به سمت بازار گوشی‌های تلفن همراه و سیم‌کارت‌های تلفن رفت.


علیزاده خاطرنشان کرد: در چند دهه گذشته بستری به نام بورس اوراق بهادار فراهم شده که یکی از مکانیزم‌های جذب نقدینگی سرگردان در کشورهای توسعه یافته است و توانسته‌اند با فرهنگ‌سازی نقدینگی‌های سرگردان را به سمت این بازارها هدایت کنند و کسب و کارهای اقتصادی انجام دهند.



فلسفه وجود بورس در واقع تأمین مالی سریع، آسان و کم هزینه برای شرکت‌های تولید کننده است و به سرمایه‌گذار خرد امکان می‌دهد وارد پروژه‌های کلان سرمایه‌گذاری شود.



وی با تأکید براینکه فلسفه وجود بورس در واقع تأمین مالی سریع، آسان و کم هزینه برای شرکت‌های تولید کننده است، گفت: با این مکانیزم سرمایه‌داران خرد که قادر به سرمایه‌گذاری در پروژه‌های کلان نیستند می‌توانند وارد روند سرمایه‌گذاری و تولید شوند.


این کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه مردم دو راه برای سرمایه‌گذاری فراروی خود دارند، اظهار کرد: بهترین فرصت برای سرمایه‌گذاران خرد این بود که پول خود را در اختیار بانک‌ها قرار دهند و آنان به نمایندگی از مردم در پروژه‌های کلان اقتصادی سرمایه‌گذاری کنند و بخش کمی از آن را به صاحب سپرده بدهند که در سال‌های گذشته این سیاست در کشور ما به شدت شکست خورد و عمده مشکلات از جانب بانک‌ها به سیستم‌های اقتصادی منتقل شد که پیامدهای منفی آن برای همه هویدا بود.


فرهنگ سهامداری به مردم آموزش داده شود


علیزاده راه دوم حفظ سرمایه‌های خرد برای مردم را خرید اوراق بهادار عنوان کرد و گفت: بازار سرمایه فی‌نفسه بهترین گزینه برای جذب نقدینگی‌های سرگردان است؛ چون شرکت‌های تولیدی از این طریق منابع خوبی در اختیار می‌گیرند‌.


وی با اشاره به اینکه باید تلاش کنیم نقدینگی که جذب بازار سرمایه‌شده از آن خارج نشود تا بازار سرمایه بتواند رسالت اصلی خود را انجام دهد، اظهار کرد: متأسفانه امروز افراد بدون آشنایی و آموزش‌های لازم و بدون اینکه فرهنگ سهامداری را به آنان آموخته باشند جذب بازار سرمایه می‌شوند.



نباید اجازه دهیم نقدینگی که جذب بازار سرمایه‌شده از آن خارج شود تا بازار سرمایه بتواند رسالت اصلی خود را انجام دهد. 



منتخب مردم سپیدان و بیضا در مجلس یازدهم ادامه داد: خوشبختانه گرایش زیادی به بازار سرمایه پیدا شده و متأسفانه برخی افراد با ذهنیت بازارهای کاذب وارد بورس شده‌اند و سهام و اوراق بهادار را به‌عنوان کاغذی نگاه می‌کنند که با سفته بازی می‌توانند از آن بازدهی گرفت.


این کارشناس مسائل اقتصادی با تأکید براینکه برگ سهام و اوراق بهادار نشان دهنده دارایی و میزان مالکیت یک فرد در یک شرکت است، افزود: باید ابتدا این را به مردم بیاموزیم که این اوراق سند مالکیت آنهاست.


علیزاده گفت: بازار سرمایه اکنون نشان می‌دهد مردم به بسیاری از سهام‌هایی که فرصت رشد دارند، تمایلی نشان نمی‌دهند؛ چون گروه زیادی از سرمایه‌گذاران ناآگاه دنبال گزینه‌هایی هستند که بازده سریع داشته باشد، بنابراین این سرمایه‌گذاری‌ها با دیدگاه سفته‌بازی در سهم‌های کوچک حباب ایجاد کرده و بازار به دلیل ورود افراد جدید و ناآگاه قدرت تحلیل و تشخیص سهام ارزشی از غیر ارزشی را ندارد و سهام‌هایی که فرصت رشد دارد را از سهام‌هایی که فرصت رشد ندارد تشخیص نمی‌دهد.


نگذاریم اتفاق خوشایند در بورس با رفتارهای غلط آسیب ببیند


منتخب مردم سپیدان و بیضا در مجلس یازدهم خاطرنشان کرد: نباید اجازه دهیم این اتفاق میمون و مثبتی که در بازار سرمایه رخ داده و منابع از بازارهای کاذب به سمت بورس اوراق بهادار هدایت شده با تصمیم‌های غلط افراد آسیب ببیند و نقدینگی از بازار سرمایه خارج شود و بار دیگر به سمت و سویی برود که برای اقتصاد مشکل ایجاد کند و همچون گذشته تخریب‌های را داشته باشد.



راه سرمایه‌گذاری صحیح در بورس رعایت فرهنگ سرمایه‌گذاری از طریق توسعه خدمات تحلیل‌ حرفه‌ای و آموزش افراد برای ورود به بورس است که صدا و سیما باید به آن ورود کند.



وی راه سرمایه‌گذاری صحیح در بورس را رعایت فرهنگ سرمایه‌گذاری از طریق توسعه خدمات تحلیل‌ حرفه‌ای و آموزش افراد برای ورود به بورس عنوان کرد و گفت: باید صدا وسیما برنامه‌های قوی‌تری برای آموزش مردم تولید کند و فرهنگ سرمایه‌داری را آموزش دهد.


علیزاده اضافه کرد: متأسفانه این روزها دیده می‌شود برخی مجریان تلویزیون ناآگاهانه افکار مخرب را نسبت به بازار سرمایه به مردم القا می‌کنند و در حالی که تخصصی در رابطه با بازار سرمایه ندارند، درباره آن صحبت می‌کنند.


وظیفه دولت و مجلس در قبال بازار بورس


منتخب مردم سپیدان و بیضا در مجلس یازدهم تصریح کرد: بهترین فرصت برای دولت و مجلس است که با ورود این نقدینگی‌ها شرکت‌هایی که تاکنون با مدیریت فشل و ناکارآمد دولتی اداره می‌شدند را به بورس ببرند و عرضه اولیه را افزایش دهند تا این شرکت‌ها از دست مدیران ناکارآمد دولتی خارج و به دست افراد متخصص اقتصاددان سپرده شود تا از طرفی وضعیت شرکت‌ها بهبود پیدا کند و از سوی دیگر نقدینگی‌ها به جای ایجاد حباب در بازار جذب سرمایه‌گذاری‌های جدید شود که این اتفاق خوب و خوشایندی برای اقتصاد رقم می‌زند.


این کارشناس مسال اقتصادی خاطرنشان کرد: اگر مراقب بازار سرمایه نباشیم خروج این سرمایه‌ها می‌تواند اتفاقات ناخوشایندی که  پیش از این در بازار ارز اتفاق افتاد را بار دیگر رقم بزند. سیاست حمایت از بازار سرمایه می‌تواند به اقتصاد ما کمک کنند.


انتهای پیام/4034/


انتهای پیام/

برچسب ها: بازار بورس
ارسال نظر