صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۱ - ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
سناریوی قدیمی نابودی نابودی ذخایر بلوط کشور ادامه دارد؛

وقتی در شلوغی کرونا صدای اره برقی شنیده نمی‌شود/ قاچاقچیان چوب بازهم به جان بلوط‌های زاگرس افتادند

در هفته های گذشته و در شلوغی اخبار کرونایی برخی از قاچاقچیان چوب به سراغ بلوط‌های منطقه کفشکنان در استان کهگیلویه و بویر احمد رفتند تا برگی دیگر از کتاب مفصل نابودی بلوط‌های زاگرس را رقم بزنند.
کد خبر : 485729

به گزارش خبرنگار محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا؛ سالهاست که سناریوی قدیمی نابودی بلوط‌های زاگرس در سایه بی توجهی و بی تفاوتی مسئولین ادامه دارد.


گاه آتش‌سوزی‌های تابستانه جنگها در اثر رعایت نشدن صحیح اصول جنگلبانی و واگذاری برخی از وظایف این سازمان به بخش خصوصی بلوط‌ها را به کام آتش می کشاند و گاه قطع بی‌رحمانه درختان در سایه غیبت ماموران جنگلبانی و غفلت اداره حفاظت از محیط زیست و سایر نهادهای ذیربط سبب روز به روز خلوت‌تر شدن پوشش گیاهی رشته کوهی می شود که روزگاری پوشیده با بلوط بود.


براساس گزارش واصله از منابع خبری خبرگزاری آنا در شهرستان بهمئی استان کهگیلویه و بویراحمد در نیمه دوم فروردین ماه امسال گروهی از قاچاقچیان چوب به درختان بلوط کوه پیتک در دهستان کفشکنان از توابع این شهرستان حمله برده و با اره برقی نسبت به قطع و سرقت چوب این درختا اقدام نموده اند.



سالها طول می‌کشد تا یک درخت بلوط بالغ شود؛ اما زحمات چند ساله طبیعت در یک چشم برهم زدن با یک حرکت اره برقی به فنا می رود و بعد از آن قامت بی پناه درخت بلوط در کوره های آتش سودجویان به ذغالی تبدیل می شود که به اعتقاد بسیاری از بزرگان و کارشناسان حتی به کشورهای همسایه هم صادر می شود.



نکته جالب توجه در تصاویر ارسالی منبع خبری خبرگزاری آنا در شهرستان بهمئی این است که برخی از درختها صرفا بریده شده و چوب آن در همان محل رها شده است که نشان می دهد چوب دزدان زمان یا ابزار کافی برای بردن همه درختهای بریده شده را نداشته اند لکن با یک اشتباه محاسباتی سبب از بین رفتن تعداد بسیار زیادی از درختان شده اند.



برخی از افراد محلی در این زمینه توضیح دیگری می دهند آنها معتقدند به دلیل صعب العبور بودن منطقه کسی چوبهای بریده شده توسط قاچاقچیان چوب را جابجا نمی‌کند! و به همین دلیل آنها فرصت دارند که طی چندین مرحله مجددا برای بردن چوبهای بریده شده بازگردند و حتی گاهی اوقات قاچاقچیان چوبها را رها می کنند تا خشک شود که سبک تر و قابل استفاده تر شود و سپس برای بردن چوبهای مراجعه می کنند!


در صورت صحت این ادعا؛ حقیقتا جای پرسش از سازمان‌های ذیربط من جمله دادگستری استان نیروی انتظامی استان و سازمان حفاظت از محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد در خصوص این حاشیه امن ایجاد شده برای قاچاقچیان و دشمنان محیط زیست وجود خواهد داشت.



هر چند شرایط کنونی کشور ایجاب می‌کند که تمامی توان‌ها صرف مقابله با کرونا شود اما نباید ادارات مرتبط مانند سازمان حفاظت از محیط زیست، اداره جنگلبانی، منابع طبیعی و آبخیزداری، مقامات قضائی و فرمانداری شهرستان نسبت به پیگرد قانونی سودجویان نسبت به این موضوع بی تفاوت باشند.



مسئولان می توانند با دستگیری چند نفر از این قاچاقچیان و وضع جرائم و مجازات سنگین برای آنها، درس عبرتی  به بقیه کسانی دهند که قصد تداوم سودجویی از قطع درختان، تهیه و فروش بی رویه زغال دارند، بدهند.



به گزارش منابع محلی همه ساله فصل تابستان که از راه می رسد ترس اهالی منطقه را فرا می‌گیرد که مبادا آتشی به جان این جنگل بیفتد چرا که متاسفانه در سالهای اخیر بارها شاهد وقوع آتش سوزی در جنگلهای بلوط کوه پیتک بودیم اما به علت کمبود نیرو و امکانات و همچنین صعب العبور بودن منطقه، ساعت‌ها و گاهی روزها فوران آتش ادامه داشته و نتیجه آن خاکستر شدن ده‌ها درخت کهنسال بلوط بوده است.



گفتنی است مسئولان استانی کهگیلویه و بویر احمد تاکنون بالگردی برای محافظت از جنگل های بلوط زاگرس در نظر نگرفتند تا در شرایط بحرانی بتواند مانع وارد شدن خسارات سنگین به این گنجینه بزرگ طبیعی شود.



انتهای پیام/4138/


انتهای پیام/

ارسال نظر