صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۵ - ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
آداب مهمانی | 4

سیره آیت‌الله بهجت در ماه مهمانی خدا/ قرآن سر گرفتن مخصوص شب قدر نیست

محمدتقی بهجت فومنی از عرفای نامدار و از مراجع تقلید بود که کلام معطر او راهنمای اندیشه و عمل رهجویان و سالکان بوده و هست.
کد خبر : 485565

به گزارش خبرنگار حوزه معارف اسلامی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، در ماه مبارک رمضان، درهاى آسمان و بهشت به روى مؤمنان گشوده می‌شود. در این ماه پربرکت درهاى رحمت و مغفرت را به روى توبه كنندگان و استغفاركنندگان می‌گشایند. پس اگر مؤمنان به استقبال آن بشتابند و خود را آماده رحمت و مغفرت الهى بكنند، بى گمان خداوند مغفرتش را از آنان دريغ نكند و دعاهايشان را مستجاب می‌فرمايد. پيامبر اسلام (ص) مى‌فرمايند: «اى مردم، ماه خدا با بركت و رحمت و آمرزش به شما روى آورده است؛ ماهى كه نزد خدا بهترين ماه‌ها، روزهايش بهترين روزها، شب‌هايش بهترين شب‌ها و اوقاتش بهترين اوقات است». خبرگزاری آنا به مناسبت حلول این ماه پرفضیلت در پرونده «آداب مهمانی» اقدام به انتشار توصیه‌های بزرگان، کارشناسان دینی و مادحین اهل بیت(ع) برای استفاده هرچه بهتر از این ماه کرده است.




ماه مبارک رمضان، فرصتی است که مسلمانان همه در تلاش‌اند تا با دوری از معاصی زیر باران رحمت الهی قرار گیرند که پیامبر رحمت صلی‌الله فرمود: «ماه رمضان ماهی که اول آن رحمت، میانه‌اش مغفرت و آخر آن اجابت و آزادی از دوزخ است».


ماهی که بندگان خدا به هر بهانه‌ای مستحق پاداش و رحمت خدا می‌شوند؛ «نفس‌هایتان در این ماه، تسبیح و خوابتان، عبادت است». ماهی که در آن جز شقی، در گناهانش باقی نمی‌ماند و همه از جاری زلال این ماه طاهر و پاک می‌گردند؛ «در آخر هر روز از ماه مبارک رمضان، خداوند را هزارهزار آزادشده از آتش است؛ چون شب و روز جمعه شود، هر ساعتی هزارهزار و در شب و روز آخر ماه رمضان به تعداد تمام آزادشدگان در طول ماه، از آتش نجات می‌یابند».


‎آیت‌الله محمدتقی بهجت، در خانه محقر و قدیمی و در اتاق بسیار ساده‌ای که ‏در آن انبوه کتاب و کاغذ‌ها به چشم می‌خورد، سال‌ها زندگی کرد، در گفتار و زندگی ‏این فقیه و عارف، کلام معطر او راهنمای اندیشه و عمل رهجویان و سالکان بود‎ ‎‏ یکی از ویژگی‌های ‏برجسته این عارف بزرگ عبادت‌های خالصانه و شب زنده‌داری‌های عاشقانه او به‌خصوص در ماه ‏مبارک رمضان بود. در ادامه برخی از توصیه‌ها و سیره این عالم برجسته می‌آید.


آیت‌الله بهجت درباره لذت طعام در ماه مبارک رمضان فرمودند: اگر انسان گرسنه باشد، نان خالى هم براى او لذیذ است، لذّت طعام را صائمین می‌دانند. در حدیث قدسى آمده است: «أَلصَّوْمُ لى وَ أَنَا أَجْزى بِهِ. روزه براى من است و من خود پاداش آن را می‌دهم».


در کتاب محضر بهجت از قول آیت‌الله بهجت درباره پاداش روزه آمده است: در حدیث قدسی ذکر شده است؛ روزه برای من است و من خود پاداش آن را می‌دهم «یعنی خداوند متعال ثواب آن را بدون واسطه می‌دهد، علاوه بر ثواب‌هایی که در کتاب و سنت ذکرشده است هیچ‌کس نمی‌داند که چه چشم‌روشنی‌هایی برای آنان مخفی شده است».


قرآن سر گرفتن مخصوص شب قدر نیست


حجت‌الاسلام علی بهجت فرزند آیت‌الله بهجت درباره رعایت اعمال و آداب این عارف بزرگ در شب‌های قدر می‌گوید: «ایشان در شب‌های قدر ادعیه وارده در آن شب‌ها را مراعات می‌کرد و شب‌های قدر را که بیدار می‌ماند قرآن سر می‌گرفت. البته ایشان قرآن سر گرفتن را مخصوص شب قدر نمی‌دانست و معتقد بود که خیلی از عبادت‌ها وجود دارد که ما به جهت این که نوشته است در فلان زمان آن را باید به‌جا آورد، ما خود را از آن محروم می‌کنیم، لذا در وقت شدت و گرفتاری‌ها قرآن به سر گرفتن را توصیه می‌کرد و در ایام دیگر همانند شب‌های جمعه خود نیز مشغول این امر می‌شد.


علاوه بر این، ایشان شب‌ها قبل از خواب حدیث کساء را حتماً قرائت می‌کردند و همچنین با وضو به بستر خواب می‌رفتند و بعدها که به جهت مشکلات نمی‌توانستند وضو بگیرند با تیمم می‌خوابیدند و بعضی شب‌هایی را که می‌خواستند احیاء بگیرند یک مقداری استراحت می‌کردند و سپس بلند می‌شدند و می‌فرمودند که حضرت زهرا(س)، حسنین(ع) را شب زودتر می‌خواباندند تا قبل از نیمه شب برای احیاء بلند شوند».


توصیه‌های آیت‌الله بهجت درباره ماه رمضان


ماه رمضان، پرفضیلت‌ترین ماه‌سال است؛ بنابراین شایسته است که با خواندن روایات و نکات مربوط ‏به این ماه خود را برای حضور در میهمانی خدا آماده کنیم. شب اول اعمال بسیاری دارد؛ ازجمله ‏غسل (دعا‌های رؤیت هلال و دعا‌های شب اول از اعمال مشترک روز‌ها و شب‌های این ماه، مانند ‏تعقیبات نماز‌ها و دعای افتتاح و اعمال سحر و دعای ابوحمزه نیز نباید غفلت شود). زیارت سیدالشهداء ‏علیه‌السلام نیز در شب اول و پانزدهم و پایان ماه، مستحب و قرائت قرآن هم از مهمترین اعمال این ماه ‏است. افطار کردن نیز آداب و دعا‌های ویژه‌ای دارد. ‏


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر