صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۵ - ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
مدیر کل ارتباط با صنعت وزارت علوم خبر داد؛

حضور ۸۰ دانشگاه در میدان مبارزه با کرونا

مدیر کل ارتباط با صنعت وزارت علوم از حضور و فعالیت بیش از ۸۰ دانشگاه در سراسر کشور در میدان مبارزه با کرونا خبر داد.
کد خبر : 487687

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محمد سعید سیف در خصوص اقدامات دانشگاه‌ها برای کمک رسانی به دستگاه‌ها و نهادهای مختلف بمنظور مقابله با بیماری کرونا با بیان اینکه به جرات می‌توان مدعی شد؛ تقریباً هیچ دانشگاهی در کشور نبوده که درگیر مشارکت در حوزه مقابله با کرونا نشده باشد، گفت: دانشگاه‌ها در بخش‌های مختلف، فعالیت‌های خوب و ثمربخشی داشته‌اند و بر اساس آخرین گزارش‌های ارسال شده بیش از ۸۰ دانشگاه در این رابطه اقداماتی را انجام داده‌اند.


وی با اشاره به اینکه، دانشگاه‌ها علاوه بر رفع موانع پیش آمده در برگزاری کلاس‌های درس و ایجاد آموزش‌های مجازی، دغدغه‌های اجتماعی و عمومی ناشی از شیوع کرونا را هم در اولویت اقدامات خود قرار دادند، افزود: در بخش دانشجویی، خوشبختانه اقدامات موثری توسط دانشجویان چه در داخل دانشگاه و چه خارج از آن صورت گرفته که هم شامل اقدامات علمی و عملی در راستای طراحی، ساخت و تولید تجهیزات و مواد ضروری برای مقابله با کرونا بوده و هم در جهت مسئولیت‌های اجتماعی و کمک رسانی به مردم، در قالب گروه‌های دانشجویی در دانشگاه‌های سراسر کشور، انجام شده است.


سیف ادامه داد: بحث دیگر، موضوع کمک به مسائل مشاوره‌ای و امور اجتماعی است. در این باره و برای بررسی تاثیرات کرونا بر حوزه‌های مختلف جامعه، پژوهشگاه علوم انسانی و سایر مراکز علمی مرتبط، گزارش‌هایی را تهیه و سامانه‌هایی را راه اندازی کرده‌اند. همچنین بسیاری از اساتید، با برگزاری نشست‌های تخصصی آنلاین، با دقت پیامدهای اجتماعی و اقتصادی کرونا را مورد بحث قرار داده‌اند.


مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم با اشاره به راه اندازی سامانه‌های تخصصی، گفت: از جمله این سامانه‌ها که با هدف کمک به جلوگیری از روند پرشتاب شیوع کرونا ایجاد شده، سامانه "ماسک" است. ضمن اینکه یک سامانه پایشی نیز چند روز پیش، توسط دانشگاه علم و صنعت راه اندازی شد؛ سامانه‌ای که در واقع، به منظور بررسی بیماری‌هایی با قابلیت اپیدمی راه اندازی شده است.


وی با بیان اینکه پژوهشگران و اساتید دانشگاه صنعتی شریف تحقیقات خوبی در راستای امکان استفاده از عکس‌های معمول رادیولوژی برای تشخیص کرونا، صورت داده‌اند، افزود: در مجموع دانشگاه‌های صنعتی کشور از همان روز اول، با قدرت و نقشی پر رنگ قدم به میدان مقابله گذاشته و اقدامات موثری داشتند؛ اقداماتی که از موارد ساده‌ای همچون تولید ماسک شروع شد و اکنون به مسائل پیچیده همچون ساخت انواع دستگاه‌های کمک تنفسی (Ventilator) رسیده است.


سیف با اشاره به اینکه وزارت علوم در این مدت، کمک‌های مالی و تسهیلات خاصی را هرچند محدود و در قالب کمک برای امکان سازی ساخت تجهیزات مورد نیاز در اختیار برخی پروژه‌ها قرار داده است، ادامه داد: در این راستا شاهد راه اندازی خط تولید الکل با خلوص ۸۶ درصد منطبق با استانداردهای سازمان بهداشت جهانی توسط پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی بودیم. همچنین پژوهشگاه ژنتیک، با راه اندازی یک آزمایشگاه مجهز، از همان روزهای نخست، کمک‌رسان وزارت بهداشت را در انجام تست‌های تشخیص بوده است.


مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، راه اندازی خط تولید اتانول زیستی توسط پژوهشکده فناوری‌های نوین زیستی دانشگاه زنجان، ساخت دستگاه سنجش از راه دور بوسیله پژوهشگران دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد، تولید پلاسمای سرد حاوی عوامل ضد میکروبی، توسط محققان دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، فراهم کردن امکان افزایش جذب ذرات ماسک‌های کادر درمانی با استفاده فناوری پلاسما، توسط پژوهشگران دانشگاه شهید بهشتی، ساخت دستگاه افشانه اتوماتیک، بوسیله محققین دانشگاه مازندران و ساخت کابین امواج ضدعفونی کننده، توسط پژوهشگران دانشگاه حکیم سبزواری را از جمله دیگر اقدامات برخی دانشگاه‌های کشور بر شمرد.


انتهای پیام/4040/


انتهای پیام/

ارسال نظر