صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۹:۲۱ - ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹

ضوابط اقامتگاه‌های سنتی بررسی شد

ضوابط ارزیابی و درجه‌بندی اقامتگاه‌های سنتی بررسی شد. این اماکن اقامتی تا کنون ضوابط و استاندارد نوشته‌شده‌ای نداشتند.
کد خبر : 487869

به ‌گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، ولی تیموری ـ معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ در جلسه کارگروه تدوین ضوابط ارزیابی و درجه‌بندی اقامتگاه‌های سنتی، یادآور شد: در مباحث مرتبط با کیفیت خدمات گردشگری موضوعی با عنوان تهیه ضوابط و استانداردهای فنی و کیفیت وجود دارد تا واحدهای گردشگری بر اساس آن درجه‌بندی شوند و حداقل‌های استاندارد و نوع خدماتشان مشخص شود. تدوین این ضوابط برای مردم مشخص می‌کند اگر در یک هتل سه یا چهارستاره اقامت دارند، باید منتظر دریافت چه خدماتی باشند. همچنین زمانی که وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی درجه آن‌ها را تأیید کرده است، مردم به اعتماد این وزارتخانه در آن مراکز اقامت می‌کنند.


وی ادامه داد: درجه‌بندی واحدها مبنای نرخ‌گذاری است و از این نظر برای گردشگران اهمیت دارد. در این راستا ارتقای کیفیت خدمات گردشگری یکی از اولویت‌های معاونت گردشگری بوده، برای انجام این کار باید تعدادی شاخص آماده می‌کردیم که متأسفانه در طول سال‌های گذشته تعریف و تدوین نشده بود و خلأ وجود داشت.


معاون گردشگری افزود: در طول تاریخ صنعت گردشگری ایران تنها برای چهار موضوع ضابطه وجود داشت، اما اکنون این ضوابط برای ۲۹ مصداق از تأسیسات گردشگری درحال آماده‌سازی است.


تیموری گفت: در دو سال گذشته ضوابط موجود بازنگری و تعدادی اضافه شد؛ ضوابط هتل‌ها نیز به‌روزرسانی شد و برای هتل‌آپارتمان‌ها ضوابط جدیدی تنظیم شد. سفره‌خانه‌های سنتی و اقامتگاه‌های بوم‌گردی به این مجموعه اضافه شدند، مهمان‌پذیرها از گذشته ضوابطی داشتند که کامل نیست و باید به‌روزرسانی شود و برای سایر واحدها نیز ضابطه وجود ندارد.


او از تهیه ضوابط جدید برای شش گروه جدید شامل مجتمع‌های گردشگری، اقامتگاه‌های سنتی، مراکز سرگرمی و تفریحی، هتل بیمارستان، دهکده‌های سلامت، کمپین‌ها و اردوگاه‌ها با همکاری دانشگاه علامه طباطبایی خبر داد و افزود: تدوین ضوابط ارزیابی و درجه‌بندی اقامتگاه‌های سنتی حداقل هفت ماه زمان صرف کرده و نسخه نهایی پیش‌نویس این ضوابط امروز مرور شد.


معاون گردشگری با اشاره به مشکلات سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های اقامتی و ناتوانی در جذب سرمایه‌های خارجی، اظهار کرد: اقامتگاه‌های سنتی می‌تواند نقطه قوت کشور باشد. ایران دارای بناهای تاریخی بسیاری است و با توجه به اینکه این اقامتگاه‌ها بر اساس فرهنگ، سنت و تاریخ کشور شکل‌ گرفته است، می‌تواند مجموعه ارزشمندی باشد و این امکان را می‌دهد تا خلأ موجود برطرف شود.


تیموری بیان کرد: علاوه بر اینکه گردشگر می‌تواند در این مکان‌ها اقامت کند، فرصتی فراهم می‌شود تا با فرهنگ، تاریخ و آداب‌ورسوم آن منطقه آشنا شود. بنابراین اقامتگاه‌های سنتی نه به‌عنوان مرکز اقامتی بلکه به‌عنوان یک جاذبه تاریخی و فرهنگی مورد توجه است و همیشه سعی کردیم تا از نظرات تمام صاحب‌نظران این حوزه در سراسر کشور برای تدوین ضوابط ارزیابی و درجه‌بندی اقامتگاه‌های سنتی استفاده کنیم. در ماراتن تنگاتنگ میراث‌فرهنگی و گردشگری قرار داشتیم که هم باید ویژگی‌ها و ظرافت‌های تاریخی و میراث‌فرهنگی را مدنظر قرار می‌دادیم و هم نگاه توسعه‌ای گردشگری را لحاظ می‌کردیم.


انتهای پیام/4127


انتهای پیام/

برچسب ها: ولی تیموری
ارسال نظر