صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۶ - ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۹

سیاست‌هایی مشکوک؛ عامل کاهش تولید 50 درصدی نهاده‌های صنعت طیور

راهکار نجات صنعت مرغداری، حمایت کلان حاکمیتی از ایجاد زنجیره‌های واقعی تولید و تأمین و سپردن مدیریت امور اجرایی صنعت بدست تشکل‌های اصیل تولیدکنندگان و برنامه‌ریزی جهت تولید نهاده‌ها در داخل کشور است.
کد خبر : 484856

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، احمد حق پژوه  عضو اصلی کارگروه ملی کشاورزی تجاری در یادداشتی نوشت: چالش اصلی صنعت مرغداری این نیست که چرا یک یا چند شخص حقیقی و حقوقی بیشترین سهم را از واردات ذرت و کنجاله دارندکه این موضوع هم در درجه اول به نقص مفرط نظام مالیاتی کشور برمی‌گردد، چراکه چنین فعالیتی در کشورهای معتبر دنیا شخص را با تعرفه بسیار سنگین مالیاتی مواجه می‌کند - واردات برای هر تاجری آزاد است.


بلکه اولین مسئله آنست که چرا باید حدود 90 درصد نهاده‌های مورد نیاز صنعت طیور کشور از محل واردات تأمین شود و حتی بعنوان مثال براثر اعمال سیاست‌های مشکوک، میزان تولید ذرت داخلی نسبت به ده سال قبل بیش از 50 درصد کاهش داشته باشد!


موضوع دیگر آنکه چرا باید در چنین شرایطی که به لحاظ تولید مواد اولیه و نهاده‌های دامی، وابستگی شدید به واردات وجود دارد، ظرفیت تولیدی واحدهای طیور بیش از 55 درصد مازاد بر نیاز داخلی کشور باشد و به همین دلیل همواره نزدیک به 30 درصد واحدها در حال رکود و تعطیلی باشند!؟


دوستان عزیز، کلید حل مشکلات صنعت مرغداری ما در این دو سه جمله خلاصه می‌شود؛ حمایت کلان حاکمیتی از ایجاد زنجیره‌های واقعی تولید و تأمین، سپردن مدیریت امور اجرایی صنعت بدست تشکل‌های اصیل تولیدکنندگان و برنامه‌ریزی جهت تولید نهاده‌ها در داخل کشور است.


صد البته که در این راه با چالش‌های بسیار جدی نظیر مانع تراشی‌های رانت جویان و وارداتچیان حرفه‌ای، تحول اساسی در قوانین موضوعه مربوط به شبکه تشکل‌ها و تعاونی‌های بخش کشاورزی و از همه مهمتر؛ مقاومت بدنه و مدیران میانی دولتی دربرابر تغییر شیوه حکمرانی مواجه خواهیم بود.


انتهای پیام/4141


انتهای پیام/

ارسال نظر