صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۹
گاردین:

سرگردانی کارگران مهاجر ناقل کرونا در کشورهای عربی/ تهدید و پول کارساز نیست!

روزنامه گاردین در گزارشی به موضوع سرگردانی کارگران مهاجر در کشورهای عربی پرداخت و نوشت: کشورهای عربی حاشیه جنوبی خلیج(فارس) بازگرداندن کارگرانی را که ناقل ویروس کرونا تلقی می‌شوند، در دستورکار قرار داده است.
کد خبر : 484637

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، روزنامه گاردین چاپ انگلیس در گزارشی اطلاعات مهمی از دو دیپلمات و مدافع حقوق مهاجران منتشر کرد و نوشت: روند شلوغ شدن اردوگاه کارگران خارجی در خلیج(فارس) در حالی ادامه دارد که هزاران نفر از کسانی که دست از کار کشیده‌اند، با خطر ابتلا به ویروس کرونا مواجهند و کشورهایشان اجازه بازگشت به آنها نمی‌دهند. این در حالی است که صدها هزار نفر از این کارگران خارجی بهای سنگینی بابت شیوع کرونا در خاورمیانه پرداخت کرده‌اند.


بیشتر بخوانید:


ترامپ مهاجرت به آمریکا را تعلیق می‌کند


طبق این گزارش، مجامع حقوقی معتقدند که خطر ابتلای کارگران خارجی و مهاجران به «کووید-19» بی‌نهایت زیاد است و کشورهایی که آنها را برای همکاری استخدام کرده‌اند، دو گزینه پیش پایشان  گذاشته‌اند؛ یا به آنها حمایت‌های مشابه شهروندانشان اعطا کنند  یا باید با خطر ابتلا به همه‌گیری کرونا که مهار آن دشوارتر از گذشته شده است، مواجه شوند. 



کارگران خارجی در عربستان


«مارتین کلوف»، خبرنگار گاردین در غرب آسیا به‌نقل از  «ریچارد خولیونسکی»، آمارگیر ارشد مهاجرت در سازمان جهانی کار می‌نویسد: مشکل در سلول‌هایی است که نمی‌توان فاصله‌گذاری اجتماعی را در آن‌ها رعایت کرد، به‌ویژه در زمان غذا خوردن و خواب. در کشورهای عربی حاشیه جنوبی خلیج(فارس) کارگران مهاجر بیشترین میزان ابتلا به کرونا را دارند و آمارهای رسمی نشان می‌دهد تقریباً بیشتر موارد ابتلا به کرونا در این کشورها ناشی از تماس مستقیم افراد با کارگران خارجی است که در اردوگاه‌ها زندگی می‌کنند. 


در گزارشی که  مرکز غیردولتی  «امور کار و حقوق بشر» منتشر کرد، آمده است: کارگران مهاجر در کشورهای عربی حوزه خلیج(فارس) در اردوگاه‌های کار محصور شده به‌سختی و در وضعیت غیربهداشتی زندگی می‌کنند و حتی برخی از آنها به آب جاری دسترسی ندارند.


گاردین نوشت: میزان ابتلا به کرونا در میان کارگران مهاجر کشورهای حوزه خلیج(فارس) بسیار وحشتناک است. در این میان کشورهای میزبان تلاش‌های زیادی برای بازگرداندن بیشتر آنها به کشورهایشان انجام داده‌اند، اما با پاسخ مثبت دولت‌های مبدأ همراه نبوده است. از زمانی که برخی کشورهای عربی به مهاجرانی که ابتلایشان به کرونا تأیید شده است، توصیه‌های بهداشتی ارائه کردند، نگرانی زیادی در زمینه توانایی درمان  مبتلایان به کرونا در اردوگاه‌های کارگری به وجود آمده است.



در گزارش گاردین آمده است: بیش از ۴۰ هزار پاکستانی مقیم امارات نام خود را برای بازگشت به کشورشان ثبت کرده‌اند. از سوی دیگر ابوظبی، هند را به تجدیدنظر در روابط دوجانبه تهدید کرد و گفته است اگر دهلی‌نو به تلاش‌های انجام شده در زمینه بازگشت کارگران هندی به کشورشان بی‌توجه باشد، تهدید را عملی می‌کند.


خولیونسکی تصریح کرد: تعداد زیادی از کارگران فعال در کشورهای عضو شورای همکاری خلیج(فارس) نمی‌خواهند به کشورهایشان بازگردند و تمایل دارند در کشورهای عربی بمانند و در جستجوی کار باشند. برخی از کشورهای عربی در  ابتدا پیشنهادهای وسوسه‌‌‌انگیزی را برای تشویق کارگران مهاجر با هدف بازگشت به کشورهای مبدأ ارائه کرده بودند. کشورهای عربی خوب می‌دانند  خطر انتقال کرونا در میان کارگرانی که وضعیتشان را ثبت نکرده‌اند، زیاد است و پیگیری وضعیت آنها را در دستورکار خود قرار داده‌اند. 


کارگران بی‌پناه در امارات


امارات مانند بسیاری از دیگر کشورها در وضعیت تعطیل و قرنطینه به سر می‌برد و بسیاری از هتل‌ها فعالیت خود را متوقف کرده و تعطیل هستند. کارگران مهاجر و کم‌دستمزد این هتل‌ها بدون هیچ چشم‌انداز درآمدی گرفتار آمده‌اند.



موارد ابتلا به کرونا در امارات در میان کارگران مهاجر بیشتر دیده می‌شود و دلیل آن هم شرایط زندگی این دسته از کارگران است که معمولاً به صورت اشتراکی و در مکان‌های تنگ با بسیاری دیگر زندگی می‌کنند. 



دولت امارات اجازه داده تا برخی پروازها برای بازگرداندن کارگران مهاجر آسیایی که در جریان کرونا بیکار شده‌اند برقرار شود، اما برخی از کشورها (از ترس انتقال بیماری) حاضر نیستند که به شهروندانشان اجازه بازگشت به خانه بدهند و در نتیجه کارگران بی‌پول و بی‌کار به سختی در تلاش برای بقا و جان سالم به‌در بردن از این وضعیت هستند.


انتهای پیام/4106/4033/پ


انتهای پیام/

برچسب ها: امارات کرونا
ارسال نظر