هابل 30 سال اکتشاف فضایی را جشن گرفت
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از نیواطلس، 24 آوریل سیامین سالگرد پرتاب تلسکوپ فضایی هابل بود و ناسا این رویداد را با انتشار پرترهای رنگارنگ از دو ستاره در حال تشکیل سحابی جشن گرفت. این سحابی که «صخره کیهانی» نام دارد، در کهکشانی در نزدیکی کهکشان راه شیری قرار گرفته است.
باوجود این که هابل پس از پرتابش در سال 1990 با مشکلاتی مواجه بود و حتی صحبتهایی از اتمام مأموریتش به میان آمد اما این تلسکوپ فضایی همچنان با قدرت به اکتشاف شگفتیهای هستی با جزئیات فوقالعاده ادامه میدهد. هابل توسط شاتل «دیسکاوری» در مدار قرار گرفت و برنامه مشترک آژانس فضایی آمریکا و اروپا بود. آینه اولیه این تلسکوپ فضایی با ابزاری نادرست ساخته شده و این امر باعث ایجاد یک انحراف کروی در سطح آن شده بود. بدین ترتیب نخستین تصاویری که این تلسکوپ نو و بسیار گران گرفت، تار بودند.
به لطف خدمه شاتل فضایی «اندور» مشکل آینه هابل رفع شد و برخی از سیستمهای این تلسکوپ فضایی در این مأموریت بهروزرسانی شد. به طور کلی پنج شاتل فضایی برای تعمیر و بهروزرسانی هابل به فضا پرتاب شدند که هزینههای بسیار زیادی دربرداشت اما با توجه به اکتشافاتی که هابل تاکنون داشته است، به جرئت میتوان گفت که تمام هزینهها و مأموریتها ارزش داشته است.
هابل اسرار جهان هستی را کشف کرده و تصویری از کیهان برای انسان به ارمغان آورده که خلق کردن و تخریب کردن در آن در مقیاسی عظیم صورت میگیرد. بنابر گزارش آژانس فضایی اروپا، هابل تاکنون 1.4 میلیون رصد داشته و اکتشافات آن منجر به نوشتن 17 هزار مقاله علمی شده است. تصویر اخیری که این تلسکوپ فضایی به زمین مخابره کرده، نمونهای از شگفتیهایی است که هابل طی 30 سال اکتشاف در کیهان برای انسان به ارمغان آورده است.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/