صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۹ - ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
آنا بررسی می‌کند؛

کشتی و معضلی به نام دوپینگ/ تدبیر دبیر و یارانش چیست؟!

تست دوپینگ چهار ملی‌پوش کشتی فرنگی به فاصله سه ماه مثبت اعلام شده است که البته یکی از آن‌ها در مسابقات بین‌المللی و سه نمونه تست در مسابقات داخلی بوده است.
کد خبر : 484303

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، روز گذشته دوپینگ سه کشتی‌گیر ایرانی در مسابقات داخلی مثبت اعلام شد و هرکدام از این نفرات از حضور در میدان کشتی محروم شدند. مرتضی قیاسی چکا به مدت شش ماه،کیوان رضایی و رسول گرمسیری دو ملی‌پوش فرنگی به ترتیب یک و چهار سال از حضور در میدان کشتی به خاطر مثبت بودن تست دوپینگ خود محروم شدند.


روز گذشته رضایی پس از اعلام تست دوپینگش در یک مصاحبه جنجالی به‌صراحت اعلام کرد می‌دانسته است موادی که مصرف می‌کند نیروزاست و به‌نوعی این کار را به‌قصد انجام داده است. او مدعی شده به خاطر اینکه حقش نادیده گرفته‌ شده است و در هیچ مسابقه بین‌المللی اعزام نمی‌شده دست به این کار زده است. اما سؤالی که باید بیشتر از همیشه به آن توجه کرد وظیفه فدراسیون در برابر دوپینگ ورزشکاران چیست؟! چه سازوکاری در فدراسیون کشتی برقرار است که از دوپینگ کشتی‌گیران در مسابقات داخلی جلوگیری کند و آیا نظارتی روی آن هست؟!


در بهمن‌ماه سال گذشته در جریان مسابقات قهرمانی آسیا، بهروز هدایت، ملی‌پوش کشتی فرنگی در شرایطی که می‌توانست برنده باشد و برابر حریف قرقیزستانی خود پیروز باشد، اما در یک اقدامی عجیب در 6 ثانیه آخر بازی گفت مصدوم شده است و بازی را واگذار کرد. موضوعی که تعجب همگان را در برداشت و البته که ردپای دوپینگ در این حرکت به‌خوبی مشاهده می‌شد به همین خاطر چند روز بعد از این رقابت‌ها فدراسیون کشتی اعلام کرد تست دوپینگ این این ملی‌پوش کشورمان در رقابت‌های قهرمانی آسیا مثبت اعلام شده است.


طبق مقررات بین‌المللی اگر تست دوپینگ یک کشتی‌گیر در مسابقات بین‌المللی مثبت اعلام شود جریمه 10 هزار فرانکی برای فدراسیون در نظر گرفته می‌شود؛ اما در مسابقات داخلی وضعیت به چه صورت است.؟! سخنگوی فدراسیون کشتی روز گذشته اعلام کرد جریمه خاطیان بر عهده خود آنهاست؛ اما به خاطر اینکه این مسابقات داخلی بوده جریمه‌ای از سوی اتحادیه جهانی برای آنها در نظر گرفته نمی‌شود و تنها با نام و آبروی کشتی ایران که ورزش اول کشور است بازی می‌شود.


بدون شک یکی از ملزومات برگزاری لیگ کشتی توجه به مسائل دوپینگ است و به نظر می‌رسد فدراسیون کشتی باید نظارت دقیق‌تری روی این موضوع داشته باشد. از عمر ریاست علیرضا دبیر در فدراسیون کشتی تقریباً نزدیک به ده ماه می‌گذرد و شاید انتظار بحقی از او و بدنه فدراسیون باید داشته باشیم که به موضوع دوپینگ بیشتر از گذشته توجه کند تا بیشتر از این  چهره کشتی ایران در مجامع بین‌المللی خدشه‌دار نشود.


متأسفانه به دلیل بحران اقتصادی خیلی از فدراسیون‌های ورزشی کشور با مشکلات مالی روبه‌رو هستند و به همین خاطر باید نظارت بر عملکرد کشتی‌گیران در موضوع دوپینگ بیشتر از گذشته شود تا حداقل از اتلاف منابع مالی و همچنین خدشه‌دار شدن چهره کشتی ایران جلوگیری شود.


انتهای پیام/4057/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر