صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۸ - ۱۸ آبان ۱۳۹۴

طراحی نرم‌افزاری که فکر سربازها را می‌خواند

آزمایشگاه ارتش آمریکا موفق به طراحی نرم‌افزاری شده است که در آزمایش روی سربازان، موفق به تشخیص فکر آنها شد.
کد خبر : 48596

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از وب‌سایت آزمایشگاه ارتش آمریکا، دکتر آنتونی رایز، روانشناس شناختی، که با آزمایشگاه MIND همکاری می‌کند توانست دستگاهی بسازد که با مانیتور امواج مغزی و تحلیل آنها می‌تواند ذهن فرد را بخواند.


روانشناسی شناختی یکی از زیرمجموعه‌های روانشناسی است که طی سال‌های اخیر مورد توجه دانشگاه‌ها و لابراتوارهای روانشناسی قرار گرفته است.


در این شاخه از روانشناسی با استفاده از امواج مغزی و تحلیل مناطق شناختی مغز، تلاش می‌شود رفتارها و الگوهای رفتاری اشخاص مورد بررسی قرار گیرد. این شاخه از روانشناسی سپس با استفاده از داروهایی که بخش‌های مختلف مغز را هدف قرار می‌دهند، به درمان ناهنجاری‌های رفتاری می‌پردازد.


روشی که دکتر رایز از آن بهره گرفت به این شکل بود که ابتدا آزمایش‌شونده به یک دستگاه EEG که امواج مغزی را ثبت می‌کند متصل شد و سپس در مقابل کامپیوتری که عکس‌های مختلفی به او نشان می‌داد و امواج مغزش را تحلیل می‌کرد نشست.


در این آزمون پنج دسته مختلف از اشکال به فرد نشان داده می‌شد و هر تصویر برای مدت یک ثانیه روی صفحه بود. نرم‌افزار با تحلیل امواج شناختی مغز، موفق شد علاقه‌مندی هر فرد به دسته‌ای از اشکال (مثلا شکل‌های شبیه پروانه) را مشخص کند.


رایز در این‌باره این‌طور توضیح داد: «هربار که فرد آزمایش‌شونده در مقابل تصویری قرار می‌گیرد که فکر می‌کند مورد توجهش است، ماشه انتشار امواج در بخش شناخت مغزش کشیده می‌شود و این امواج توسط نرم‌افزار تحلیل می‌شوند. به‌عنوان نمونه وقتی فردی به اتفاقات حاشیه جاده توجه دارد، با دیدن یک کارگر که کنار راه چاله می‌کند، امواج مغزی‌اش فعال می‌شوند».


آزمایشگاه ارتش قصد دارد این شیوه را با یک دوربین تشخیص حالات چهره و تشخیص حرکات چشم تلفیق کند تا به نتایج دقیق‌تری دست‌یابد. در این آزمایش نیز در برخی موارد از تشخیص حرکت چشم در تصاویر چندگانه استفاده شد و نتایج مشابهی به دست آمد.


یکی از نخستین کاربردهای این روش و نرم‌افزار در دستگاه‌های دروغ‌سنج و در شبیه‌سازهای آموزش نظامی است که می‌تواند دقت فرد نسبت به سوژه مشخصی را تعیین کند.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا


انتهای پیام/

ارسال نظر