ماهواره نور با کدام پیشران به فضا پرتاب شد؟
به گزارش خبرنگار حوزه امنیتی و دفاعی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، سوم اردیبهشت ماه سال جاری ماهواره نور بهعنوان نخستین ماهواره نظامی جمهوری اسلامی ایران با ماهوارهبر سه مرحلهای قاصد توسط نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پرتاب و با موفقیت در مدار ۴۲۵ کیلومتری زمین قرار گرفت.
ماهوارهبر قاصد، توسط موتور سلمان به فضا پرتاب شده است. این پیشران در 20 بهمن سال گذشته توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی رونمایی شد و یکی از مهمترین دستاوردهای «های تک» دهه اخیر در کشور محسوب میشود.
نحوه طراحی و ساخت سیستم پیشران سلمان را می توان از چندین جهت دارای اهمیت ویژه برشمرد. مسئله اول استفاده از مواد فیبرکربن و کامپوزیت در ساخت این موتور است که به نظر کمکم در حال تبدیل شدن به یک ماده استاندارد برای موشکها و ماهوارهبرهای ایرانی شده؛ مادهای سبک و در عین حال فوقالعاده مستحکم که میتواند فشار و حرارتیهای فوقالعاده بالا را تحمل کرده و به عنوان بدنه اصلی سازه سیستم پیشران به کار رود.
سیستم پیشران سلمان از سوخت جامد بهره میبرد و البته نکته بسیار مهم درباره این سیستم پیشران، بحث قابلیت تغییردهنده بردار رانش در آن است. پیش از این نیز در کشور ما هم البته سیستمهای تغییردهنده بردار رانش برای موشکهای سامانه باور ۳۷۳ نیز توسعه پیدا کرده که چابکی بسیار خاصی به آن داده است. در عین حال، استفاده از سوخت جامد باعث میشود که این پیشران همیشه برای عملیات آماده بوده و در بحث زمان صرفهجویی شود و در عین حال از نظر بحث انبارداری و نگهداری نیز هزینه بسیار کمتری داشته باشد.
از جمله کاربردهای فناوری پیشران با نازل متحرک، امکان ساخت موشکهای پدافندی برای درگیر شدن با اهداف دشمن در خارج جو زمین است، بهطور کلی، این اهداف میتواند شامل موشکهای بالستیک، پرتابههای هایپرسونیک و حتی ماهوارهها باشد که برخی کشورهای صاحب فناوری موشکی به این سمت حرکت کردهاند.
توانمندی ساخت پیشران فضایی سلمان با نازل متحرک و نیز دستیابی به مواد مرکب سبک جایگزین فلز در سازه و بدنه موشکها و پیشرانهای سوخت جامد، دستاوردهای بسیار مهمی در صنعت موشکی هستند که سبب ارتقای قابل توجه کشور در این زمینه میشوند.
با ساخت و رونمایی از پیشران سلمان در بهمن سال گذشته ساخت ماهوارهبرهای سبک با سوخت جامد، موشکهای زمین به زمین با سطح مقطع راداری کم و مانورپذیر کردن موشکها به منظور عبور از سپر موشکی و کاهش هزینهها و افزایش تولید و کاهش پیچیدگی در تولید و نهایتاً جهش نسلی در موشکها فراهم شده است که در ماهوارهبر «قاصد» عملیاتی شد.
انتهای پیام/4079/
انتهای پیام/