تاثیر کرونا بر اقتصاد کشورهای در حال توسعه
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از مرکز سیسات مرکز تحقیقات سیاست علمی، رضا حافظی، پژوهشگر مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در اولین نشست آنلاین این مرکز گفت: چالشهای اقتصادی که به دلیل شیوع کرونا در جهان ایجاد شده است بر کشورهای در حال توسعه آسیب بیشتری خواهد گذاشت. رصدها نشان میدهد که تفاوت بحران اقتصادی ۲۰۲۰ با بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ در این است که بحران سال جاری از استارتآپها آغاز میشود و به نهادهای مالی میرسد.
وی یکی دیگر از چالشهایی که به دنبال شیوع کرونا پیش میآید را چالش زنجیره تامین دانست و بیان کرد: زنجیره تامین، شبکهای از افراد، سازمانها و فعالیتها است که قرار است ارزش خلق کنند. شاید بتوان نام بحران اقتصادی سال ۲۰۲۰ را بحران زنجیره تامین گذاشت. اختلال در زنجیره تامین کیفیت نظام سلامت را کاهش میدهد.
پژوهشگر مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور افزود: کشورهایی در این تلاطم دوام میآورند که سرمایه لازم را داشته باشند، بتوانند قرنطینه را مدیریت کنند و فعالیتهای اقتصادی را به تدریج آغاز کنند. باید قبول کنیم این بیماری بخشی از جامعه است و باید خودمان را با آن تطبیق دهیم.
حافظی درباره یکی از معایب قرنطینه عنوان کرد: وقتی مردم در حالت قرنطینه باشند شاهد کاهش اعتماد عمومی به نظام سلامت خواهیم بود که البته این موضوع با دخالت رسانهها قابل حل است.
وی در ادامه درباره نقش دولتها در دوران پساکرونا تاکید کرد: دولت میتواند به عنوان سرمایهگذار، حامی و ناظر در بالادست زنجیره تامین حاضر شود و پایین دست زنجیره تامین را که فضای رقابتیتری است به شرکتهای خصوصی بسپارد. الان شرایطی پیش آمده که میتوان این تغییر را داشته باشیم. دولتها از استارتآپها و شرکتهای خصوصی که هنوز به سودآوری نرسیدهاند ولی توانستهاند از اشتغالزایی حمایت کنند.
پژوهشگر مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور ادامه داد: کووید-۱۹ آخرین تجربه ما نخواهد بود. با توجه به بررسیهایی که کردم، اپیدمیولوژیستها در دو سه سال اخیر پیشبینی کرده بودند که با بیماریهای فراگیر روبهرو شویم.
حافظی همچنین با اشاره به اینکه کرونا با افزایش تجارت الکترونیک، هوشمندسازی، توسعه اقتصاد در ارائه خدمات پلتفرمی و نفوذ ارزهای مجازی آینده را به ما نزدیک کرده است، گفت: کووید-۱۹ تنها بحران جهانی ما نیست. ما سالها است با پدیده تغییر اقلیم مواجه هستیم اما چون تدریجی رخ میدهد حساسیت کمتری به آن داریم.
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/