صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۵ - ۳۰ فروردين ۱۳۹۹

چه کسی 29 فروردین را روز ارتش اعلام کرد؟

روز 29 فروردین به مناسبت سالروز پیام تاریخی امام خمینی(ره) روز ارتش اعلام شد و با این کار جلوی انحلال ارتش گرفته شد.
کد خبر : 483807

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، ارتش شاهنشاهی در روز 22 بهمن سال 1357 طی بیانیه‌ای اعلام بی‌طرفی کرد. در روز 23 بهمن بود که مقر اصلی ارتش تحویل دولت موقت شد. بسیاری از گروه‌های چپ و مارکسیست خواستار انحلال ارتش بودند، اما نیروهای انقلابی و در رأس آن امام خمینی(ره) مخالف انحلال ارتش بودند.


به همین دلیل امام خمینی(ره) در روز 26 فروردین سال 1358 به صورت قاطع از ارتش حمایت کرد و در جمع پرسنل پادگان فرح‌آباد که به ملاقات ایشان آمده بودند، فرمودند: «من اعلام می‌کنم که اگر کسی با ارتش ما مخالفت امروز بکند، با اسلام مخالفت کرده است؛ با پیغمبر اسلام مخالفت کرده است. امروز ارتش، ارتش طاغوتی نیست؛ ارتش محمدی است.»


در روز 28 فروردین نام نیروهای مسلح از ارتش ملی–اسلام به «ارتش جمهوری اسلامی ایران» تغییر نام یافت. ستاد کل ارتش جمهوری اسلامی ایران با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد: «ارتش به عنوان جزء ناگسستنی این ملت، با تعیین نام ارتش جمهوری اسلامی ایران به ایفای رسالت عظیم خویش در پاسداری از دستاوردهای انقلاب اسلامی در محدوده وظایف خود خواهد پرداخت.»


امام نیز در همان روز پیامی منتشر کرد و روز 29 فروردین را روز ارتش اعلام کرد. در پیام آمده بود: «روز چهارشنبه 29 فروردین روز ارتش اعلام می‌شود. ارتش محترم در این روز در شهرستان‌های بزرگ با ساز و برگ به رژه بپردازند و پشتیبانی خود را از جمهوری اسلامی و ملت بزرگ ایران و حضور خود را برای فداکاری در راه استقلال و حفظ مرزهای کشور اعلام نمایند.»


در روز 29 فروردین واحدهای ارتش و انتظامی در خیابان‌های تهران رژه رفتند. در گزارش روزنامه از رژه نیروهای نظامی در قم اطلاعات آمده است: «یگان‌های هوانیروز، نیروی هوایی، پاسداران انقلاب در قم، پادگان منظریه قم، نیروی دریایی، دانشکده افسری، ژاندارمری، پلیس‌راه، شهربانی و راهنمایی و رانندگی قم نیز با حضور در اقامتگاه امام از مقابل ایشان رژه رفتند. براساس این گزارش، امام خمینی در تمام مدتی که یگان‌های ارتشی رژه می‌رفتند به احساسات آن‌ها با تکان دادن دست پاسخ دادند.».


انتهای پیام/4082/


انتهای پیام/

ارسال نظر