صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۵۹ - ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹

بهترین زمان برای اجابت دعای روزه‌دار چه زمانی است؟

ماه رمضان ماه خدا، ماه ایمان و معنویت و ماه دعا و عبادت است. ماه رمضان، ماه رحمت و آمرزش، بهترین اوقات پرستش و ماه مناجات و نیایش است.
کد خبر : 487240

ماه رمضان یکی از اوقات ویژه اجابت دعا است که در آن به دعا کردن بسیار سفارش شده است. پیامبر خدا در دعای شب هشتم ماه رمضان عرض می کند: خداوندا! این ماه تو است، ماهی که بندگانت را فرمان داده ای در آن تو را بخوانند و اجابت دعایشان را بر عهده گرفته ای.


در سیره پیشوایان معصوم نیز آمده است که ایشان در ماه رمضان بر مقدار عبادت و دعای خود می افزودند. دعاهایی که از ایشان در شب ها و روزهای ماه رمضان رسیده است، شاهدی بر این مطلب است.


روایاتی که درباره اجابت دعای روزه دار وارد شده است به چند دسته تقسیم می شود:


در گروهی از روایات به اجابت دعای روزه دار به صورت عام در همه حالات و ساعات اشاره شده است. در روایتی از پیامبر خدا آمده است: اَلصّائِمُ لا تُرَدُّ دَعوَتُهُ؛ روزه دار دعایش رد نمی شود. همچنین فرموده است: سائِلُ اللهِ فِیهِ لا یخَیبُ؛ درخواست کننده از خدا در این ماه محروم نمی شود.


در پاره ای از روایات، به اجابت دعای روزه دار، هنگام افطار اشاره رفته است. مانند آنچه که از امام حسن روایت شده است: إِنّ لِکُلِّ صائِمٍ عِندَ فَطُورِهِ دَعوَةً مُستَجابَةً؛ برای هر روزه داری در هنگام افطارش یک دعای مستجاب است.


همچنین از پیامبر گرامی اسلام نقل شده است: دَعوَةُ الصّائِمِ تُستَجابُ عِندَ إِفطارِهِ؛ دعای روزه دار هنگام افطارش مستجاب می شود.


در دسته ای دیگر از احادیث، افطاری دادن به روزه داران را از اسباب اجابت دعا دانسته اند. در کلامی از امام صادق آمده است: هر مؤمنی که مؤمنی را یک شب از ماه رمضان افطاری دهد، خداوند بدین سبب برای او همانند مزد کسی را می نویسد که سی بنده آزاد کند و نیز بدین سبب او را نزد خداوند دعایی اجابت شده است.


زمان استجابت دعا را دریابید
از دیگر فایده‌های خوردن سحری، بیدار شدن قبل از طلوع فجر است که همیشه در سفارش‌های بزرگان وجود دارد. در طول سال شاید این فرصت برایمان کمتر به وجود بیاید که نیمه‌شب، قبل از اذان صبح بیدار باشیم، اما در ماه رمضان بهترین فرصت است که از زمان اوج رحمت خدا بر بندگان، فرصتی که دعا‌ها به اجابت نزدیک‌تر و اسباب بخشش و مغفرت فراهم است، غفلت نکنیم چراکه به تعبیر پیامبر اکرم (ص) فرشتگان برای کسانی که در سحر‌ها طلب آمرزش می‌کنند و سحری می‌خورند، استغفار می‌کنند.



انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر