صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۰۰ - ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۹
عضو کمیته ملی سلامت، ایمنی و محیط زیست:

شهرداری تهران تفکیک زباله را از سر بگیرد/ کمپوست، عامل کنترل شیرابه پسماند

عضو کمیته ملی سلامت، ایمنی و محیط زیست (HSE) گفت: شهرداری تهران به‌منظور جلوگیری از نفوذ شیرابه زباله‌ها و بوی بد تهران می‌بایست با اتخاذ تدابیری فرآیند تفکیک زباله را از سر بگیرد.
کد خبر : 484980

حمید سرخیل در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در ارتباط با بحث مدیریت پسماند در تهران عنوان کرد: در گذشته مدیریت پسماند در تهران روزانه با حدود ۱۰ هزار تن زباله سروکار داشت اما پس از بروز تحریم‌ها، مشکلات تورمی و افزایش قیمت دلار، سبد خانوار کوچک شده و میزان زباله از ۵ تا ۶ ماه پیش به حدود روزانه ۷ هزار تن کاهش پیدا کرد.


وی با بیان این‌که پس از دریافت زباله در مراکز مدیریت پسماند، این زباله‌ها در ۱۰ سالن با ظرفیت ۷۰۰ تن تفکیک می‌شد، گفت: در این فرآیند تفکیک حدود ۵۰۰ تن مواد با ارزش همچون فلز گرانبها، کارتن کاغذ، مواد پتروشیمی و به طور کلی مواد اولیه با ارزش اقتصادی جداسازی می‌‌شد و از آن جایی که این مواد مورد استفاده برخی از کارگاه‌ها و کارخانه‌ها بود مجدداً در زنجیره تأمین مواد اولیه قرار می‌گرفت.


عضو کمیته ملی سلامت، ایمنی و محیط زیست (HSE) با بیان این‌که پیش از شیوع کرونا در پایتخت حدود ۲ هزار و ۵۰۰ از این ۷ هزار تن زباله روزانه دفن باز می‌شد، افزود: در روش دفن باز پس از حفر زمین کف آن آهک‌پاشی شده و سپس زباله‌های درشت که دارای شیرابه‌های کمتری هستند در آن دفن شده و سپس با خاک پوشانده می‌شدند.


وی تصریح کرد: حدود ۴ هزار تن از زباله‌های پایتخت نیز تبدیل به کمپوست می‌شدند که مهمترین ویژگی آن هوادهی برای از بین‌بردن حداکثری شیرابه‌های آن بود.


این عضو هیئت علمی دانشکده محیط زیست اذعان کرد: مهمترین کاربردهای این کمپوست در کشاورزی و همچنین فضای سبز است که حتی مورد استفاده خود شهرداری نیز قرار می‌گیرد و با وجودی که فروش آن از نظر اقتصادی اولویتی ندارد ولی تبدیل زباله به کمپوست باعث تحت کنترل در آمدن شیرابه‌های حاصل از آن می‌شود.


سرخیل با اشاره به این مطلب که در شرایط شیوع کرونا امکان این تفکیک وجود نداشته و تمامی این زباله‌ها دفن می‌شوند، گفت: در چنین شرایطی نه تنها مواد با ارزش حاصل از زباله‌ها دریافت نمی‌شود بلکه با توقف فعالیت تفکیک تولید کمپوست و کنترل شیرابه‌ها نیز انجام نمی‌شود.


وی افزود: به نظر می‌رسد شهرداری تهران پس از دو ماه به‌منظور جلوگیری از آلوده شدن آب‌های زیرزمینی ناشی از عدم کنترل شیرابه‌ها و همچنین بوی بد تهران که ناشی از آرادکوه است در کوتاه مدت اقدام به بی‌خطرسازی زباله‌های کرونایی کرده و فرآیند تفکیک زباله را همچون گذشته در پیش گیرد.


این عضو هیئت علمی دانشگاه در پیشنهادی به شهرداری تهران اظهار کرد: می‌بایست شهرداری تهران مجموعه افرادی را که با کرونا درگیر هستند را شناسایی و از سطل‌های زباله و همچنین ماشین‌های متفاوت برای حمل آن استفاده کرده و همچون زباله‌های بیمارستانی آنها را بی‌خطر و ایزوله کرده و در محل متفاوتی دفن کند.


انتهای پیام/۴۱۰۵


انتهای پیام/

ارسال نظر