صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۴۶ - ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۹

در ماه رمضان چه زمانی و چگونه ورزش کنیم؟

در ماه مبارک رمضان اگر روزه‌داران بخواهند ورزش را ترک نکنند باید بهترین تایم و بهترین روش را برای ورزش انتخاب کنند تا در طول روز دچار ضعف نشوند.
کد خبر : 487449

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا،هر ساله در اواسط ماه مبارک رمضان به دلیل طولانی بودن ساعات روزه‌داری و کوتاهی فاصله زمانی میان افطار تا سحر افراد در ساعات روزه‌داری دچار ضعف، بی‌حالی و خستگی مزمن می‌شوند که دلیل آن کاهش سوخت وساز و خارج شدن از حالت عادیه چرخه انرژی در بدن است. حال سوالی که در این دوره برای افراد ایجاد این است که این ضعف و بی‌حالی را چونه می‌شود از بین برد؟


برای حل مشکل ذکر شده راهی که پیشنهاد می‌شود این است که  2 تا 3 ساعت بعد از صرف افطار یا شام به مدت کوتاهی پیاده‌روی کنید، یا با انجام یکی از ورزش‌های هوازی سبک، متابولیسم بدن را بالا برده تا سرزندگی و نشاط به بدنتان بازگردد و بتوانید در طول روز فعالیت‌های طبیعی و روزمره خود را به نحو مطلوبی انجام دهید.به طور کلی مناسب‌ترین ورزش‌های هوازی برای ماه مبارک رمضان پیاده‌روی، شنا و دوچرخه‌ سواری هستند.اما از بین این ورزش‌ها پیاده‌روی مناسب‌تر از بقیه است چرا که برای تمام سنین مناسب است و علاوه بر همگانی بودن نیاز به تجهیزات و امکانات زیادی ندارد.


                                                                  


فواید پیاده‌روی


1-فایده‌ای که بیش از بقیه مد نظر ما است برای ماه مبارک،کمک این ورزش به هضم و جذب بهتر غذا و در نتیجه بالا بردن متابولیسم بدن و جلوگیری از یبوست و گرفتگی عضلات در ساعت روزه‌داری است، که تمامی این‌ها باعث بالا رفتن نشاط و شادابی شما در طول روز خواهد شد.


2-همچنین پیاده روی با تقویت عضلات قلب برای گردش خون در بدن فشار خون بالا را به طور موثری کاهش می‌دهد.


3-یکی دیگر از مشکلاتی که این ورزش می‍‌تواند در ماه مبارک حل کند، مشکل گوارش ناشی از پرخوری در وعده افطار است که با انجام پیاده رفع می‌شود.


4-افراد در وعده افطار معمولا برای جبران انرژی از دست رفته‌ خود در طول روزه مواد قندی زیادی مصرف می‌کنند که این باعث بالا رفتن قند آن‌ها می‌شود اما با پیاده روی می‌توانند باعث کاهش آن بشوند.


5- با پیاده‌روی استرس، افسردگی و اضطراب التیام می‌یابد و بی‌خوابی شبانه رفع می‌شود.


بیشتر بخوانید:ساعت طلایی ورزش در ماه رمضان در ویکی آنا


                                                                   


مضرات استخر رفتن در ماه مبارک رمضان


همانطور که گفتیم شنا هم از ورزش‌های مناسب برای ماه مبارک رمضان اما از پیاده روی بهتر نیست برای درک بهتر این مطلب چند تا معایب استخر رفتن در ماه مبارک رمضان را برای شما آورده‌ایم:


1-رفتن به استخر پس از افطار موجب سوءهاضمه می‌شود.


2-رفتن به استخر پس از افطار موجب فشار به معده و سوءهاضمه می‌شود، لذا توصیه می‌شود بین استخر و افطار 2 ساعت فاصله باشد.


3-باید در نظر داشت که هنگام ورزش‌کردن به خصوص ورزش‌های آبی، جریان خون از بخش‌های درونی بدن به سمت عضلات مایل می‌شود و این موضوع موجب اختلال در هضم غذا می‌شود.


4-رفتن به استخر به خصوص در ایام ماه مبارک رمضان پس از افطار که معده ساعت‌ها خالی است، فشار بیشتری به معده خالی که آماده هضم غذا شده است، وارد می‌کند.


نکاتی که باید کنار ورزش رعایت کرد


با اینکه ورزش فواید زیادی برای ما دارد و مشکلات زیادی را حل میکند اما باید در کنار آن چند نکته را نیز رعایت کرد چرا که در غیر اینصورت نه تنها با ورزش مشکلاتمون در ماه مبارک رفع نمی‌شود بلکه مشکلات بیشتر هم خواهد شد.برای فهمیدن این که چه نکاتی را باید کنار ورزش در ماه مبارک رمضان رعایت کرد باید به سراغ توصیه های فوق تخصص ورزش درماني دکتر شهرام آهنجان بریم:


دکتر شهرام آهنجان به بيان توصيه‌هايي به ورزشکاران براي داشتن يک ورزش مناسب در کنار روزه داري پرداخت و گفت: مهمترين مسئله‌اي که در ورزش کردن اهميت دارد تامين آب مورد نياز بدن است و از اين حيث توصيه مي‌شود ورزشکاران روزه دار در فاصله بين افطار تا سحر آب کافي بنوشند.


اين فوق تخصص ورزش درماني با تاکيد بر اهميت نوشيدن آب، افزود: آب مورد نياز بدن در طول روز هشت ليوان است و ورزشکاران روزه دار به منظور جلوگيري از کم آبي بدن خود بايد اين حجم از آب را در فاصله زماني بين افطار تا سحر و در فواصل زماني مناسب بنوشند.


آهنجان استفاده از مواد فيبردار و داراي املاح را به منظور ذخيره و نگهداري آب در بدن به افراد توصيه و استفاده از سبزيجات و ميوه‌ها در فاصله بين افطار تا سحر را مهم دانست.


اين فوق تخصص ورزش درماني مصرف ميوه‌ها را به جهت برخورداري از قندهاي ساده به ورزشکاران روزه دار توصيه کرد.


آهنجان در ادامه بهترين زمان براي ورزش کردن روزه داران را 1.5 تا 2 ساعت بعد از افطار دانست و گفت: در اين زمان مواد جذبي به بدن رسيده و ويتامين ها و انرژي مورد نياز بدن براي ورزش کردن تامين شده است.


آهنجان بلافاصله ورزش کردن پس از افطار را به علت حجم زياد مواد غذايي که مصرف شده است را نامناسب دانست و گفت: اين اقدام مي تواند دستگاه گوارش را با مشکل مواجه کند.


وي در ادامه به ورزشکاران روزه دار توصيه کرد: از گنجاندن مواد غذايي پيچيده و مرکب در وعده افطار خود خودداري کنند، چرا که اينگونه مواد معمولا زمان جذب طولاني مدت دارند.


اين فوق تخصص ورزش درماني استفاده از نان و پنير و سبزي را به علت برخورداري از سه دسته از مواد مغذي به ورزشکاران روزه دار توصيه کرد و افزود: مصرف انواع سوپ ها، مواد غذايي آبکي، انواع غلات و... نيز در برنامه غذايي روزه داران توصيه مي شود.آهنجان مصرف انواع مغزها را به علت برخورداري از انرژِي بالا به ورزشکاران روزه دار توصيه کرد.


وي در ادامه از وعده سحري به عنوان يک وعده کامل ياد کرد و گفت: بهتر است افراد و بخصوص ورزشکاران روزه دار همه گروه هاي غذايي را در وعده سحر خود بگنجانند.


به گفته وي حذف وعده سحر و يا حذف مصرف مواد مغذي در وعده سحر مي تواند روزه داران بخصوص ورزشکاران روزه دار را با مشکلات گوارشي روبرو کند و لذا توصيه مي شود اين وعده مثل وعده ناهار در نظر گرفته شود.


اين فوق تخصص ورزش درماني در ادامه همچنين فاصله زماني چند ساعت پس از سحر را نيز براي ورزش کردن مناسب دانست.


آهنجان با بيان اينکه ورزش کردن روزه داران در ايام ماه مبارک رمضان هيچ منعي ندارد، گفت: ماه رمضان فرصت خوبي براي پرداختن به ورزش‌هاي هوازي، چربي سوزي و کاهش وزن بدن است.اين فوق تخصص ورزش درماني در ادامه به ورزشکاران روزه دار توصيه کرد: سعي کنند در فضاي آزاد خصوصا در گرماي هوا از فعاليت بدني و تمرين صرف نظر کنند، چرا که در گرماي هوا ميزان تعريق بدن بالا رفته و همين مسئله مي تواند بدن را با کمبود آب مواجه کند.


آهنجان در ادامه با بيان اينکه شدت تمرين با فاکتورهايي همراه است که يکي از عمده ترين آنها آمادگي بدني است، به ورزشکاران روزه دار توصيه کرد: در ماه مبارک رمضان اين ملاحظات را در نظر بگيرند و تا جايي که توان فيزيولوژيکي آنها اجازه مي دهد ورزش کنند.


وي افزود: ورزشکاران روزه دار در حين تمرين و ورزش ضربان قلب، رنگ چهره، بنيه بدني و... خود را در نظر داشته باشند و هر زمان که احساس ضعف بدني دارند قبل از رسيدن به آستانه مشکلات بدني ورزش کردن را متوقف کنند.


انتهای پیام/


 


انتهای پیام/

ارسال نظر