صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۵ - ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۹

«کولرهای پلیمری هوشمند» هزینه قبض برق شهروندان را کاهش می‌دهد

یک شرکت دانش‌بنیان با تلاش متخصصان ایرانی موفق شد کولرهای پلیمری هوشمندی طراحی کند که مصرف آب و برق را تا 50 درصد کاهش می‌دهد.
کد خبر : 487418

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، روزهای گرم سال در راه‌اند. روزهایی که مصرف آب و برق در کشور بر اساس آمارهای موجود رقمی بالا و در مرز هشدار را نشان می‌دهد؛ اما می‌توانیم در تابستان و روزهای گرم و بلند آن با استفاده از کولرهای پلیمری هوشمند ایران‌ساخت، هوای انرژی‌های طبیعی کشور را بیشتر داشته باشیم.


یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان برای اولین بار در کشور، موفق به تولید کولر پلیمری هوشمند شده است که در مصرف آب و برق صرفه‌جویی می‌کند. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این کولر این است که موتور آن در داخل تولید شده است و برای کاهش مصرف برق، تسمه‌ داخل کولر حذف شده است.


علیرضا پورگمرکی مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان درباره محصول تولیدی شرکت می‌گوید: محصولات و خدمات شرکت ما مرتبط با حوزه تولید سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی با استفاده از موتورهای پربازده BLDC است. محصولاتی که کمک خوبی به بازگشت سرمایه به کشور کرده است.


به گفته وی، تولید موتورهای پربازده BLDC برای نخستین بار در ایران تولید شده است. این کار از ورود این نوع موتورها به کشور جلوگیری و ارزبری را کاهش داده است.


استفاده از فن‌ها و کولرهای پلمیری هوشمند باعث کاهش 50 درصدی مصرف برق و 30 درصدی آب در کشور می‌شود. همچنین کولرهای تولیدی این شرکت دانش‌بنیان نسبت به کولرهای مشابه در دنیا میزان خنکی بیشتری دارد چون بدنه این کولرها از پلیمر ساخته شده است.


این فعال دانش‌بنیانی بیان کرد: بدنه این کولرها گرمای آفتاب را به خود جذب نمی‌کند و همین موضوع سبب می‌شود تا کولر خنکی بیشتری داشته باشد اما کولرهای قدیمی به دلیل آنکه گرمای آفتاب را به خود جذب می‌کردند، سرمایی مناسبی را تولید نمی‌کرد و همین امر موجب می‌شد که آب و برق بسیاری هدر برود.


وی افزود: پوشال‌هایی که در کولرهای آبی قدیم به کار می‌رفتند گردوغبار زیادی را به خود جذب می‌کردند و این یعنی ورود آلودگی به خانه‌ها. اما در این کولرهای هوشمند، پلیمر جایگزین پوشال شده است که این پلیمرها مانع ورود آلودگی به خانه‌ها می‌شوند.


پورگمرکی با اشاره به این که از جدیدترین فناوری‌های روز دنیا که در این کولرها استفاده شده است، گفت: این کولرها به روش آبیاری آبشاری پر می‌شوند. این موضوع به کاهش مصرف آب کمک می‌کند.


این شرکت دانش‌بنیان با بهره‌گیری از 19 متخصص ایرانی و با کمک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری توانسته کولرهای تولیدی خود را به کشور عراق صادر کند و در آینده‌ای نزدیک هم برنامه‌ای برای صادرات محصولات خود به کشورهای افغانستان، پاکستان و دیگر کشورهای منطقه دارد.


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر