صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۵ - ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
در گفتگو با آنا تشریح شد؛

کدام بخش‌های دانشگاه در خط مقدم تحقق جهش تولید قرار دارند؟/ لزوم تقویت ارتباط دانشگاه، صنعت و جامعه

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خراسان جنوبی معتقد است که به‌طور ویژه بخش پژوهش و فناوری، مراکز رشد و مجموعه‌های آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه‌ها در خط مقدم رونق و جهش تولید و توسعه پایدار کشور قرار دارند.
کد خبر : 486578

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ احسان عربی مفرد- سال 1399 شمسی با تدبیر حکیمانه رهبر انقلاب اسلامی و در ادامه سیاست‌های کلان اقتصادی سال‌های قبل از آن به نام جهش تولید نامگذاری شد و ایشان تأکید کردند که تحقق این مهم، احتیاج به برنامه‌ریزی دارد؛ سازمان برنامه به نحوی، مجلس شورا و مرکز تحقیقاتش به نحوی، قوه قضائیه به نحوی، مجموعه‌های دانش‌بنیان به نحوی و مجموعه‌های جوان و مبتکر هم نقش دارند.


رهبر انقلاب اسلامی به مسئولان و فعالان جوان در عرصه علم و فناوری و کار آزمایشگاهی نیز در راستای جهش تولید توصیه کردند.


دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه این دانشگاه بستر‌سازی جهش تولید را در رأس برنامه‌های خود دارد، تأکید می‌کند که در راستای تولید پایه کشور، دانشگاه‌ها باید بتوانند بستر جهش تولید را فراهم کنند. در این زمینه واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی نیز باید برنامه‌های خود را تدوین کنند.


خبرنگار خبرگزاری آنا به همین مناسبت با سیدحسن هاشمی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خراسان جنوبی درباره بایدها و نبایدهای تحقق فرمایش رهبری در واقعیت‌بخشی جهش تولید، ظرفیت‌های دانشگاهی و ... گفتگو کرده است که در ادامه می‌خوانیم.



1- بایدها و نبایدهای تحقق فرمایش رهبری در واقعیت‌بخشی جهش تولید چیست؟


هاشمی: نامگذاری سال‌ها از سوی مقام معظم رهبری در حقیقت ترسیم نقشه راه و بیان تکالیف همه مسئولان و نهادها برای تحقق شعار محوری سال است. موضوع «جهش تولید» هم که امسال توسط مقام معظم رهبری مورد تأکید ویژه قرار گرفته، طبعاً به‌دلیل اهمیت ویژه‌ای است که جهش تولید در تقویت قدرت اقتصادی و  رونق کسب و کار و شتاب‌دهی به روند توسعه و اعتلای کشور دارد.


همانگونه که رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در تبیین نامگذاری امسال یادآور شدند، مجموعه  واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی باید به این موضوع به‌عنوان یک گزاره‌سازی جدید توجه کنند و این موضوع را صرفاً مشابه با رونق تولید تصور نکنند؛ چراکه برای تحقق موضوع جهش تولید همه با هم و به‌ویژه مراکز علمی و دانشگاهی باید کاری بکنند که نتیجه اقدامات آنها به تولید چندبرابری منجر شود و این غیرممکن نیست و با یک برنامه‌ریزی منسجم و همت و کار مضاعف و یک جریان‌سازی علمی، فرهنگی و اجتماعی همه‌جانبه و با تحکیم و تقویت ارتباط دانشگاه، صنعت و جامعه به نتیجه مطلوب می‌رسد.


2- از نظر شما کدام بخش از ظرفیت‌های دانشگاه به جهش تحقق تولید کمک می‌کند؟ 


هاشمی: همان‌گونه که عرض کردم دانشگاه‌ها برای تحقق منویات رهبری معظم انقلاب در زمینه جهش تولید باید با یک برنامه‌ریزی منسجم و همت و کار مضاعف و جریان‌سازی علمی، فرهنگی و اجتماعی همه‌جانبه و با تحکیم و تقویت هرچه بیشتر ارتباط دانشگاه، صنعت و جامعه اقدام کنند.


به نظر می‌‌رسد همه بخش‌های دانشگاه در فرایند جریان‌سازی برای یک تحرک علمی، فرهنگی و اجتماعی گسترده در کشور که به رونق هرچه بیشتر و جهش تولید و توسعه پایدار منجر شود، می‌توانند مؤثر باشند؛ اما به هرحال معاونت پژوهش و فناوری و مراکز رشد و مجموعه‌های آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه در خط مقدم این جریان قرار دارند.


3- با توجه به توصیه رهبر انقلاب اسلامی به مسئولان و فعالان جوان در عرصه علم و فناوری و کار آزمایشگاهی در راستای جهش تولید، ظرفیت‌های آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه متبوع خود را در این زمینه چگونه ارزیابی می‌کنید؟


هاشمی: دانشگاه آزاد اسلامی همواره تحقق منویات رهبری را در سرلوحه فعالیت‌های خود داشته و دارد و خوشبختانه واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی خراسان جنوبی ظرفیت‌های بسیار خوب کاربردی و مورد نیاز منطقه را دارند و در یکی دوسال اخیر توجه ویژه‌ای به تقویت ارتباط با صنعت داشته‌اند.


در این میان دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند در مرکز استان مانند مجتمعی بسیار بزرگ، دارای امکانات و توانمندی‌های گسترده علمی فرهنگی، آموزشی پژوهشی و رفاهی و قابل رقابت با دانشگاه‌های مطرح است و از مرکز آموزش بین‌الملل ویژه دانشجویان غیرایرانی، مرکز رشد واحدهای فناور، مراکز تحقیقاتی و کشاورزی، مجموعه آزمایشگاهی و کارگاهی قدرتمند با تجهیزات مدرن و ابزار نوین علمی و مهندسی بهره می‌برد و امکانات مورد نیاز، توان علمی، شوق و انرژی، استعداد و نیروی اجرایی لازم را برای انجام رسالت تحقق جهش تولید داراست.


4- در سال رونق تولید (۹۸) دانشگاه متبوعتان چقدر و چگونه در تحقق این شعار مؤثر بوده است؟


هاشمی: با توجه به اینکه تقریباً از آغاز سال 98 مباحث مورد تأکید رهبر معظم  انقلاب و بیانیه گام دوم انقلاب به‌طور ویژه در دستور کار مسئولان خراسان جنوبی قرار گرفت و در کارگروه‌های علمی تخصصی ویژه مورد توجه بود؛ در همین راستا اقدامات گسترده‌ای در راستای بازدیدهای علمی و فنی و ارتباط با مراکز صنعتی و معدنی استانی و ایجاد مراکز تحقیقات کشاورزی صورت گرفت و در زمینه‌های مربوط به محصولات استراتژیک استان نتایج و برکات ارزشمندی داشت.


دستاوردهای دانشگاه در رونق تولید


کاشت 5 هکتار پیاز زعفران، 12 هکتار گل محمدی و چند هکتار درخت زرشک و عناب در مزرعه بیدخت  و حاجی‌آباد دانشگاه، توسعه مراکز تحقیقاتی دانشگاه شامل تحقیقات کشاورزی، بتن و مرکز تحقیقات زمین‌شناسی و معدن، توليد آزمايشی برخی محصولات بهداشتی و دارويی مانند نانوكيتين و كيتوسان در مركز رشد واحد بیرجند، توليد انبوه برخی مواد شوينده مانند مايع شيشه پاک‌كن و سفيدكننده در مجموعه آزمايشگاه و كارگاه‌ها، توليد قطعه پيش ساخته بتنی برای مقاوم‌سازی پايه‌های شبكه توزيع نيرو (طرح برون‌دانشگاهی)، توليد نيمه انبوه مايع ضدعفونی‌كننده دست و ژل ضدعفونی دست در جريان مبارزه با ويروس كرونا از اقدامات و دستاوردهای دانشگاه آزاد اسلامی خراسان جنوبی در سال گذشته در زمینه رونق تولید است.


لازم می‌دانم به استحضار برسانم که دانشگاه آزاد اسلامی خراسان جنوبی در سال 98 توفیقات و دستاوردهای ارزشمندی در حوزه‌های مختلف داشت که با قدردانی از همکاری ارزشمند همه همکاران هیئت علمی و اداری می‌توان این اقدامات شاخص را برگزاری جلسات متعدد تبیین بیانیه گام دوم انقلاب، نشست‌های بصیرتی، همایش‌های سبک زندگی دانشجویی با حضور شخصیت‌های برجسته کشوری، برگزاری مراسم بزرگ و محوری استان خراسان جنوبی به مناسبت شهادت سردار سپهبد سلیمانی با حضور پرشور مسئولان عالی و اقشار مختلف مردم، توسعه حوزه سما و اخذ مجوز تأسیس هنرستان تربیت بدنی سما، تأسیس پیش دبستانی مستقل پسرانه سما، تأسیس دبیرستان دخترانه سما، توجه ویژه به ایجاد مدارس عالی مهارتی مانند مدرسه عالی مهارتی حقوق، مدرسه عالی مهارتی ثروت‌آفرینان، راه‌اندازی ایستگاه‌های تحقیقات زرشک و زعفران و توجه ویژه در زمینه تبدیل به احسن دارایی‌های دانشگاه را نام برد. 


5 -  و سخن آخر....


هاشمی: در پایان با تشکر از پیگیری و توجه خبرگزاری آنا به موضوع بسیار مهم جهش تولید اطمینان دارم که با همت بلند و تدابیر مسئولان عالی دانشگاه و با ظرفیت‌های گسترده، دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور- بهتر از هر نهاد دیگری- رسالت خود را در کمک به جهش تولید ایفا خواهد کرد. فرصت را مغتنم می‌شمارم و از تلاش‌ها و مجاهدت‌های کادر درمانی کشور در مقابله با ویروس کرونا قدردانی می‌کنم.


انتهای پیام/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر