نمازجمعه این هفته در برخی از شهرها برگزار میشود
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاعرسانی وزارت کشور، حجتالاسلاموالمسلمین علی نوری امروز یکشنبه با اعلام این خبر در ششمین نشست کارگروه ارزیابی رسانهای مدیریت بیماری کرونا در وزارت کشور که به ریاست علی آقامحمدی و با عضویت مدیران و نمایندگان رسانهها و دستگاههای اجرایی برگزار میشود، افزود: برپایی نماز جمعه در شهرهای یادشده بر اساس مصوبه امروز ستاد ملی مدیریت کرونا صورت میگیرد و ما امیدواریم هر هفته ، مردم شمار بیشتری از شهرهای کشور شاهد برپایی دوباره نماز جمعه باشند.
وی افزود: مساجد ۱۳۲ شهرستان نیز از فردا بازگشایی میشوند و پروتکلهای ویژه بهداشتی برای پیشگیری از شیوع کرونا در همه آنها با جدیت رعایت خواهد شد.
وی تصریح کرد: شورای سیاستگذاری نماز جمعه، پروتکلهای بهداشتی و پیوستهای فقهی، برنامهای و رسانهای لازم را برای فعالیت مصلاها در دوره پساکرونا تهیه و تدوین کرده است.
نوری با بیان اینکه در امر مبارزه با کرونا تاکنون فرایندهای مختلفی را طی کردهایم، از تعطیل شدن نماز جمعه از ۹ اسفند سال گذشته سخن گفت و تأکید کرد: با توجه به شیوع کرونا و اولویت قرار دادن جان و سلامت مردم، طبق هماهنگیهای به عمل آمده با ستاد مدیریت بحران کرونا و وزارت بهداشت، قرار بر تعطیلی نمازهای جمعه در سراسر کشور شد.
وی افزود: با این حال، تعطیلی نماز جمعه به معنای توقف فعالیت ائمه جمعه نبوده و آنها در طول این مدت، هر روز فعالیتهای مختلف فرهنگی ، دینی و اجتماعی در شهرهای حوزه مأموریت خود انجام دادهاند.
وی در این زمینه از فعالیتهای ائمه جمعه حول سه محور تأمین سلامت مردم، حمایتهای معیشتی و برگزاری مراسم معنوی و مذهبی متناسب با شرایط جدید و با بهرهگیری از نرمافزارهای جدید خبر داد و گفت که آنها در این زمینه تلاشها و خدمات ارزندهای انجام دادهاند.
نوری با اشاره به اینکه در ۸۸۰ نقطه کشور ستادهای ائمه جمعه فعال است از لزوم اتصال و هماهنگی این مجموعهها جهت پیشبرد سیاستهای فرهنگی سخن گفت و تصریح کرد: مساجد و حسینیهها ظرفیت خوبی برای اعتلای فرهنگی و دینی کشورمان هستند و باید نهایت استفاده را از آنها داشته باشیم.
نوری در ادامه به طرح کمکهای مؤمنانه موردنظر مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: با هماهنگی نمایندگان ولیفقیه در استانها و ائمه جمعه در سراسر کشور، حمایتهای معیشتی از افراد آسیبپذیر در کل کشور آغازشده است.
برگزاری مراسم معنوی و سرکشی از خانوادههای داغدار در ایام کرونایی از دیگر موضوعاتی بود که معاون سازماندهی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه به آنها اشاره کرد.
وی گفت: با هماهنگی سازمان تبلیغات اسلامی سرکشی به خانوادههایی که عزیزانشان را در این مدت از دست دادهاند آغاز کردهایم و تلاش داریم خانوادههای مصیبتدیده را به لحاظ روحی و روانی و در صورت لزوم، معیشتی مورد حمایت قرار دهیم
نوری تصریح کرد: نهاد دین و نماز جمعه در بحران کرونا با تصمیمات و اقدامات مؤثری که به عمل آورد، پویایی و هوشمندی خود را در صیانت از سلامت مردم به همگان نشان داد و ماهیت اجتهاد پویا و علوی را در مقابل اجتهاد سلفی و متحجر به نمایش گذاشت.
حجتالاسلاموالمسلمین «احمد اسفندیار» معاون ارتباطات و رسانه شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور نیز در این نشست گفت: با نگاه هوشمندانه و درایت مسئولان شورا، شبکه وسیع امامت جمعه در سطح کشور پس از تعطیلی نمازهای جمعه دست از فعالیت برنداشت بلکه فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی گستردهای را در بحران کرونا انجام داد.
وی افزود: ائمه جمعه در جریان این بحران با آرایش قرارگاهی به کمک اقشار مختلف مردم شتافتند و حضوری فعال و مؤثر در صحنه کمک به نیازمندان و آسیب دیدگان از بیماری کرونا داشتهاند.
اسفندیار برگزاری موفق «رزمایش مواسات» با همکاری دیگر نهادهای انقلابی کشور از جمله سپاه پاسداران، بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی حضرت امام (ره) با هدف همدلی و کمک مؤمنانه به نیازمندان و فقرا را از یکی از جلوههای بارز فعالیت ائمه جمعه در این مدت برشمرد و تصریح کرد: با تأکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی و همکاری گروههای جهادی و مردمی، رزمایش مواسات بهخوبی در نقاط مختلف کشور در حال اجرا است و تاکنون نتایج ثمربخشی در برداشته است.
کارگروه ارزیابی رسانهای مدیریت کرونا به دستور وزیر کشور و با حضور مدیران و نمایندگان رسانهها و دستگاههای اجرایی به منظور تقویت ابعاد اطلاعرسانی و پاسخ گوئی دستگاهها در عرصه تقویت توان تولیدی و خودکفایی کشور در روند مبارزه با بیماری کرونا و ظرفیتسازی مناسب رسانهای در این زمینه تشکیل شده و تاکنون شش نشست را بهصورت هفتگی با حضور مسئولان دستگاههای اجرایی برگزار کرده است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/