صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۴۹ - ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
مدیرکل امور کتابخانه‌های دانشگاه آزاد خبر داد؛

رصد روند و مطالعه دانش و تجربه جهانی در حوزه ویروس کرونا در دانشگاه آزاد اسلامی

مدیرکل امور کتابخانه‌ها، مجلات، انتشارات علمی و علم‌سنجی پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی از رصد روند و مطالعه دانش و تجربه جهانی در حوزه ویروس کرونا (Covid-19) خبر داد.
کد خبر : 484390

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، علی جهان، مدیرکل امور کتابخانه‌ها، مجلات، انتشارات علمی و علم‌سنجی پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: با توجه به نقش دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص پیشتازی جهت ارائه راه حل‌های مناسب و بومی و تولید دانش در مواجهه با چالش‌های حاصل از معضلات جهانی از جمله ویروس کرونا لازم است که دانش و تجربه جهانی در چالش‌های پیشرو مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد.


وی افزود: مطالعه دقیق‌تر روند و چگونگی تولید بروندادهای علمی این حوزه به منظور الگوبرداری و استفاده از آن در اثربخشی بیشتر تولید و توسعه دانش در حوزه چنین چالش‌های جهانی تأثیر بسزایی دارد. رصد انتشار اندیشه‌ها و مطالعه الگوهای انتشاراتی و شناسایی مهم‌ترین تولیدات علمی و ارائه تصویری از گرایش‌های موضوعی در خصوص چالش‌های جهانی می‌تواند چشم اندازی کلی از موضوع‌ها، تخصص‌ها و روندهای گذشته و جاری در علم در اختیار سیاستگذاران و اعضای هیئت علمی و گروه‌های اندیشه‌ورز قرارد دهد. لذا چالش جهانی اخیر ویروس کرونا (Covid-19) در پایگاه استنادی اسکوپوس مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرد.


مدیرکل امور کتابخانه‌ها، مجلات، انتشارات علمی و علم‌سنجی پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه مستندات علمی Covid-19 بر اساس آمار سایت مرجع Scopus تا 11 آوریل سال 2020 میلادی تعداد 519 عنوان است، گفت: جستجو از طریق کلیدواژه Covid-19 در این پایگاه استنادی انجام شد. کرونا ویروس اواخر سال 2019 در ووهان چین شیوع پیدا کرده و طی 6 ماه در کل جهان پراکنده شده است. سازمان بهداشت جهانی در 11 مارس 2020 شیوع این بیماری را همه‌گیری جهانی اعلام کرده است. با توجه به این مطلب اغلب مستندات علمی در حوزه Covid-19 در سال 2020 منتشر شده است و تنها یک مستند علمی در سال 2019 انتشار یافته است.


جهان افزود: طبق اطلاعات استخراج شده، از نظر موضوعی بالغ بر 50 درصد مستندات علمی Covid-19 در حوزه پزشکی، حدود 17 درصد در حوزه ایمنی شناسی و میکروب شناسی و 7 درصد انتشارات در زمینه بیوشیمی، ژنتیک و زیست شناسی مولکولی منتشر شده است. سایر موضوعات شامل داروسازی، بین رشته ای، علوم اجتماعی، علوم محیطی، کشاورزی و زیست شناسی و... است.



وی در خصوص کشورهای تولید ننده بیشترین مستندات علمی در حوزه Covid-19 گفت: 65 کشور جهان درباره این بیماری، درمان و راه های پیشگیری از آن به مطالعات گسترده پرداخته اند. چین با 215 مستند علمی دارای بیشترین تولید علمی در این حوزه است. آمریکا با 96، انگلستان با 44، ایتالیا با 36 و آلمان با 22 مستند علمی در رتبه های دوم تا پنجم قرار دارند. ایران نیز با 7 مستند علمی جز بیست کشور اولی است که در این زمینه مطالعه می‌کند.



جهان، مجلات فعال در زمینه انتشار مستندات علمی حوزه ویروس کرونا و تعداد مقالات منتشر شده توسط آنها را به منظور استفاده پژوهشگران دانشگاه چنین عنوان کرد:


Journal Of Medical Virology با 27 عنوان مقاله


Emerging Microbes And Infections با 19 عنوان مقاله


Eurosurveillance با 16 عنوان مقاله


Lancet با 15 عنوان مقاله


New England Journal Of Medicine با 13 عنوان مقاله


Nature با 12 عنوان مقاله


Travel Medicine And Infectious Disease با 11 عنوان مقاله


Journal Of Korean Medical Science با 10 عنوان مقاله.


وی همچنین با اشاره به حامیان مالی اصلی تولیدات علمی حوزه COVID-19 گفت اکثر حمایت کنندگان مالی تولیدات علمی این حوزه از کشور چین هستند.


گزارش تکمیلی طی مکاتبه‌ای از طرف پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی برای بهره‌برداری فعالان این حوزه ارسال شده است.



انتهای پیام /4118/


انتهای پیام/

ارسال نظر